FITNESS

Η υπέροχη άδεια Αθήνα της εναλλακτικής άσκησης

Η πόλη σου δίνει ακόμα περισσότερους λόγους να την τρέξεις και να την ποδηλατήσεις. Μη χάσεις την ευκαιρία.

Ανάμεσα σε εκείνους που μένουν πίσω στην πόλη τον Αύγουστο, είτε γιατί πήγαν τις διακοπές τους τον Ιούλιο είτε γιατί δεν κρατάνε και τόσο πολύ οι διακοπές τους, υπάρχουν πάντα μερικοί που θα σου πουν ότι αγαπούν την Αθήνα του δεκαπενταύγουστου. Ότι είναι μία πιο ανθρώπινη πόλη, με τα λιγοστά ανοιχτά μαγαζιά να τους επιτρέπουν να πιουν το ποτό τους χαλαροί και ξέγνοιαστοι.

Εμείς όμως δεν θα σου πούμε για τα χαλαρά ποτά που θα πιεις στην πόλη. Θα σου θυμήσουμε ότι αυτή η πόλη, όταν δεν πήζει από κόσμο, είναι μία πανέμορφη πόλη που δεν χορταίνεις να την τριγυρνάς. Κι αν είναι κάτι που μας έχει δείξει η εμπειρία τόσους μήνες με την εναλλακτική άσκηση, είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να τριγυρνάς μία πόλη είναι να την τρέχεις ή να την ποδηλατείς.

Εκμεταλλεύσου λοιπόν τις άδειες των υπολοίπων. Εκμεταλλεύσου το ότι οι περισσότεροι τη βγάζουν στα μπαλκόνια τους χαζεύοντας τον ουρανό και γνώρισε μεριές της Αθήνας που δεν πήγαινες γιατί φοβόσουν την πολυκοσμία ή απλά την κίνηση που δεν σε άφηνε ούτε να τρέξεις ούτε να ελιχθείς με το ποδήλατό σου.

Θα σου πούμε παρακάτω μερικά μέρη αυτής της πόλης που θα το χαρείς ακόμα περισσότερο τώρα να τα τρέξεις. Αλλά πρώτα, θα σου θυμίσουμε ότι αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε το σώμα σου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπως είπαμε και σε άλλο κείμενο, είναι ενέργεια. Την απαραίτητη ενέργεια όχι απλά για να ανταποκριθείς στις προκλήσεις που σου βάζουν οι κλιματολογικές συνθήκες αλλά και για να αποδώσεις τα μέγιστα στην προπόνησή σου.

 

Την ενέργεια θα τη βρεις στις μαλακές κάψουλες του EVIOL MultiVitamin. Ένα συμπλήρωμα διατροφής που δίνει τόνωση κι ενέργεια χάρη σε έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, που θα βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Κι αφού γεμίσεις τον οργανισμό σου με ενέργεια και είσαι έτοιμος να δεις την πόλη σου με άλλο μάτι, έχουμε μερικές προτάσεις για εσένα, προτάσεις που θα σε κάνουν και να αγαπήσεις την Αθήνα ξανά από την αρχή αλλά και να εκτιμήσεις τα οφέλη της εναλλακτικής άσκησης, όταν αυτή γίνεται σε ιδανικές συνθήκες.

 

Να πας στη Διονυσίου Αεροπαγίτου για τρέξιμο. Να την πάρεις από το ξεκίνημά της στην Αμαλίας και να φτάσεις μέχρι χαμηλά στην Αποστόλου Παύλου, εκεί που θα συναντήσεις και τον περισσότερο κόσμο. Αν είσαι τολμηρός, αξίζει να στρίψεις και να κάνεις περιμετρικά τον λόφο του Φιλοπάππου. Εκεί βέβαια θέλει αντοχές γιατί οι ανηφόρες είναι αρκετά ζόρικες.

Να γυρίσεις με το ποδήλατό σου όλο το κέντρο της Αθήνας. Με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες σε χαλαρούς ρυθμούς, είναι ιδανική ευκαιρία για να ξεφύγεις από τα στενά της πόλης και να επιταχύνεις λίγο στις μεγάλες λεωφόρους. Από το Καλλιμάρμαρο πάρε την άνοδο μέχρι Αλεξάνδρας. Από εκεί φτάσε στο Πεδίο του Άρεως πριν κόψεις στην Πατησίων για να φτάσεις μέχρι Σταδίου κι από εκεί πίσω, μέσω Φιλελλήνων, στο Καλλιμάρμαρο.

 

Να τρέξεις την παραλία του Παλαιού Φαλήρου και τον Φλοίσβο. Είτε καταφέρεις να βρεθείς εκεί ένα πρωινό είτε προτιμήσεις την ώρα της δύσης του ήλιου, η εμπειρία είναι πραγματικά μοναδική. Η έλλειψη πολυκοσμίας θα σε βοηθήσει να τρέξεις ή να ποδηλατήσεις τα φαρδιά πεζοδρόμια και τους χώρους γύρω από τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις με ευκολία.

Να δεις με άλλο μάτι το Γκάζι. Γραμμές τρένου, πάρκα, πεζόδρομοι και κεντρικές οδικές αρτηρίες για να ‘δραπετεύσεις’ από εκεί όταν το θελήσεις. Όλη η περιοχή γύρω από το Γκάζι είναι ένας πανέμορφος urban πίνακας ζωγραφικής κι εσύ μπορείς να χαράξεις πάνω του τη δική σου διαδρομή για να αθληθείς.

 

Το κυριότερο όμως στην άδεια Αθήνα της εναλλακτικής άσκησης είναι ότι ακόμα και τα κλασικά σποτ τρεξίματος και ποδηλάτου, στον Υμηττό και τον Λυκαβηττό, στις παραλίες και τα πάρκα, είναι ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμα τον Αύγουστο. Πάρε την απαραίτητη ενέργεια και η Αθήνα θα γίνει δική σου.