LIFE

Στενές επαφές πρώτου τύπου, ο μπαρμπέρης σου

Προκλήσεων συνέχεια για τον Χρήστο, ο οποίος αυτή τη φορά αναλαμβάνει τον ρόλο του μπαρμπέρη. Τέτοια αυτοπεποίθηση με τη φαλτσέτα στο χέρι, δεν έχεις ξαναδεί.

Όταν πριν από περίπου 5 χρόνια άνοιγε το “The George” στη Γλυφάδα, ένα από τα πρώτα new age barber shops που έχουν ξεπεταχτεί σαν μανιτάρια στην πόλη, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα μάθαινα από πρώτο χέρι τα πάντα για την τέχνη της φαλτσέτας. Γιατί ο Γιώργος Μαυροειδάκος, ο άνθρωπος του οποίου το πρόσωπο θα δείτε οσονούπω να περιποιούμαι, είναι φίλος καρδιακός. Και η καθιερωμένη επίσκεψη κάθε 20 μέρες στο The George μία ιεροτελεστία που δεν χάνω ποτέ. Ακόμα κι αν τόσα χρόνια με κυνηγάει με την φαλτσέτα να μου πάρει τα γένια και τον περιορίζω στο να ξυρίσει τριγύρω από αυτά και να τριμάρει τα υπόλοιπα.

Την εισαγωγή την κάνω για να αντιληφθείς ότι δεν υπήρχε καλύτερο μέρος στον πλανήτη Γη για να πάω για την επόμενη αποστολή μου. Ούτε πιο άνετος τόπος για να κάνω όλες τις άβολες ερωτήσεις σχετικά με την υγιεινή. Ποια ήταν ακριβώς η αποστολή μου; Να πραγματοποιήσω ένα hot towel shave ξεπερνώντας την όποια ανασφάλεια με το ξυράφι στο χέρι αλλά κυριότερα την όποια ανασφάλεια του να έρχομαι τόσο κοντά στον “πελάτη”. Για το δεύτερο, πήρα τη βοήθεια του στοματικού διαλύματος CB12 και βγήκα νικητής.

 

Θα μου πεις, τι σχέση έχει η ατομική υγιεινή εκείνου που σε ξυρίζει, σε τριμάρει, σε κουρεύει; Μάλλον δεν έχεις κάτσει ποτέ σε καρέκλα να σε περιποιηθούν. Σε μία τόσο ωραία και ολοκληρωμένη εμπειρία, όπως είναι η εμπειρία στο The George και οφείλει να είναι σε κάθε τέτοιο κατάστημα, σε μία εμπειρία που αφήνεσαι να σε περιποιηθεί κάποιος και χάνεσαι στα αρώματα που πολύ μελετημένα έχουν επιλέξει οι εταιρείες που δημιουργούν τα προϊόντα περιποίησης, το μόνο που δεν θες σίγουρα να αντιμετωπίσεις είναι δυσάρεστες οσμές.

Ο μπαρμπέρης σου έρχεται αναγκαστικά πολύ κοντά στο πρόσωπό σου, για να βρει την λεπτομέρεια, να ξυρίσει μέχρι και την τελευταία τρίχα που μπορεί να ξεφύγει. Τα χέρια του είναι σε συνεχή επαφή με το δέρμα σου και έρχονται μάλιστα απελπιστικά κοντά στην μύτη σου και το πρόσωπό του είναι σε διαρκώς σε απόσταση αναπνοής. Σκέψου αυτή η αναπνοή να μην ήταν ευχάριστη, τι πρόβλημα θα δημιουργούσες στον πελάτη.

 

Το στοματικό διάλυμα CB12 προσφέρει καθαρή και δροσερή αναπνοή για τουλάχιστον 12 ώρες. Δρα ενάντια στις ουσίες και τις διαδικασίες που προκαλούν κακοσμία και δίνει στην ανάσα σου ένα άρωμα μέντας. Εγώ δούλεψα πολύ λιγότερο από 12 ώρες στο barber shop εκείνη τη μέρα αλλά για σκέψου πόση ανάγκη έχει ένα τέτοιο στοματικό διάλυμα εκείνος που περιποιείται δεκάδες πελάτες μέσα σε ένα 8ωρο ή 10ωρο μέσα στη μέρα.

Στον ρόλο μου τα πήγα εξαιρετικά. Αν και πήγα σε ένα ήδη καθαρό και ξυρισμένο δέρμα να περάσω ξανά αφρό και φαλτσέτα. Για να γλιστράει πιο εύκολα η φαλτσέτα και να μην κάνω καμιά χοντρή γκάφα για την οποία θα χρειαζόμασταν τσιρώτα. Η διαδικασία βέβαια δεν ξεκινάει με την φαλτσέτα. Ξεκινά λίγη ώρα νωρίτερα με μια ζεστή πετσέτα να καλύπτει όλο το πρόσωπο για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος.

 

Συνεχίζουμε με ένα καλό scrub να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να καθαρίσει καλά το πρόσωπο. Σκούπισμα με την ζεστή πετσέτα και είμαστε έτοιμοι για τον αφρό. Σε ένα πολύ καλό μπαρμπέρικο, όπως είναι φυσιολογικό, χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο προϊόντα ειδικευμένα για αυτή τη δουλειά. Λίγο gel και πήρα το μουσκεμένο στο ζεστό νερό πινέλο να κάνω τον αφρό μου.

 

Τον έκανα λίγο χάλια τον άνθρωπο προσπαθώντας να απλώσω τον αφρό αλλά αυτές οι φωτογραφίες κόπηκαν στη λογοκρισία. Ήμασταν έτοιμοι για την φαλτσέτα και αφού έμαθε πώς να την κρατάω, πήγαινα κοντά κοντά στο δέρμα για να είμαι σίγουρος ότι θα τον ξυρίσω σωστά, ότι θα διαπρέψω στο έργο μου, ότι θα βγει αυτός αλώβητος από τη δική μου δοκιμασία.

 

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε όσους πίστεψαν σε εμένα. Είμαι λίγο ατζαμής με τα χέρια αλλά ισχύει ότι όταν νιώθεις καλά με την εμφάνισή σου, την αναπνοή σου και γενικά την παρουσία σου στο χώρο, έχεις ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσεις όποια πρόκληση εμφανιστεί μπροστά σου.

Τα ξαναλέμε σύντομα με την επόμενη και τελευταία δοκιμασία.

Μέχρι τότε, μπορείς να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό που κάνει το Oneman και το Ladylike για να κερδίσεις ένα life coaching session με τη Νάνσυ Μαλλέρου (http://www.lifecoachinggreece.gr/) αλλά και προϊόντα CB12.