ORIGINALS

Μιλήσαμε με τον τιτάνα Κοντοπίδη

Δεν μας έστειλε επιστολή. Αλλά μας είπε για τον Stan, τη βροχή και το συρτάρι που πιτσικάρει.

Ήθελα αρκετό καιρό να μιλήσω με τον Κοντοπίδη. Όχι τόσο γιατί αποτελεί είδηση το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες έχει καταφέρει τα βίντεό του να μαζεύουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες views μέσα σε λίγες ώρες από τότε που ανεβαίνουν. Αλλά για να μάθω λίγα περισσότερα πράγματα για τον άνθρωπο που κατάφερε, με μία κάμερα, έναν συνεργό στο έγκλημα και λίγο χιούμορ, να πετύχει.

Ομολογώ ότι βλέποντας για πρώτη φορά την επιστολή στον Stan πριν δύο μήνες, δεν είχα γελάσει και πολύ. Την έστειλα όμως σε όλους μου τους φίλους. Να μου πουν μια άποψη. Και βλέποντας ξανά και ξανά τα ίδια βίντεο, συνειδητοποίησα ότι ο Αλέξανδρος Κοντοπίδης είναι ένας τύπος που πρέπει να τον μάθεις για να τον αγαπήσεις.

 

Πρέπει να τον έχεις δει να γελάει με τα ίδια του τα αστεία. Να τον έχεις δει να “κουτουπώνει” την Μαίρη Συνατσάκη στον καναπέ του. Να τον έχεις ακούσει προσεκτικά στις συμβουλές που δίνει για τις γυναίκες. Να έχεις γελάσει με τις μούτες που του έρχονται τόσο μα τόσο φυσικά.

Διάβασε τι απάντησε στις ερωτήσεις και θα δεις ότι πίσω από αυτή την ιδιοφυή φάτσα βρίσκεται ένας πολύ ωραίος τύπος. Πώς αλλιώς θα ήταν αυτοκράτορας;

 

Το concept των επιστολών πώς ξεκίνησε; Έχεις σε πολλούς να μιλήσεις;

Οι επιστολές ξεκίνησαν σε μία χρονική περίοδο απελπισίας, στην οποία εγώ και ο Γιάννης αντιδράσαμε πουλώντας την τρέλα του ανθρώπου χωρίς συστολές. Ψυχολογικά άμα το κοιτάξεις, είναι βήμα σωτήριο καθώς επιτρέπει σε μάτια τα οποία έχουν λύσεις να δουν το πρόβλημα χωρίς να το ψάχνουν αριστερά και δεξιά. Εκθέσαμε τους εαυτούς μας και ελπίζουμε στο καλύτερο.

Έπιασες Demy, έπιασες Παντελίδη, έπιασες Πάολα, έπιασες Stan. Ποια άλλη μουσική φυσιογνωμία ακολουθεί;

Δυστυχώς ξεμένω από μουσικές φυσιογνωμίες γιατί οι περισσότερες είναι πανομοιότυπες. Παρ’ όλα αυτά κάτι θα προκύψει, δεν γίνεται.

Ο Stan έχει χιλιάδες κοριτσάκια να σκίζονται για εκείνον. Τις λένε Staners. Δεν φοβάσαι μην σου επιτεθούν καμιά μέρα;

Στην περίπτωση που μου επιτεθούν θαυμάστριες του Stan το μόνο που θα ‘θελα είναι να με βρουν μπανιαρισμένο, αρωματισμένο και με ανοιχτό μυαλό, τίποτα άλλο.

 

Η Συνατσάκη είχε πει και στο live chat εδώ μαζί μας ότι ήθελε να της στείλεις επιστολή. Και το έκανες. Ποια άλλη θες να πέσει στα γόνατα να σε παρακαλάει να κάνεις βιντεάκι για εκείνη;

Θα ήθελα διάφορες γυναίκες με μεγάλη δημοτικότητα να μου ζητήσουν να στείλω επιστολή. Χάνει όμως τη μαγεία του το όλο θέμα όταν σου το ζητάνε αντί να το δίνεις έτσι, θέλουν δεν θέλουν.

Τα έχεις βάλει με Μύρωνα Στρατή και Ακη Πετρετζίκη. Τους έχεις άνετα λες;

Και βέβαια δεν τους έχω. Κατ’ αρχήν τους θαυμάζω γιατί μοιάζουν τριάντα κι εγώ πενήντα γιατί σαφώς είναι όμορφα παιδιά, ομορφότερα από εμένα. Πιο αναγνωρισμένα με όμορφες γυναίκες δίπλα τους και μια κάποια καριέρα στα σκαριά. Εγώ το μόνο που έχω είναι καλό γούστο νομίζω.

