LIFE

5 tips για να αναδείξεις το χολ σου

Γιατί το χολ είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους χώρους του σπιτιού σου.

Στη νέα web series των Praktiker #MonosToSpiti, ο ήρωας που υποδύεται ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, έχει πάρει απόφαση να ανακαινίσει το σπίτι που του άφησε η γιαγιά του, με τη βοήθεια του κοινού. Να πέσει όμως το βίντεο πριν προχωρήσουμε.

 

Με αφορμή την προσπάθεια αυτής της ανακαίνισης, το μυαλό μας πήγε κατευθείαν στο χολ, σε αυτό το πολύ σημαντικό σημείο του σπιτιού, που συχνά υποτιμάμε μην εκτιμώντας τον κομβικό (και αθόρυβο) ρόλο του στο γενικότερο σύνολο του σπιτιού μας. Τι θα ήταν ένα φοβερό γεύμα χωρίς ορεκτικά; Ημιτελές, λειψό, όχι κάτι που θα συζητούσες για καιρό. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το χολ του σπιτιού σου. Είναι το μοναδικό δωμάτιο που προϊδεάζει τον επισκέπτη για το τι θα δει στα ενδότερα και δημιουργεί τις πρώτες εντυπώσεις για το σπίτι.

Πάμε να δούμε λοιπόν πέντε συμβουλές που θα αναδείξουν το χολ όσο και όπως του αξίζει.

1. Κρέμασε λίγη ομορφιά στον τοίχο

Μπορεί να είναι ένας πίνακας, μπορεί να είναι ένα πιάτο που πήρες από το τελευταίο σου ταξίδι στη Σαλαμάνκα, μπορεί να είναι πρακτικά ό,τι μπορείς να κρεμάσεις από ένα τόσο δα καρφάκι. Το αποτέλεσμα; Η ψευδαίσθηση ενός χώρου υποδοχής με την υπογραφή σου.

2. Εγκατάστησε έναν αποθηκευτικό χώρο

Για το φοβερό σου αρχείο με τα περιοδικά, για βιβλία, για σημαντικά χαρτιά που ‘περισσεύουν’ από το γραφείο σου, αλλά αξίζουν απόλυτα το δικό τους χώρο. Μερικά ράφια, ένα ερμάριο, ακόμα και ένα τραπεζάκι με δύο επίπεδα μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να δημιουργήσει ένα μικρό, ελκυστικό αρχείο στο χολάκι σου.

3. Σεβασμό στον ‘καλόγερο’

Το ότι όλοι έχουμε συνδέσει το χολ με το κρέμασμα των παλτών μας δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε κάτι αρνητικό. Ένας εντυπωσιακός ‘καλόγερος’ σε χρώματα που θα εκπλήξουν τους καλεσμένους σου, είναι βέβαιο πως θα κάνει τη δουλειά.

4. Βάλε ένα παλιό έπιπλο που θα κεντρίσει τα βλέμματα

Το χολ είναι ο ιδανικότερος χώρος για μια προσεγμένη και καλοδιατηρημένη αντίκα. Δώσε με το καλημέρα στον καλεσμένο σου κάτι που θα σχολιάσει και θα ευχαριστηθεί. Δώσε στον εαυτό σου κάτι που θα τον κάνει να χαλαρώσει και να χαμογελάσει με το που γυρίσει σπίτι. Μια παλιά πολυθρόνα μπορεί να είναι και το τέλειο location για να διαβάσεις το βιβλίο σου ένα Σάββατο μεσημέρι στο χολ.

5. Διαφύλαξε τη μίνιμαλ αισθητική

Όποιο από τα παραπάνω tips κι αν σου ταιριάζει περισσότερο για την αναγέννηση του χολ σου, μην ξεχνάς το πιο σημαντικό. Το χολ είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος που δεν πρέπει να κουράζει. Δεν γίνεται να φορτωθεί με αντικείμενα ένας χώρος που λειτουργεί ως το προπύργιο του βασικού κορμού του σπιτιού. Διατήρησε λοιπόν τη μίνιμαλ αισθητική αφήνοντας αρκετό ελεύθερο χώρο και επιτρέποντας στο μάτι σου να ξεκουραστεί με το που μπαίνεις στο σπίτι.

Τώρα, όσον αφορά τις προσπάθειες του πρωταγωνιστή να ανακαινίσει το σπίτι της γιαγιάς του στο #MonosToSpiti, μη χάνεις χρόνο, συντονίσου στα social κανάλια των Praktiker, μοιράσου μαζί του τις συμβουλές σου και κέρδισε δωροεπιταγές από τα Praktiker, ώστε να τελειοποιήσεις και να αναδείξεις το δικό σου χολ.

Είπαμε, το χολ είναι το ήμισυ του παντός στο δικό σου σπίτι.