FITNESS

Μα γιατί δε φέρνεις πετσέτα;

Μόνο σήμερα δεν την έφερες, ε; Ήρθες κατευθείαν από τη δουλειά; Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν τα άπλυτα;

Την επόμενη φορά που δε θα φέρεις πετσέτα θα θυμώσω. Γιατί κάθομαι εγώ στο lat down με την πλαστική μπάρα, πάω να κάνω με καμιά εξηνταριά κιλά και γλιστράνε τα χέρια μου. Τα σκουπίζω αλλά τίποτα. Την έχεις γλιτσιάσει για τα καλά.

Ή ξαπλώνω στον πάγκο για να κάνω κάμψεις ποδιών -προφανώς βαριέμαι και δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω πέρα από αυτή την εντελώς άχρηστη άσκηση- και πρέπει να βλέπω τις μικρές και βρωμερές σταγόνες του ιδρώτα σου. Ναι, έχω πετσέτα αλλά οι σταγόνες δεν έπρεπε καν να βρίσκονται εκεί. Γιατί να βρέξουν την πετσέτα μου;

Είμαστε καμιά σαρανταριά νοματαίοι εκεί μέσα γύρω στις εννιά το βράδυ. Ο καθένας αφήνει ενάμιση λίτρο την ώρα. Δηλαδη και ένα λίτρο ιδρώτα να αφήνει, αυτό σημαίνει σαράντα ολόκληρα λίτρα. Θεσσαλονίκη θα έφτανες με ένα ντεπόζιτο αν ήταν βενζίνη. 500 ολόκληρα χιλιόμετρα προσέχοντας την οικονομία σου. Αν ήταν γάλα θα έβγαζες μια ολόκληρη χρονιά.

Ναι, ναι, ξέρω, μην κουράζεσαι. Μόνο σήμερα δεν την έφερες, ε; Ήρθες κατευθείαν από τη δουλειά. Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν τα άπλυτα. Έίχε κάπνια έξω και δεν μπορούσες να τα βγάλεις στο μπαλκόνι. Την έφαγε ο σκύλος. Την κατούρησε η γάτα την τελευταία στιγμή. Είχες προβλήματα στο σπίτι. Σε παράτησε η γκόμενα. Εσύ φέρνεις, συνήθως, οι άλλοι ξεχνάνε. Εντάξει μωρέ, φέρνουν όλοι οι υπόλοιποι, τι έγινε που δεν φέρνεις εσύ;

Να σου θυμήσω ότι τέτοιες γελοίες δικαιολογίες έλεγες στον εαυτό σου συμπληρώνοντας το Ε9. Όταν δεχόσουν έκπτωση προκειμένου να μη ζητήσεις απόδειξη. “Τα 8 ευρώ που χάνει το κράτος από μένα θα το βουλιάξουν ή οι βιλάρες που χτίζουν οι προμηθευτές του δημοσίου και οι πολιτικοί,” δεν έλεγες;

Και είδες που φτάσαμε. Να δανειζόμαστε. Να μην μπορούμε να πληρώσουμε συντάξεις στους ηλικιωμένους μας, να υποσιτίζονται τα παιδάκια στα σχολεία, να δημιουργούνται ουρές στο ΥΠΑΝ για μια τσάντα λαχανικά.

Να μας γλεντάει και η Μέρκελ.

Και άσε τη Μέρκελ. Την Klebsiella την ξέρεις; Γιατί αυτή σε ξέρει καλά. Είναι στα χέρια σου και σε κάθε γυμνή επιφάνεια που ακούμπησες σε κάποιο μηχάνημα και μπορεί να σου κάνει πνευμονία.

Το Staphylococcus aureus; Κολλάει από πετσέτες, από αιχμηρά αντικείμενα όπως τις εγχάρακτες χειρολαβές και από άμεση επαφή.

Την Κάντιντα;

Γι΄ αυτό σου λέω την επόμενη φορά ΦΕΡΕ ΜΙΑ Γ@#$#@Η ΠΕΤΣΕΤΑ!

Και μιας σε πέτυχα εδώ…

-Μην τρέχεις στο διάδρομο λες και συμμετέχεις σε Iron Man της Αυστραλίας.

-Τις ώρες αιχμής το ζέσταμα είναι μέχρι 10 λεπτά. Αδυνάτισμα τα πρωινά. Ή ξημερώματα αν έχει το γυμναστήριο σου.

-Μη γίνεσαι γύφτος. Φέρε παγουράκι.

-Φόρα βερμούδες βαμβακερές και όχι γυαλιστερά κοντά σορτσάκια. Σε πιστεύουμε, είσαι προικισμένος.

-Φόρα μπλούζες και όχι αμάνικα τιραντάκια.