LIFE

Οδηγός selfie με το κορίτσι σου

Το ONEMAN σου δίνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες ώστε να βγάλεις μία επιτυχημένη #kissyourhoney φωτογραφία με το έτερόν σου ήμισυ χωρίς προγούλια και παραμορφωμένα πρόσωπα.

Αφού κάνουμε ενός λεπτού σιγή για τα εκατοντάδες χιλιάδες ‘πώς το πιάνεις το ρημάδι‘ που μας έχουν ξεφύγει ενώ κρατάμε το κινητό και γινόμαστε σαν σίγμα τελικό προσπαθώντας να βγάλουμε μία υποφερτή έστω selfie, θα ήθελα να σου πω ότι είμαι μαζί σου. Κάθε φορά που ένας φίλος ή μία φίλη από την παρέα έχει τη φαεινή ιδέα να βγάλουμε μία selfie είμαι εκείνη που θα ξεφυσήξει και με αγανάκτηση θα αφήσει ένα ‘όχι πάλι‘ να πέσει κάτω καθώς θα σηκώνεται για να πάρει πόζα. Πράγματι, την περίπτωσή μου τη λέμε και τραβάτε με και ας κλαίω, αλλά θέλω να συνεχίσω λίγο την εικόνα και να πω ότι είμαι αυτή που στην τελική φωτογραφία ή δεν θα φαίνεται ή θα φαίνεται μισή ή θα φαίνεται σαν να έχει φάει ένα κοντοσούβλι, τρεις πίτσες, δύο κιλά παγωτό και μία τούρτα μαζί. Και, όχι τίποτα άλλο δεν το τρώω το κοντοσούβλι. 

Τέλος πάντων.

Στα πολλά άτομα η αλήθεια είναι ότι λες ένα πάει στα κομμάτια ‘και οι άλλοι που φαίνονται πόσο φαίνονται;‘ και δεν πέφτεις και τ ανάσκελα να κοιτάς το ταβάνι. Άμα είστε δύο όμως τα ενδιαφερόμενα μοντέλα; Τι γίνεται τότε; Σε ρωτάω. Και απαντώ: Τίποτα. Πρέπει απλώς να κόψεις το λαιμό σου και να βγεις καλός.

Αν είσαι στην ίδια φάση με εμένα, τόσο ατσούμπαλος και τόσο τσακωμένος με τις στημένες πόζες, τότε σίγουρα στο βιογραφικό σου δεν πρέπει να μετράς και πολλές καλές selfies. Παρόλα αυτά, για να μην είσαι ο ξούρας ή ο οπισθοδρομικός της παρέας ή μάλλον, ποιον κοροϊδεύουμε για να μην είσαι ο πιο ξενέρωτος φίλος, γκόμενος, άντρας που έχει γνωρίσει ποτέ η κοπέλα σου, είσαι σήμερα εδώ και διαβάζεις αυτό το κείμενο γιατί θέλεις να βελτιωθείς. Τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως είσαι εδώ και γιατί το τελευταίο διάστημα έχουν περάσει από το timeline σου περί τις 4500 εκνευριστικά καλές φωτογραφίες ζευγαριών με το γνωστό- άγνωστο πλέον hashtag #kissyourhoney και θέλεις και εσύ να δοκιμάσεις στην εν λόγω ενέργεια του METAXA – με μία κάποια εγγύηση ότι δεν θα γίνεις ρεζίλι. Τέλος πάντων, εσύ ξέρεις.

Αρχικά, θέλω να σε καθησυχάσω. Τις συμβουλές δεν θα σου τις δώσω εγώ. Θα γελούσαν οι πέτρες και τα ντουβάρια. Οι συμβουλές θα έρθουν από τον ειδικό, δηλαδή από έναν επαγγελματία φωτογράφο. Ο Θοδωρής Μάρκου λοιπόν είναι ο άνθρωπός σου. Εγώ είμαι απλώς ένας λόγος για να δεις ότι υπάρχουν και χειρότερα και να μην σταματήσεις τις προσπάθειες μέχρι να τα καταφέρεις. Ναι; Ναι.

Κανόνας νούμερο 1: Τη γωνία κοίτα, τη γωνία

Προσπαθούμε να φωτογραφίζουμε τον εαυτό μας με το χέρι είτε σε ίδια γωνία με το πρόσωπο είτε από ψηλά. Αν αυτοφωτογραφηθούμε από χαμηλά, προσθέτουμε κιλά στον εαυτό μας και φουσκώνουμε το πρόσωπο. Αν αυτοφωτογραφηθούμε από ψηλά, δίνουμε περισσότερη έμφαση στις γωνίες του προσώπου μας, καθώς και αδυνατίζουμε το σώμα“.

