FITNESS

Προπόνηση σαν να μπαίνει η άνοιξη

Μια και καλύψαμε το θέμα σεξ, πάμε να δούμε πως μπορείς να εκμεταλλευτείς τον καλό καιρό για να βγεις από το γυμναστήριο

Είναι περισσότερο γιατί έχει ιδανική θερμοκρασία και ισορροπία μεταξύ υγρασίας και ξηρασίας. Να στο πω αλλιώς, μπορείς να προπονηθείς χωρίς τον κίνδυνο να αρπάξεις πνευμονία, χωρίς τον κίνδυνο να πέσεις κάτω από θερμοπληξία, χωρίς να χρειάζεται καν παγούρι.

Γι’ αυτό, και γιατί ξέρεις ότι εδώ στο ONEMAN προσέχουμε την επικαιρότητα και τις αφορμές κάτσαμε να δούμε πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το Μάρτιο για προπόνηση εκτός γυμναστηρίου.

Αλλά και για να προλάβουμε τα σχόλια που δεν γυρίζουν το ανθρώπινο είδος στην εποχή που διασταυρωνόταν ακόμα με το χιμπατζή να πούμε απλώς ότι στο γυμναστήριο θα συνεχίσεις να πηγαίνεις. Συστηματική προπόνηση δυτικού τύπου με καταγραφές και μετρήσιμα αποτελέσμα γίνεται μόνο εκεί.

Απλά να, αυτά θα είναι τα εξτραδάκια μας που λένε. Και όχι όλα. Ένα από αυτά.

Κολύμβηση

Ίσως τα νερά να είναι ακόμα παγωμένα αλλά ξεκίνα να το δουλεύεις στο μυαλό σου. Δεν είναι ότι θα πηγαίνεις κάθε μέρα σαν να πήγαινες κολυμβητήριο αλλά όταν ο καιρός είναι αρκετά ζεστός και δε φυσάει πολύ (δύσκολα πιάνεις ρυθμό με κύμα) δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο σε κολύμβηση.

Πεζοπορία

Το αγαπημένο μου αλλά από αυτά που δύσκολα θα γίνουν τα αγαπημένα σου. Γιατί έχει αρκετές δυσκολίες. Αν δεν ξέρεις δεν μπορείς να πας μόνος σου (κι άρα πρέπει να ακολουθήσεις τους ορειβατικούς τα Σ/Κ). Ακόμα και να ξέρεις δεν πας μόνος σου γιατί συμβαίνουν διάφορα. Μπορεί να χαθείς. Ή να σε πατήσει κανείς από αυτούς που κάνουν παράνομα mountain bike ή cross στο βουνό. Αλλά τρελό fitness, πόδια τούμπανο και ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να χάσεις λίπος με άσκηση.

Σκάλες- Ανηφόρες

Το γράψαμε και στο body της προηγούμενης εβδομάδας ψάχνοντας για εναλλακτικές στο leg curl. Καλύτερη εναλλακτικές για οποιοδήποτε μηχάνημα κάτω άκρων, για ελλειπτικά που βάζει  πίεση συγχρόνως στους μύες και στο καρδιαγγειακό. Οπότε έχεις προπόνηση Ρόκι Μπαλμπόα με το τίποτα. Επειδή όμως θέλει τρόπο υπολόγισε ανέβασμα φουλ σπριντ και επιστροφή ένα σετάκι και κάνε όσα μπορείς μέχρι να νιώσεις ότι μυς σου έχουν χάσει τα ζουμιά τους. Αυτό το όριο είναι αρκετά πριν τραυματιστείς.

Κωπηλασία

Εντάξει, δεν  είναι φάση τύπου “βάζω σορτσάκι και πετάγομαι εδώ πιο δίπλα μωρέ”.  Θα πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρεις ομίλους και εγκαταστάσεις κοντά σου. Αλλά την άσκηση που σου προσφέρει η πλήρης κωπηλατική κίνηση δε θα τη βρεις πουθενά. Στην κανονική κωπηλασία γυμνάζονται και τα ακροδάχτυλα των ποδιών.

Ρόλερ

Κάπως επικίνδυνο, δε λέω, ειδικά στη χώρα μας που οι οδηγοί θέλουν ψυχίατρο και οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες. Αλλά εδώ μιλάμε για κάτω άκρα, κοιλιακούς και φυσική κατάσταση χωρίς την επιβάρυνση στα γόνατα που έχεις με το τρέξιμο. Επίσης, αυτό είναι μόνο φάση τύπου “βάζω ένα σορτσάκι και πετάγομαι”.

Γιόγκα

Δεν είμαι φαν, δεν είμαι γνώστης, οπότε σε παραπέμπω στα άρθρα της μάστερ γιόγκι @nikkihaya που θα βρεις εδώ. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι με ένα στρωματάκι το κάνεις άνετα σε εξωτερικό χώρο, είναι το καλύτερο δυνατό stretching, είναι χαλαρωτικό και είναι της μοδός.