ΚΑΡΙΕΡΑ

Αυτή είναι η νέα καλύτερη δουλειά στον κόσμο

Ένα ολοκαίνουριο πολυτελές resort τις Μπαχάμες προσφέρει μια παραδεισένια θέση εργασίας.

Κάπου πολύ μακριά από εδώ, στην καρδιά του αρχιπελάγους Λουκαγιάν, βρίσκεται το εξωτικό Νιου Πρόβιντενς. Από εκεί ξεκινούν οι Μπαχάμες, αφού πάνω σ’ αυτό το γελοιωδώς όμορφο / πράσινο / ηλιόλουστο νησάκι είναι χτισμένη η Νασάου, η πρωτεύουσα του νησιωτικού κράτους που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.

Εδώ και κάποιους μήνες, πάνω στο ίδιο νησάκι, σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, λειτουργεί το Baha Mar. Το τεράστιο resort που κόστισε 4.2 δις δολάρια αποτελείται από τρία πολυτελή ξενοδοχεία, μερικά state of the art μπαρ, άλλα τόσα ενδιαφέροντα εστιατόρια, ένα καζίνο, μερικές δεκάδες πισίνες και, βέβαια, από αρκετές λαχταριστές παραλίες με λευκή, παραμυθένια άμμο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε λίγους μήνες (μέσα στη άνοιξη), το Baha Mar θα υποδεχτεί το δικό του σμήνος από ροζ φλαμίνγκο. Την ίδια περίοδο, θα υποδεχτεί και τον CFO του. Τον Chief Flamingo Officer. Τον υπεύθυνο των φλαμίνγκο. Τον άνθρωπο που θα πληρώνεται αδρά για να αράζει σε ένα ακριβό θέρετρο και να ρεμβάζει επί οκτώ ώρες τη μέρα χαζεύοντας μερικά όμορφα πτηνά που θα κάνουν τη ζωή τους σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου.

Chief Flamingo Officer. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι το Chief. Ο ευλογημένος άνθρωπος που θα προσληφθεί γι’ αυτήν τη θέση θα έχει και άλλους από κάτω του. Αυτοί θα τρέχουν αν κάτι συμβεί στον όμορφο ροζ μικρόκοσμο των φλαμίνγκο. Αυτός θα τους επιτηρεί και βασικά θα καλημερίζει και θα αποχαιρετά χαμογελαστός τους πελάτες του resort που μια φορά στο τόσο θα σηκώνονται από τις ξαπλώστρες και τα τραπέζια του πόκερ και θα ξεμουδιάζουν σέρνοντας τα μαυρισμένα τους ποδαράκια μέχρι το σημείο όπου θα φιλοξενούνται τα συμπαθέστατα πτηνά.

Chief Flamingo Officer. Αν σκέφτεσαι κάτι καλύτερο, καλή τύχη στα μεγάλα σου σχέδια. Αν έχεις πτυχίο ζωολογίας και τουλάχιστον πέντε έτη εμπειρίας στην ενασχόληση με εξωτικά πουλιά, μην το σκέφτεσαι. Η αγγελία του Baha Mar ισχύει ως τα τέλη του μήνα.

(Ναι, προφανώς και θα υπήρχε και κάποια προϋπόθεση – παγίδα για τη θέση του Chief. Απ’ την άλλη κι αυτοί που τρέχουν από κάτω του, λογικά, δεν θα περνάνε πολύ άσχημα).