FITNESS

Run Athens Run

Ο Tom Hanks ως άλλος Forest Gump έτρεξε όλη την Αμερική. Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τόσο δρόμο. Έχεις μια πολύ ωραία πόλη για να την ανακαλύψεις τρέχοντας. Σήμερα κιόλας.

Έχω δει αυτή την πόλη με πολλές αφορμές. Τουριστικά, συνοδεύοντας κάποιους φίλους που ήρθαν να δουν την Ακρόπολη και να φάνε Mousakas. Φοιτητικά, περπατώντας από αμφιθέατρο σε αίθουσα και από αίθουσα σε βιβλιοθήκη. Νυχτερινά, κάνοντας μαραθωνίους από το Κολωνάκι στην Καρύτση και από την Καρύτση στο Γκάζι. Τρέχοντας όμως δεν την είχα δει έως τώρα.

 

Μετακομίζοντας στο Παγκράτι χάρηκα γιατί μπορώ πλέον να πηγαίνω πάνω από το Καλλιμάρμαρο για τρέξιμο. Το να βλέπεις την Ακρόπολη από μακριά όταν τρέχεις είναι μαγεία. Αλλά ξέρεις τι είναι ακόμα καλύτερο; Να τρέχεις ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, στα Αναφιώτικα, στην Αιόλου, το Θησείο, τον Εθνικό Κήπο και άλλες περιοχές της “τουριστικής” Αθήνας.

 

Το slogan “We run Athens” είναι δεδομένο. Όπως και το εβδομαδιαίο ραντεβού. Στο κατάστημα της Nike στην Ερμού, κάθε Δευτέρα γύρω στις 18:45. Κάπως έτσι πήγα και την πρώτη φορά, σε ένα event ειδικά για δημοσιογράφους. Κάπως έτσι πήγα και τη δεύτερη φορά. Όταν το Nike+ Run Club έκανε την επίσημη πρώτη με καμιά 70άρα άτομα να έχουν πάρει χαμπάρι την πρόσκληση στο Facebook και να δηλώνουν παρών.

 

Η διαδικασία για να τρέξεις απλή. Πας φορώντας τα αθλητικά σου, δηλώνεις το όνομά σου, υπογράφεις μια δήλωση και μπαίνεις σε γκρουπ ανάλογα τις δυνατότητές σου στο τρέξιμο. Α ναι, έχει και γκρουπάκια. Δεν τρέχουν όλοι μαζί σε μια τεράστια ομάδα. Υπάρχουν 4-5 ξεχωριστά γκρουπ ανθρώπων, το καθένα με τον δικό του προπονητή. Αν έχεις iPhone, ενεργοποιείς και το Nike+ Running να καταγράφει τις επιδόσεις και τη διαδρομή που θα κάνεις.

 

Οι προπονητές είναι εκεί όχι μόνο για να σου δίνουν οδηγίες για το που θα τρέξεις, πόσο γρήγορα θα πας και πότε το παρακάνεις, αλλά κυρίως για να προσέξουν για την σωματική σου υγεία, να σε βοηθήσουν να κάνεις σωστές διατάσεις και να χαρείς την όλη διαδικασία.

 

Θα κάνεις τζόκινγκ, θα ανοίξεις διασκελισμό για να τρέξεις, θα χαλαρώσεις περπατώντας, θα κάνεις λίγες διατάσεις να ξεπιαστείς και θα συνεχίσεις την προπόνηση. Κι αν ο ήλιο κάνει τις συνθήκες ανυπόφορες, οι προπονητές ξέρουν να σε πάνε σε μέρη σκιερά για να συνεχίσεις την προπόνησή σου.

 

Το να τρέχεις λοιπόν στις πιο όμορφες περιοχές της πόλης σου είναι μαγικό. Το added value είναι ότι δεν τρέχεις μόνος σου αλλά με κόσμο που είχε την ίδια ιδέα με εσένα και κατέβηκε να τρέξει. Οκ, εδώ μιλάμε για ένα event που το διοργανώνει μια εταιρεία, δεν είναι το free day των ποδηλάτων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο (αν το θες) και να απολαύσεις την εμπειρία στο μέγιστο.

 

Δευτέρα είναι σήμερα, αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις βάλε τα αθλητικά σου και πήγαινε στο Σύνταγμα λίγο πριν τις 7. Να δεις που θα σου αρέσει..