FITNESS

Η Βασιλική Ρουμελιώτη θα σε κάνει να αρχίσεις το τρέξιμο

Μία coach από τα Nike+ Run Club μιλάει για τη μόδα του τρεξίματος και σε προετοιμάζει για τον αγώνα του We Run Athens.

Απόγευμα Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας. Η Βασιλική Ρουμελιώτη είναι έτοιμη για την πρώτη προπόνηση του Nike+ Run Club Center για τη φετινή σεζόν και εμείς είπαμε να την κλέψουμε για μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο. Της είπα να ταϊσουμε της πάπιες. Δεν της άρεσε η ιδέα. Της είπα να μιλήσουμε για το τρέξιμο. Της άρεσε.

Τη Βασιλική την έχω δει σε πολλές περυσινές προπονήσεις των Nike+ Run Club. Και να πέσει φωτιά να κάψει όποιον πει ότι εκείνη όπως και τα άλλα κορίτσια που είναι coaches στις ομάδες τρεξίματος, δεν αποτελούν έναν πολύ καλό λόγο για να σύρεις τα πόδια σου μέχρι το Σύνταγμα, τη Γλυφάδα ή την Κηφισιά.

Η 23χρονη Βασιλική Ρουμελιώτη διαφέρει βέβαια λίγο από τους άλλους που βρίσκονται στη θέση του coach. Και είναι και ο λόγος που επέλεξα να μιλήσω μαζί της και όχι με κάποιον άλλον. Η Βασιλική είναι το πιο χαμογελαστό και όμορφο κορίτσι που θα δεις στις προπονήσεις. Θα μου πεις, παίζει αυτό πολύ μεγάλο ρόλο στο τρέξιμο; Σαφέστατα και όχι. Αλλά όταν έχεις κάνει 6-7 χιλιόμετρα, τρέχοντας με μια τόσο μεγάλη παρέα τριγύρω σου, ακόμα και ένα ωραίο χαμόγελο μπορεί να σε κάνει να δώσεις το κάτι παραπάνω.

 

Η επανεκκίνηση των προπονήσεων των club ήταν μια αρκετά καλή αφορμή να μιλήσουμε με την coach. Όπως πολύ καλή αφορμή είναι και ο αγώνας 10 χλμ We Run Athens που διοργανώνει η Nike στις 06 Οκτωβρίου στην Αθήνα και στον οποίο σε καλεί να πάρεις συμμετοχή.

Η Βασιλική μάλλον είναι έτοιμη για τον αγώνα…

 

Εντάξει, μας πήρε τέσσερις – πέντε φορές μέχρι να το πετύχουμε. Και όταν ξεμπερδέψαμε με τις φωτογραφίες και τα βίντεο, η Βασιλική μού μίλησε για το τρέξιμο, τη σημασία των προπονήσεων και τα power songs που επιλέγει για τις προπονήσεις της.

 

Γιατί τρέξιμο κι όχι κάτι άλλο;

Γιατί νιώθεις ελεύθερος. Προσωπικά μου αρέσει και το ποδήλατο και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Στο τρέξιμο όμως καις πολλές θερμίδες, είναι πολύ καλή αερόβια άσκηση και έχεις την ευκαιρία ακόμα και να δεις καινούρια μέρη. Γι’ αυτό μ’ αρέσει πολύ η προπόνηση στο κέντρο της Αθήνας, αντί να τρέχω στο διάδρομο ενός γυμναστηρίου. Προτιμώ να τρέχω έξω στο ύπαιθρο.

Είναι μόδα το τρέξιμο όπως λένε όλοι ή έχει γίνει και τρόπος ζωής για τον Έλληνα;

Νομίζω ότι είναι μόδα προς το παρόν. Αλλά σιγά – σιγά γίνεται τρόπος ζωής και στους Έλληνες. Ξεκίνησε από το εξωτερικό σαν μόδα αλλά είναι πολύ ωραίο που βλέπεις πλέον πολύ κόσμο στο δρόμο να τρέχει.

 

Ο ρόλος σου εσένα ποιος είναι στα Nike+ Run Club;

Είμαι coach στο group με τους αρχάριους. Αν και δεν θέλουμε να λεγόμαστε αρχάριοι πια γιατί έχουμε ανέβει επίπεδο. Απλά τρέχουμε τα λιγότερα χιλιόμετρα, γύρω στα 5 με 6 κάθε φορά. Είναι σαν προπόνηση στίβου. Κάνουμε διατάσεις, ζέσταμα και ύστερα περνάμε στο κύριο μέρος της προπόνησης που περιλαμβάνει τρέξιμο με διάφορα είδη προπόνησης για να υπάρχουν εναλλαγές.

