LIFE

Φρέσκος στο ραντεβού μαζί της μετά από δέκα ώρες δουλειά

Το πώς θα είσαι το βράδυ εξαρτάται από το τι θα έχεις φάει για πρωινό. Φρόντισε να τα κάνεις όλα σωστά.

Κλείνεις υπολογιστή, χαιρετάς εκείνους που έχουν ξεμείνει στο γραφείο και μπαίνεις στο αυτοκίνητο. Δεν έχεις φυσικά χρόνο να πας σπίτι για να ετοιμαστείς για το πρώτο, δεύτερο, χιλιοστό ραντεβού μαζί της. Κι όταν λέω να ετοιμαστείς, δεν εννοώ να αλλάξεις και να βάλεις την κολώνια σου. Μετά από ένα δεκάωρο δουλειάς το να ετοιμαστείς σημαίνει να πας σπίτι, να βάλεις τα πόδια ψηλά, να κάνεις μια μισάωρη σιέστα και σιγά σιγά να το πάρεις απόφαση να βγεις.

Ποιος όμως έχει αυτή την πολυτέλεια πριν βγει το ραντεβού του; Αν την έχεις εσύ που διαβάζεις το κείμενο, σε χειροκροτώ όρθιος και πολύ ενθουσιασμένος που τα έχεις βολέψει όλα τόσο ωραία. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε την πολυτέλεια για αυτή την κίνηση. Και πρέπει καπάκι μετά τη δουλειά να είναι ο καλύτερός τους εαυτός.

Δεν έχει σημασία αν αυτός που θα συναντήσεις είναι το κορίτσι σου, το κορίτσι που θες να κερδίσεις ή οι φίλοι σου. Αν και να σου πω την αλήθεια, οι φίλοι σου δεν θα σε παρεξηγήσουν αν είσαι λίγο ντεφορμέ και η επί μια τριετία κοπέλα σου το έχει ξαναδεί το έργο. Αλλά σε ένα πρώτο ραντεβού, όταν είσαι στα μέλια, δεν θες να είσαι όπως θα έλεγαν και οι αμερικάνοι on the top of your game;

 

Η μόνη λύση για αυτό είναι η σωστή προετοιμασία. Όπως ακριβώς η προετοιμασία είναι η λύση για μια καλή ποδοσφαιρική σεζόν. Όπως ακριβώς τα χιλιόμετρα που θα κάνεις πριν τον Μαραθώνιο θα σε φτάσουν στο να είσαι έτοιμος τον Νοέμβρη. Όπως για κάθε καλή παρουσίαση, οφείλεις να έχεις δουλέψει μερόνυχτα νωρίτερα. Έτσι ακριβώς και για να είσαι έτοιμος, ορεξάτος και γεμάτος ενέργεια το βράδυ, οφείλεις να έχεις κάνει σωστή προετοιμασία. Και η σωστή προετοιμασία γίνεται στο πρωινό. Από σήμερα λοιπόν, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να αγαπάμε το πρωινό.

 

Το τι περιλαμβάνει ένα σωστό πρωινό θα σου το έχουν πει τόσοι και τόσοι πριν από εμένα. Και είναι λίγο υποκειμενικό το αν είσαι από εκείνους που θα προτιμήσουν αυγά scrambled ή ένα μπωλ με σπιτική granola. Αυτό όμως που είναι σίγουρο ότι στην επιλογή του τι θα πιεις, η προσπάθειά σου είναι να βρεις κάτι εύκολο, γρήγορο αλλά κυρίως ικανό να σου δώσει ενέργεια για όλη τη μέρα. Αυτό, θα το βρεις στην νέα #Amita, την Amita Πρωινό. Ιδανικό για εσένα που που δεν παίρνεις το πρωί πρωινό. Ιδανικό για εσένα που δεν προλαβαίνεις να πάρεις πρωινό και θες κάτι έτοιμο, on the go, θρεπτικό και γευστικό.

