Τελικά πόσα ξέρεις για το ψήσιμο και την ιεροτελεστία του;

Σε αυτή την χώρα είμαστε όλοι ψήστες και για αυτό καθίσαμε απέναντι από έναν έμπειρο ψήστη και του κάναμε μερικές ερωτήσεις.
SHARES

Ο Έλληνας ξέρει από ιατρική και έρωτα, μέχρι ψήσιμο και μπάλα. Ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής αλλά κάτι συνέβη και του έκοψαν την καριέρα, μπορούσε να γίνει γιατρός αλλά οι πολλές ώρες δουλειές τον απέτρεψαν και κατέληξε dj στο bar της γειτονιάς ενώ όταν χαλάει το αμάξι του κάθεται πάνω από τον μάστορα και του δίνει συμβουλές. Ο Έλληνας είναι λίγο ξερόλας, αλλά πάνω από όλα τον νοιάζει η παρέα. Να τσουγκρίζει τις μπίρες Pils Hellas με τους φίλους και να λέει ο καθένας τα δικά του.

Μία από τις μεγαλύτερες “παρείστικες” ιεροτελεστίες είναι αυτή του ψησίματος. Μαζεύεται η παρέα γύρω από την ψησταριά, ανοίγει τις μπίρες, βάζει τα χέρια στην μέση και εκεί αρχίζει η μάχη. Πως θα ανάψουμε τα κάρβουνα; Εμένα ο θείος μου που ήταν ο καλύτερος ψήστης του χωριού άναβε χωρίς προσάναμμα. Ποιος κρέας θα βάλουμε πρώτο; Εγώ τόσες φορές που έχω ψήσει έχω βάλει τα κεμπάπ και βγήκαν τα καλύτερα. Ποιος θα καθαρίσει την σχάρα; Εεεε παιδιά, κάποιος να φέρει τις μπίρες, τελείωσαν.

Επειδή όμως και εμείς στο ONEMAN πάνω από όλα είμαστε παρέα, βρήκαμε τον δικό μας αρχιψήστη και του κάναμε μερικές ερωτήσεις για να δούμε πόσα πραγματικά ξέρει από ψήσιμο. Πήγαμε με τον Κωνσταντίνο Αμπατζή στην Γλυφάδα, ανοίξαμε δύο μπίρες Pils Hellas και φέραμε στο μυαλό μας αναμνήσεις από ψησίματα του παρελθόντος. Η αλήθεια είναι ότι ο Κωνσταντίνος είναι ο άνθρωπος που θα εμπιστευτείς να κάτσει πάνω από την σχάρα για να περιποιηθεί τον θησαυρό που θα τοποθετήσεις και να μην στο φέρει μαύρο χρυσό. Όμως πόσα πραγματικά ξέρει για το ψήσιμο. Μιλήσαμε με αριθμούς, του κάναμε ερωτήσεις που καίνε κάθε ψήστη και κλείσαμε με μία ερώτηση παγίδα που με ελιγμό ποδοσφαιριστή την απέφυγε μαεστρικά.

Ο Κωνσταντίνος δεν τα πήγε άσχημα. Επιβεβαίωσε την φήμη που τον ακολουθεί και απάντησε λάθος μόνο σε τρεις ερωτήσεις, ενώ του μάθαμε και τι είναι το τουρσόν του μάγειρα. Κανονικά θα έπρεπε να το ξέρει όπως ο κάθε Έλληνας ξέρει τι βλάβη έχει ένα αμάξι που κάνει τίκι τίκι.

 

Λίγο πριν φύγει κανονίσαμε την Κυριακή ψήσιμο για να μου μάθει και άλλα μυστικά, συνοδεία φυσικά με Pils Hellas αφού αυτή είναι για μας!

Share
Follow
 

Best of Network

Παππάς: O πραγματικός ΜVP

O Nικ Καλάθης δεν μπορούσε να μπει με τίποτα στην εξίσωση του ματς και ο Τσάβι Πασκουάλ χρειάστηκε βοήθεια από τον πάγκο. Και αντί για βοήθεια, βρήκε τον MVP της βραδιάς που δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Παππά ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά. Γράφει για τους πρωταθλητές ο Νίκος Γιαννόπουλος.

 
Μάθε τα πάντα
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.