ORIGINALS

Γιατί θα θέλαμε να είναι κολλητή μας η βασίλισσα Ελισάβετ

Πίσω απ' το πιο ανέκφραστο πρόσωπο της ανθρωπότητας, το ΟΝΕΜΑΝ βλέπει μια σπάνια φιλία να γεννιέται.

Απ’ τη στιγμή που ο James Bond πήγε αυτοπροσώπως να την παραλάβει από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μέχρι αυτό το σεμινάριο coolness που κέρασε η ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης, η βασίλισσα Ελισάβετ άνοιξε την πόρτα, μπήκε στις καρδιές μας, κλείδωσε και πέταξε τον κλειδί στον Τάμεση. Και ξέρεις πόσο βρώμικα είναι τα νερά εκεί. Άντε να το βρεις…

Παραδέξου ότι στις παρέες σου, (θες να) έχεις cool άτομα. Αυτό συμβαίνει, επειδή συνήθως θεωρείς ότι κι εσύ είσαι πολύ cool. Έρχεται λοιπόν η βασίλισσα Ελισάβετ, το τιμώμενο πρόσωπο της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών της χώρας της, και σε βάζει σε διαδικασία αμφισβήτησης του εαυτού σου και των φίλων σου, όταν:

1) Δεν κάνει τίποτα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του άχαρου πρωτοκόλλου που επιτάσσει ότι κανείς δεν μπορεί να ανταλλάξει χειραψία μαζί της. Δείχνει να το απολαμβάνει και με το κλασικό της μπουλντογκίσιο ύφος νιώθεις ότι λέει από μέσα της “έτσι, από μακριά, ανθρωπάκια”.

2) Σαν ασθενής του Αλτσχάιμερ στα τελικά στάδια, μάλλον δεν καταλαβαίνει τι γίνεται και δεν χειροκροτάει καν την αποστολή της Μ.Βρετανίας, ενώ ταυτόχρονα 7 δισεκατομμύρια χαρτάκια είναι στον αέρα και ένα Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στο πόδι. Αντιθέτως, βρίσκει κατάλληλη τη στιγμή που και οι 3 εκατομμύρια κάμερες είναι στραμμένες πάνω της, να τσεκάρει αν καθάρισε τα νύχια της πριν φύγει από το σπίτι. ΕΝΤΑΞΕΙ.

 

Εμείς εδώ στο ΟΝΕΜΑΝ εκτιμάμε τέτοιες απρόβλεπτες και μη φυσιολογικές συμπεριφορές. Αγαπάμε το διαφορετικό. Υποκλινόμαστε στις ντίβες και τις über προσωπικότητες. Πόσο μάλλον στη βασίλισσα Ελισάβετ που από το βράδυ της Παρασκευής (27/7) όρισε απ’ την αρχή αυτό το über.

Ναι, η Liz θα μπορούσε να είναι η κολλητή που δεν είχαμε ποτέ:

– Γιατί είναι κάποιες φορές που απλά θέλεις να πεις τον πόνο σου στους φίλους σου κι εκείνοι να τον ακούσουν χωρίς να βγάλουν μιλιά

– Γιατί θα την βάζαμε να τα βάλει με την τρόικα

Πάρε το χρόνο σου και σκέψου πια ξαλαφρωμένος τι ράτσα γατάκι θα ήταν ο πολύς Τόμσεν απέναντι στο διαπραγματευτικό μας υπερόπλο. Η βασίλισσα Ελισάβετ με το ασάλευτο πρόσωπο και την μηδενικά ανοχή σε αστειάκια θα μπορούσε να πείσει και τον Walter White να σταματήσει να μαγειρεύει meth.

– Γιατί κι εμείς συχνά ξεχνάμε να κόψουμε τα νύχια μας πριν πάμε σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση

– Γιατί αν δεν την κοιτούσες όλη την ώρα, θα ένιωθες ότι έχεις στην παρέα σου τον Silent Bob

 

– Γιατί δεν θα γελούσε με τα αστεία του Μάρκου Σεφερλή

Ειδικά τώρα, μες στη μέση του καλοκαιριού, που τα Σαββατόβραδα του ΑΝΤ1 κατακλύζονται από τα αστεία και τις θεατρικές παραστάσεις του Μάρκου.

– Γιατί θα μαθαίναμε ανεκτίμητα ντεσού σχετικά με τον μεγαλύτερο γιο της

Κάτι μας λέει ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος, αυτή η ταλαιπωρημένη ιστορική φιγούρα που δικαίωσε βασιλικά το tabloid dna των Βρετανών τόσο ως σύζυγος της Diana όσο και ως παθιασμένος με την Camilla μεσήλιξ, είχε θρυλική παιδική ηλικία και ανατροφή.

– Γιατί είναι badass

Σταμάτησε να ιππεύει πρόπερσι σε ηλικία 84 ετών, ενώ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε με τις γυναίκες του Βρετανικού Στρατού ως οδηγός και μηχανικός! Αυτό συνεπάγεται ότι είναι η μόνη βασίλισσα στην ιστορία που ξέρει να αλλάζει μίζα αυτοκινήτου.

 

– Γιατί θα βλέπαμε τα πιο σημαντικά τεστ στο κρίκετ, βυσματικά, από τα θεωρεία

ΟΚ, αυτό είναι προσωπικό πρόβλημα-φετίχ του υπογράφοντος, αλλά σίγουρα ο ήλιος πάνω από το κεφάλι σου επί 12 συνεχόμενες ώρες δεν είναι ο πιο ιδανικός σύμμαχος για να παρακολουθήσεις ένα έτσι κι αλλιώς αργόσυρτο παιχνίδι.

– Γιατί το Forbes υπολόγισε το 2010 την προσωπική της περιουσία κοντά στα 450 εκατομμύρια δολάρια

Το “Friends with Benefits” το έχεις δει; Φοβερή Mila Kunis.

– Για βραδιές πόκερ υψηλού επιπέδου

Η παρουσία της βασίλισσας στο σπιτικό πόκερ που κανονίζετε μια στο τόσο με τους κολλητούς σου θα ανέβαζε το πριβέ τουρνουά σας σε άλλο επίπεδο. Κανείς δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει τη λεπτή διαφορά ανάμεσα σε μια τολμηρή μπλόφα κι ένα all-in με πολύ καλές πιθανότητες, όταν η βασίλισσα θα έσπρωχνε όλες τις μάρκες της προς το κέντρο του τραπεζιού. Φάτσα που δεν αφήνει κανένα tell να σκαρφαλώσει στην επιφάνεια του προσώπου.

– Γιατί πάντα υπάρχει χώρος για μια στιλάτη γυναίκα δίπλα σου

Ακόμη κι αν φοράει κάτι από τα παρακάτω:

 

– Γιατί είναι όντως cool

Για μισό λεπτό. Είναι η βασίλισσα της Αγγλίας, μια από τις πιο ανέγγιχτες και σοβαρές ηγετικές μορφές στον πλανήτη και δέχεται στα 86 της να γυρίσει ένα βίντεο παρέα με τον James Bond, καβάλα σε ένα ελικόπτερο, απ’ το οποίο και καλά τη ρίχνει ο 007 για  να προσγειωθεί εντός του Ολυμπιακού Σταδίου. Σε ένα event που ξέρει ότι την παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης.

Πόσο (πιο) cool δηλαδή; Πλακίτσα μας κάνει.