 

Σκέψου λίγο τη στιγμή. Είσαι σπίτι και βιάζεσαι να φύγεις. Μπορεί να μην προλαβαίνεις να φας εκείνη την ώρα και να λιγουρευτείς το τοστάκι στο γραφείο. Μπορεί να έχεις ξεμείνει από προμήθειες για ένα γρήγορο σνακ. Αλλά ποια είναι η πιο εύκολη κίνηση του πρωινού; Ποια είναι εκείνη η συνήθεια που μπορείς να κάνεις χωρίς καν να το σκεφτείς; Να ανοίξεις ένα μπουκαλάκι με χυμό και να τον πιεις.

Δεν θυμάμαι να λέει ποτέ κανείς όχι σε έναν χυμό. Δεν θυμάμαι να πέρασα ποτέ από μπουφέ και να σνόμπαρα τους χυμούς. Δεν ξέρω ούτε έναν άνθρωπο που να μην του αρέσουν οι χυμοί. Και όσο πιο δύσκολη η καθημερινότητά σου, τόσο μεγαλύτερη αξία θα δώσεις σε κάτι που ξέρεις ότι σου κάνει καλό και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια από μεριάς σου. Ποια είναι η πρώτη σκέψη όταν αρρωσταίνεις; Ο χυμός. Ποια η πρώτη σκέψη όταν νιώθεις αδύναμος; Ο χυμός. Γιατί λοιπόν να φτάσεις σε ένα σημείο που να τον αναζητάς, όταν έχεις τον ιδανικό χυμό να ενταχθεί στις καθημερινές σου συνήθειες;

 

Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που κάνουν ένα πρωινό να μιλήσει στην καρδιά σου. Και είναι αυτοί οι λόγοι που σε κάνουν να βάλεις στην καθημερινή σου ατζέντα την Amita Πρωινό.

α) Είναι on the go. Το βάζω πρώτο γιατί έχουμε φτάσει σε μία τόσο γελοία εποχή και έναν σύγχρονο τρόπο ζωής που αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό. Χρόνος μηδέν, το μυαλό αλλού, θες απλά να μπορείς να τσιμπήσεις ένα μπουκαλάκι από το ψυγείο και να το καταναλώσεις στο ρυθμό και το χρόνο που θες. Όλο στο σπίτι; Μια χαρά, άρχοντας. Μια γουλιά στο σπίτι και οι υπόλοιπες στην κίνηση; Θεός. Μισό στο σπίτι, μισό στο γραφείο; Ο καλύτερος. Η Amita Πρωινό είναι η νέα, ποιοτική και πιο πλήρης από ποτέ πρόταση για πρωινό on the go.

β) Νιώθεις ότι σου κάνει και πράγματι σου κάνει καλό. Μόνο και μόνο στην ιδέα ότι μέσα σε 250ml περικλείονται βιταμίνες C, D, A και Ε, θρεπτικότατες φυτικές ίνες από σιτάρι ολικής αλέσεως, το νέκταρ των αρχαίων Ελλήνων που δεν είναι άλλο από το μέλι αλλά και φυσικός χυμός 6 φρούτων, το νιώθεις ρε παιδί μου ότι θα σε βοηθήσει, θα σε τονώσει, θα σε φτιάξει για όλη τη μέρα.

γ) Είναι ωραία, νόστιμη, γευστική. Στην Amita Πρωινό έχουμε πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, μπανάνα, λεμόνι, μανταρίνι να δώσουν γεύση. Έχουμε μέλι για τη γλυκάδα. Κι όλα αυτά δημιουργούν έναν πάρα πολύ γευστικό και δροσιστικό συνδυασμό για να ξεκινάς την ημέρα σου.

 

Το θέμα με το πρωινό σου είναι ότι κάποιες κινήσεις μπορούν και πρέπει να είναι αυτόματες. Και να τις βάλεις τόσο μέσα στην καθημερινότητά σου ώστε να απολαμβάνεις τα οφέλη τους άκοπα. Το να κάνεις μικρά πράγματα για τον εαυτό σου είναι οι απαραίτητες ενέσεις αισιοδοξίας που χρειάζεται η μέρα σου.

Είτε θες να είσαι φρέσκος για το βραδινό ραντεβού σου είτε απλά θες να είσαι μέσα στην ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το πρώτο βήμα το κάνει το πρωί με την Amita Πρωινό. Ακολούθησε τη συμβουλή μας και θα το δεις και μόνος σου.

Εσύ, #proino_ipies?