ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Η δουλειά που ονειρεύονταν οι γονείς σου για εσένα

Τις πατρικές και μητρικές συμβουλές που άκουγες στα 18 σου, τις βρίσκεις τώρα μπροστά σου στην αγορά εργασίας. Καιρός να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι ενδεχομένως το μαύρο πρόβατο στην οικογένεια. Εκείνος που σταμάτησε την πορεία μερικών γενεών δικηγόρων επειδή δεν πήγε στην Νομική Σχολή να γίνει δικηγόρος. Και ο πατέρας μου ακόμα καμιά φορά έστω και για πλάκα με παίρνει τηλέφωνο όταν πίνει καφέ στην πλατεία της Χαϊδελβέργης μήπως το ξανασκεφτώ και κάνω δεύτερο πτυχίο. Στα τριάντα μου.

Διαβάστε περισσότερα

Το πιο περίεργο job interview

Οι συντάκτες του ΟΝΕΜΑΝ θυμούνται τις πιο τραγελαφικές καταστάσεις σε συνεντεύξεις. Πες μας κι εσύ τη δική σου ιστορία στα σχόλια.

Είναι άλλο το να πας μπουκωμένος σε μια συνέντευξη και άλλο να σε υποδεχτεί με τα εσώρουχα ένας 75χρονος λογιστής. Άλλο να μη σου μιλήσουν καθόλου σε μια συνέντευξη και άλλο να σου μιλήσουν 300 άτομα εν χορώ.

Διαβάστε περισσότερα

5+1 δημιουργικοί τρόποι να βρεις δουλειά

Δεν σου λέμε ότι θα πιάσουν και στον Έλληνα εργοδότη. Κάποιοι πάντως τα κατάφεραν. Και πολύ δημιουργικά μάλιστα.

Πολλοί από εσάς έχουν βιώσει τη διαδικασία του να στέλνεις αμέτρητα βιογραφικά και να λαμβάνεις ελάχιστες έως μηδενικές απαντήσεις. Πολλές φορές χρειάζεται απλά να είσαι δημιουργικός για να τραβήξεις την προσοχή του εκάστοτε εργοδότη. Οι παρακάτω δημιουργικές προτάσεις μου θύμισαν μάλιστα ένα βιογραφικό που είχε φτάσει κάποτε στα γραφεία του MAX.

Διαβάστε περισσότερα

Με λένε Ηλία και κάνω door-to-door δημοσκοπήσεις

Οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις δεν είναι μύθος. Μυθικές είναι οι περιπτώσεις των ανθρώπων που συναντάς δουλεύοντας σε μία.

Ηλικία (ευαίσθητα) 21, εβδομάδες πριν τις βουλευτικές του 2004, μια δουλειά για λίγα δικά σου λεφτά τότε που άρχιζες να βλέπεις τα έτη στο Πανεπιστήμιο να τελειώνουν απειλητικά γοργά, και οι αγκάλες της Metron Analysis ανοιχτές αν ήσουν διατεθειμένος να κάνεις τη βρώμικη δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα

10 τρόποι να κάνεις οικονομία

Μην νιώθεις τσιγκούνης. Το να είσαι οικονόμος είναι κάτι που θα σου φανεί πολύ χρήσιμο στο άμεσο μέλλον.

Ο σεξισμός στην εργασία δεν είναι (μόνο) ανδρική υπόθεση

Οι διακρίσεις στο χώρο της εργασίας βάση φύλου και εμφάνισης δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση

Δουλειές όνειρο: Τα 8 πιο διασκεδαστικά επαγγέλματα

7+1 επαγγέλματα που αποδεικνύουν πως μπορείς να βγάλεις λεφτά κάνοντας το χόμπι σου επάγγελμα

1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.