Κάνε τη διαφορά στήθους

Καλοί οι δικέφαλοι, καλοί οι κοιλιακοί αλλά να ξέρεις να ξέρεις ότι οι γυναίκες πρώτα σε κοιτάνε στο στήθος!
SHARES

Καλοί και άγιοι οι δικέφαλοι, καλά τα γυμνασμένα πόδια και το στομάχι, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι οι γυναίκες που δεν είναι fitness freaks, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία, το πρώτο πράγμα που κοιτάνε είναι το στήθος.

Αυτό είναι που βελτιώνει τη συνολική εμφάνιση στο σώμα σου, που σε κάνει να δείχνεις ογκώδης και δυνατός. Φυσικά δε σου λέω ότι πρέπει να αφήσεις ότι έκανες μέχρι τώρα -καλά έκανες και συνέχισε έτσι- αλλά πολλοί άντρες στο γυμναστήριο δίνουν μεγάλη έμφαση στα ποντίκια και τους κοιλιακούς τους. Κακώς γιατί τα μεγάλα χέρια σε έναν αδύνατο κορμό δείχνουν άσχημα. Αν είσαι και φέτες στην κοιλιά καρφώνεσαι ότι είσαι προϊόν γυμναστηρίου.

Γι' αυτό διάβασε παρακάτω και πράξε αναλόγως.

Πιέσεις στήθους σε οριζόντιο πάγκο

Ο "βασιλιάς" των ασκήσεων στήθους απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης για να μην έχεις παρατράγουδα. Το άνοιγμα των χεριών πρέπει να δημιουργεί ορθή γωνία στο κατέβασμα της μπάρας, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να γυμνάσεις τους ώμους και τρικέφαλους. Όχι κι άσχημα αλλά τώρα γυμνάζεις το στήθος.

Δώσε προσοχή στην τεχνική

Ξαπλώνουμε στον πάγκο και τεντώνουμε τα χέρια προς τα πάνω. Πιάνουμε καλά τη μπάρα, τη ζυγίζουμε και ξεκινάμε να τη κατεβάσουμε προς το στήθος, αργά και ελεγχόμενα. Όταν η μπάρα φτάσει 2-3 εκατοστά πάνω από το στήθος τότε σταμάτα η κατάβαση του βάρους. Στη συνέχεια με μια συνεχή και δυναμική κίνηση σπρώχνουμε το βάρος προς τα πάνω ενώ ταυτόχρονα εκπνέεις αέρα. Λίγο πριν τεντώσουν τα χέρια αφήνουμε και πάλι τη μπάρα να κατέβει.

Επαναλήψεις

Πυραμίδα 10-8-6-4 (τα κιλά αυξάνονται όσο μειώνονται οι επαναλήψεις)

Πιέσεις στήθους σε επικλινή πάγκο

Αυτή η άσκηση θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική γιατί η τροχαλία σου δίνει σταθερή αντίσταση καθ' όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης. Σημείωσε ότι θα  χρειαστεί να μεταφέρεις τον επικλινή πάγκο ανάμεσα στις κάτω τροχαλίες του cross over.

Δώσε προσοχή στην τεχνική

Κρατάμε τις λαβές του cross over, στο ύψος του στήθους, στην ίδια ευθεία με το κορμό . Από τη θέση αυτή ανυψώνουμε τα χέρια, μέχρι το σημείο που θα πλησιάσουν οι λαβες. Μένουμε στη θέση αυτή για δυο δευτερόλεπτα και αμέσως μετά αφήνουμε την αντίσταση υποχωρήσει στην αρχική της θέση.

Επαναλήψεις

4 set των 10 επαναλήψεων

Βυθίσεις

Η συγκεκριμένη άσκηση έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας και ίσως να χρειαστείς βοήθεια από το γυμναστή σου ή ένα φίλο για να σπρώχνει τις κνήμες σου προς τα επάνω, την ώρα εσύ προσπαθείς να ανυψώσει το σώμα σου.

Δώσε προσοχή στην τεχνική

Πιάνεις τις δύο λαβές και σηκώνεις το σώμα μέχρι να ισιώσουν τα χέρια. Με αργό ρυθμό χαμηλώνεις, λυγίζοντας τους αγκώνες, μέχρι το επάνω μέρος των βραχιόνων να έρθει παράλληλα με το πάτωμα. Εκπνέοντας ξεκινάς και πάλι την ανοδική πορεία.

Επαναλήψεις

4 set των 6 επαναλήψεων

-Το διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων είναι 3' με 4'

-Το διάλειμμα μεταξύ των set είναι 1,5'

Μιχάλης Πανδής

Γυμναστής

Υπεύθυνος Sport Bazaar

 

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Κουίζ

Πόσο Βενγκέρ είσαι;

Όταν το πιο γοητευτικό στοιχείο του Αρσέν είναι πια το 'Αλσατός' που τον συνοδεύει, έχουμε ιερό χρέος να τεστάρουμε πόσο του μοιάζεις.

Best of Network

'Ναι' της κυβέρνησης στα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή

Αλλά υπό προϋποθέσεις, σε συγκεκριμένες περιοχές και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αναφέρει το οικονομικό επιτελείο για το νέο αίτημα του ΔΝΤ αναφορικά με την απελευθέρωση του ωραρίου καταστημάτων τις Κυριακές. Επιμένει το ΔΝΤ, παρά τις μελέτες που δείχνουν πως το μέτρο δεν προσφέρει τίποτα στην πολυπόθητη ανάπτυξη

Καμικάζι vs Απάτσι

Σαφέστατα επηρεασμένο από το τηλεοπτικό trend αυτής της σεζόν, το Atalent Show σας παρουσιάζει το Crossfit, μέσω στίβου μάχης που στήσαμε στο Workout Hall του Αλίμου. Δώδεκα ανθρώποι της 24Media διεκδικούν το (υπερ)έπαθλο φαγητού. Δες το video και.... κλάψε!

 
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.