 

Εδώ μου είπε να δοκιμάσω duck face. Όχι, το κτίριο δεν έπεσε να με πλακώσει. Και άλλη μία λάθος που δεν με θυμάμαι να λέω ‘καθρέφτη καθρεφτάκι μου ποια είναι η πιο όμορφη’ αν και, θα μπορούσα.

Κανόνας νούμερο 2: Πού το έχεις το φως;

 

Όταν θέλουμε να βγάλουμε μία selfie(ή μια φωτογραφία γενικότερα), πρέπει να προσέχουμε να μην πηγαίνουμε κόντρα στη φωτιστική μας πηγή (στον ήλιο ή στον τεχνητό φωτισμό που βρίσκεται στο χώρο μας). Χρησιμοποιούμε το φως για να φωτιστούμε (εκτός από την Έρρικα, που είναι αυτόφωτη)“.

Η εντολή του Θοδωρή σε αυτήν τη photo ήταν:”Παίξτο ντίβα“. Καμιά ελπίδα. Και άλλη μία ανάποδα στο φως για να το εμπεδώσουμε καλύτερα.

Κανόνας Νούμερο 3: Πού την πας την κάμερα; Στη μύτη;

 

Τέλος, φροντίζουμε πάντα να αυτοφωτογραφιζόμεθα με το χέρι τεντωμένο, διότι όσο πιο πολύ πλησιάζει η κάμερα στο πρόσωπό μας, τόσο πιο πολύ μας παραμορφωνει (προσθέτει όγκο, μεγαλώνει μύτες, κλπ)“.

Και τώρα ας δούμε τι έμαθα. ‘Δάσκαλε, έλα λίγο να κάνεις το ταίρι μου‘.

Πριν κοροϊδέψεις θέλω να δω και τη δική σου την προσπάθεια. (!)

Δεν τελειώσαμε όμως ακόμα. Δηλαδή τελειώσαμε με τις πολύτιμες συμβουλές του Θοδωρή, αλλά θέλω να προσθέσω και εγώ μία δική μου, που δεν είναι ακριβώς συμβουλή. Θα την έλεγα ιδέα για να μπορέσεις να αναδείξεις τις προσπάθειές σου και να κάνεις και πολύ χαρούμενο το κορίτσι σου.

Bonus: #KissYourHoney και στην υγειά της αγάπης σας (κυριολεκτικά)

Παραπάνω σου ανέφερα την ενέργεια του METAXA το οποίο επιβραβεύει τη selfie που θα βγάλεις με το κορίτσι σου. Ωστόσο ίσως τώρα που έμαθες τα μυστικά της σωστής selfie να θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες. Δικές σου λοιπόν: Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το METAXA αποφάσισε να σχεδιάσει προσωποποιημένες ετικέτες έτσι ώστε κάθε ζευγάρι να έχει την δική του προσωπική φιάλη METAXA Honey Shot. 

Το έμαθες λοιπόν, ας δούμε πώς μπορείς και να το κάνεις. Οι κινήσεις είναι οι εξής τρεις:

– Χρησιμοποίησε την #kissyourhoney φωτογραφία σου από το Instagram ή, γιατί όχι, τράβηξε μία καινούρια! Ανέβασέ τη στο www.kissyourhoney.com, μεγάλωσε ή μίκρυνέ την, άλλαξε τα χρώματά της και στείλε το τελικό αποτέλεσμα μέσα από μία εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία (απλώς ακολουθείς τα βήματα).

– Γράψε ένα μικρό κείμενο που θα ήθελες να εμφανίζεται στην πίσω ετικέτα της δικής σου φιάλης ΜΕΤΑΧΑ Honey Shot – ένα ξεχωριστό, προσωπικό σημείωμα στο αγαπημένο σου πρόσωπο

– Πάτα ‘Αποστολή’ και περίμενε. Σύντομα, οι ολόδικές σου ετικέτες θα βρίσκονται στην πόρτα σου, έτοιμες να προσαρμοστούν στο μπροστινό και πίσω μέρος της δικής σου φιάλης.

Και τώρα που τελειώσαμε με τα διαδικαστικά, άκου την ιδέα μου. Πάρε την κοπέλα σου και πρότεινέ της να βγάλετε μία selfie. Πιθανότατα θα σε πάρει για τρελό που έτσι ξαφνικά, αγάπησες το φακό της μπροστινής οθόνης του κινητού σου. Κράτα την καλύτερη λήψη σας και μπες στο www.kissyourhoney.com δίχως να της πεις το παραμικρό. Μόλις η ετικέτα σας είναι έτοιμη, προσκάλεσέ τη σπίτι για ένα ποτό. Μη σου πω καλύτερα για ένα METAXA Honey Shot για να την προϊδεάσεις και λίγο.

Cheers και καλή επιτυχία!