LIFE

Πώς τρυπάς ένα πατατάκι;

Η δημοσιογραφική ομάδα του Oneman προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα. Όχι ότι καταφέραμε και πολλά.

Πριν λίγο καιρό, ομολογούμε ότι δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ένα τέτοιο ερώτημα. Για την ακρίβεια, δεν μας ενδιέφερε πώς γίνονται οι τρύπες, τα σχήματα, το οτιδήποτε στα πατατάκια μας. Αρκούσε ότι παίρναμε ένα σακουλάκι πατατάκια και του φερόμασταν έτσι βάναυσα που ξέρουμε να φερόμαστε σε ένα σακουλάκι πατατάκια. Πριν λίγες μέρες όμως, ο TSAKIRIS μάς έβαλε σε σκέψεις για το πώς δημιουργήθηκε το “Τσακίρης Τρυπάτο”.

Το Oneman – μην ρωτάς γιατί, δεν είναι νορμάλ η διαδικασία με την οποία αποφασίζουμε τι θέματα θα κάνουμε – αποφάσισε να δοκιμάσει από μόνο του μερικούς τρόπους για να τρυπήσεις ένα πατατάκι. Κι επειδή πρόσφατα δοκιμάσαμε το ένα, το άγιο, το υπόδειγμα ενός πατατακίου με τρύπες, θέλαμε κι εμείς να δοκιμάσουμε να το φτιάξουμε. Είχαμε λοιπόν από τη μία το υπόδειγμα του “Τσακίρης Τρυπάτο” και από την άλλη νορμάλ πατατάκια “Τσακίρης” τα οποία προσπαθήσαμε να τρυπήσουμε. Παρουσιάζουμε τις προσπάθειές μας παρακάτω, με επίσημο δοκιμαστή τον Χρήστο και εμένα στην κάμερα. Spoiler alert: Κανένας τρόπος δεν πέτυχε.

Με πινέζα

 

Αν βάλεις έναν Θιβετιανό μοναχό να κάτσει 3 ώρες πάνω από το πατατάκι με την πινέζα και να προσπαθεί, ναι, μπορεί να πάρεις ένα Τσακίρης Τρυπάτο και ο μοναχός αυτός να λατρεύεται εις τους αιώνας των αιώνων.

Με βελάκι

 

Παταγώδης αποτυχία. Αν θέλετε να γυρίσουμε το “πώς να διαλύεις τα πατατάκια σου”, αυτός είναι πράγματι ο ιδανικότερος τρόπος.

Με οδοντογλυφίδα

 

Ξεκινήσαμε καλά και με λίγο περισσότερη προσοχή, ίσως να καταφέρναμε καμιά δεκαριά τρύπες στο πατατάκι. Αλλά το θεωρούμε απίθανο να κάθονται μερικές χιλιάδες άνθρωποι να κάνουν τρύπες έτσι στα πατατάκια.

Με ανοιχτήρι

 

Θέλαμε να δείξουμε ότι έχουμε και έμπειρο ανοιχτήρι εδώ στο γραφείο, τίποτα άλλο.

Με στυλό

 

Εντάξει, κανείς μας δεν περίμενε να πετύχει αυτό το πείραμα με το στυλό. Εδώ απέτυχαν η οδοντογλυφίδα και η πινέζα, ποιον κοροϊδεύουμε;

Το να προσπαθείς να ανοίξεις βέβαια τρύπα σε ένα έτοιμο πατατάκι είναι φυσικά μάταιο. Και μπήκαμε στον κόπο γνωρίζοντας ότι θα αποτύχουμε παταγωδώς. Η πατάτα πρέπει λογικά να τρυπηθεί όσο είναι ωμή για να πάρει το τελικό της σχήμα. Αλλά ας μην το παίζουμε ειδικοί. Η απάντηση ήρθε από τους Chipsters και το κοινό που επί σειρά ημερών ψήφιζε την καλύτερη ιδέα. Για το πώς ένα πατατάκι, γίνεται αυθεντικά “Τσακίρης Τρυπάτο“. Δες το βίντεο και θα καταλάβεις…