ORIGINALS

Κουίζ: Θα φέρει πίσω τα Γλυπτά η Αμάλ;

Ο σουρεαλιστικός χαμός που ζουν τα media της χώρας με την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν και των Βρετανών νομικών γέννησε ένα ιστορικό κουίζ.

Δεν είναι να κάνεις πλάκα με θέματα όπως η διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά ειλικρινά δεν το ξεκινήσαμε εμείς. Πριν από ένα μήνα ουδείς γνώριζε την Αμάλ Αλαμουντίν, αλλά σήμερα μιλάμε για έναν βομβαρδισμό ειδήσεων με το ονοματεπώνυμο στον τίτλο. Και ελπίδα, πολλή ελπίδα. Celebrity ελπίδα.

Η 36χρονη Βρετανή δικηγόρος και ακτιβίστρια με τις λιβανέζικες ρίζες παντρεύτηκε τον George Clooney (ο γάμος αποτελεί προφανώς άλλη μια πράξη ακτιβισμού). Το lifestyle ρεπορτάζ ξεζούμισε την είδηση του γάμου και στα προφίλ της άγνωστης ως τότε Amal που ετοίμασαν οι συνάδελφοι, μάθαμε ότι το δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργάζεται έχει συντάξει έκθεση για την επιστροφή των Γλυπτών στη χώρα.

Από το γάμο της με τον Clooney μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει ζήσει ακραίες στιγμές ευφορίας. Μάνι μάνι, η ‘κυρία Clooney’ έκλεισε ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να καταστρώσουν το πλάνο της επιστροφής των Μαρμάρων. Κατά την άφιξή της στη χώρα, δεκάδες φωτορεπόρτερ έκλεισαν το δρόμο έξω από το Μεγάλη Βρετανία που διαμένει η Amal (κάνοντας τη Lady Gaga να νιώσει ασήμαντη) και εμείς οι αιφνιδιασμένοι δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε μ’ αυτόν τον άξαφνο πανικό.

Στο πλευρό της Αμάλ βρίσκονται δύο Βρετανοί νομικοί που δείχνουν συμπαθέστατοι (και ευγνώμονες που η ζωή τους έβαλε να δουλέψουν μ’ αυτό το κορίτσι) και ο ταπεινός μου νους αναρωτιέται αν θα δινόταν έστω το 1/100 της δημοσιότητας σε αυτήν την επίσκεψη, αν η Αμάλ δεν είχε παντρευτεί τον George Clooney, αλλά τον Paul Giamatti.

Αφού ο γνωστός σεφ Λαζάρου ανέλυσε στα δελτία το πιάτο με το πετρομπάρμπουνο που έφαγε η νομική τριάδα στο Μικρολίμανο, εμείς στο ΟΝΕΜΑΝ οσφριστήκαμε την ιστορικότητα των στιγμών και ετοιμάσαμε ένα εξίσου σοβαρό κουίζ.