Δεν γελάς όταν σε φωνάζουν coach; Εγώ θα γέλαγα.

Όχι εντάξει, το έχω συνηθίσει πια. Υπάρχουν και κάποιοι μικρότερης ηλικίας που με φωνάζουν κυρία αν και είμαι μόλις 23. Προτιμώ το Βασιλική βασικά.

(τα παπούτσια που φοράει η Βασιλική είναι τα NIKE AIR PEGASUS+ 30)

Έστω ότι έχεις απέναντί σου κάποιον που του αρέσει να τρέχει μόνος του με τα ακουστικά του. Πώς θα τον πείσεις ότι είναι καλύτερο να τρέχει με παρέα;

Θα του πω να έρθει μαζί μου να τρέξουμε.

Νομίζω κι εγώ ότι αυτό αρκεί. Ποιος είναι για εσένα ο κυριότερος λόγος για τον οποίο έρχεται κάποιος σε αυτές τις προπονήσεις; Η άσκηση, η κοινωνικοποίηση;

Ένας λόγος που μου λένε πολλοί είναι ότι τους αρέσουν πολύ οι διαδρομές που επιλέγουμε. Ότι τους αρέσει το να τρέχουν και να γνωρίζουν στενά της Αθήνας που ενδεχομένως να μην είχαν δει ποτέ ξανά. Είναι διασκέδαση αυτή η προπόνηση. Όποιος έρχεται να τρέξει μαζί μας, το απολαμβάνει.

 

Για να πάρει κάποιος μέρος στις προπονήσεις, τι χρειάζεται;

Θα μπορούσε κάποιος να έρθει απλά με ένα ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο και ρούχα κατάλληλα για τρέξιμο. Αλλά εγώ θα συμβούλευα εκείνον που θα έρθει να κατεβάσει και το Nike+ Running App στο κινητό του για να παρακολουθεί τις επιδόσεις του. Είναι πολύ ωραίο που κάποιοι μοιράζονται τις διαδρομές τους στο facebook ή που δημιουργούν challenges με τους φίλους τους και ανταγωνίζονται στο τρέξιμο. Α ναι. Χρειάζεται και καλή διάθεση.

Ποιος είναι έτοιμος να πάρει μέρος στο We Run Athens του Οκτωβρίου;

Εκτός από εμένα, νομίζω όλοι. Ακόμα και εκείνοι που δεν νιώθουν έτοιμοι να τρέξουν 10 χλμ, μπορούν να έρθουν στις προπονήσεις μας και να προετοιμαστούν για τον αγώνα.

Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνει κάποιος στην προπόνηση;

Οι αναπνοές. Οι περισσότεροι είτε είναι πολύ σφιγμένοι είτε μιλάνε πάρα πολύ και κουράζονται γρήγορα.

Εσύ μιλάς με την υπόλοιπη ομάδα όταν τρέχετε;

Ναι. Έχω γνωρίσει πάρα πολύ κόσμο. Μερικούς τους έχω γνωρίσει και πολύ καλά με αποτέλεσμα να με έχουν “καβαλήσει” λίγο αν και coach. Τις περισσότερες φορές πάντως ξεκινάω εγώ την κουβέντα. Ειδικά με κάποιους που τους βλέπω και δεν κοινωνικοποιούνται.

Όταν τρέχεις μόνη σου και δεν έχεις κάποιον να μιλήσεις, τι σκέφτεσαι;

Τα επόμενα ταξίδια που θα κάνω, πότε θα τελειώσω το ΤΕΦΑΑ και τι μαθήματα χρωστάω.

Τους φίλους σου τους έχεις πείσει να τρέχουν μαζί σου;

Πολλές φορές τους λέω να έρχονται στις προπονήσεις. Οι περισσότεροι έρχονται κιόλας, μιας και δεν κάνουν κάποιο άλλο είδος άσκησης. Έρχονται μαζί μου και τους αρέσει όντως αυτή η προπόνηση.

Πες αλήθεια τώρα. Για τους άντρες δρομείς αποφάσισες να γίνεις coach στο Nike+ Run Club;

Α όχι, δεν κάνω τέτοια.

Είναι πολύ κακή συμβουλή να πούμε στους άντρες αναγνώστες να έρθουν στα Nike+ Run Clubs για να γνωρίσουν κορίτσια;

Είναι πολύ καλή συμβουλή. Έχουμε πολλά καλά, όμορφα και αθλητικά κορίτσια. Αλλά να έρθουν για να τρέξουν, όχι μόνο για τα κορίτσια.

Θα σε αφήσω να πας στην προπόνησή σου. Πριν φύγεις όμως πες μου 5 power songs που σου αρέσει να ακούς όταν τρέχεις. Έτσι για να παίρνουμε ιδέες.