 

Η ταράτσα και η βροχή

Από ταράτσα σε ταράτσα σε βλέπουμε. Πού γίνονται τα γυρίσματα;

Η ταράτσα και το μπαλκόνι είναι σήμα κατατεθέν πλέον και είναι ωραίο σαν θέαμα μια τόσο απλή προσέγγιση στο θέμα του ντεκόρ να εντυπωσιάζει τόσο πολύ.

Τη γειτόνισσα έχουμε δει λίγο να χαλιέται με τα γυρίσματα. Θα της στείλεις καμιά επιστολή;

Η γειτόνισσα είναι αθίγγανη και μόλις μετακόμισε. Γενικά είχαμε σχολιασμό από όλο το σόι που ζούσε δίπλα μέχρι πρότινος.

Με τη βροχή τι παίζει αλήθεια; Γιατί βρίσκεις γκόμενες μόνο όταν βρέχει;

Η καταιγίδα και η βροχή είναι κάτι που προσδίδει κύρος στις αποτυχίες μου. Μέσα μου μεταστρέφω την οποιαδήποτε απόρριψη σε κάτι χολυγουντιανών διαστάσεων με υπόνοια μεταφυσικού για να άρω από εμένα τις ευθύνες της αποτυχίας αφενός και αφετέρου να δώσω λίγο χρώμα στην μετριότητα που νιώθω. Υπό αυτή την οπτική οι γυναίκες και η βροχή είναι άμεσα συμβιβασμένα πράγματα στη ζωή ενός άντρα και δη ενός με καλλιτεχνικές ανησυχίες όπως ο Stan.

 

Είσαι τόσο μεγάλος εραστής όσο λες στο βίντεο με τη βροχή; Τα κάνεις όλα αυτά τα κόλπα που περιγράφεις;

Τα κόλπα που περιγράφω είναι σχεδόν πάντα παρασκηνιακού χαρακτήρα γιατί αυτό το χαρακτηριστικό τούς επιτρέπει δυναμική. Οπότε αν κάνω ή όχι θα το δείξει η ιστορία, μέσα από προσωπικές εικασίες τρίτων και συμπεράσματα.

Οι περισσότεροι άντρες είναι κολλημένοι με την πρώην τους, όχι σαν εσένα που την ξέχασες αμέσως. Δώσε μια συμβουλή να ξεχάσουν τις πρώην όπως ξέχασες κι εσύ την Έφη.

Για να ξεχάσεις αληθινά μια πρώην, θα πρέπει να καταλάβεις αρχικά ότι ζητάς να συνθηκολογήσεις με την ανάμνηση παρά να την διαγράψεις. Για να συμφιλιωθείς με την μνήμη αυτή λοιπόν θα πρέπει γενικά να επαναπροσδιορίσεις τις θέσεις σου απέναντι στον θάνατο, στην εικόνα του εαυτού, στο άγνωστο, στους γονείς κλπ. Είναι άρρηκτα δεμένες οι εμμονές μας με τους φόβους μας.

 

Πώς τα ρίχνεις όλα αυτά τα “γκομενάκια” στα οποία αναφέρεσαι; Με τι ψαρώνουν;

Τα γκομενάκια ψαρώνουν με την χρήση της κλειδαρότρυπας, μόνο αυτό έχω να πω πάνω σε αυτό.

Έχουν αυξηθεί οι κατακτήσεις σου από τότε που έγινες διάσημος; Ή φοβούνται τα κορίτσια να σε πλησιάσουν;

Δεν θα ‘λεγα ότι έχουν αυξηθεί γιατί η κατάκτηση είναι διαφορετικό πράγμα και πολύ πιο δύσκολο από μία απλή νίκη. Νίκες γενικά θα έλεγα πως ναι, έχω αρκετές.

Το stand-up και ο μακροπρόθεσμος στόχος

Γιατί ξεκίνησες να κάνεις τα βιντεάκια; Ποιος σε έψησε;

Ήταν θέμα χρόνου μέχρι να βρω κάτι να διοχετεύσω την ανησυχία μου και η βίντεο μορφή είναι κάτι που με γοητεύει. Με το που βρήκα μια κάμερα,από κει και ύστερα όλα ήταν μονόδρομος.

Ο στόχος ποιος είναι; Να γίνεις γνωστός για να κάνεις stand-up ή προτιμάς το online;

Ο στόχος είναι να δω τον εαυτό μου να αναπτύσσεται σε αυτά που μου αρέσουν, όπως το stand-up comedy, η φωτογραφία, ο κινηματογράφος καθώς επίσης και project έξω από τον χόρο, όπως ομαδικά παιχνίδια και ομάδες συζητήσεων.

 

Έχει μέλλον το stand-up στην Ελλάδα;

Το stand-up comedy έχει μέλλον στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά δεν σημαίνει ότι το μέλλον προβλέπεται λαμπρό και πλούσιο. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρεί κάποιος εκφραστής του stand-up comedy και όλων των τεχνών ενδεχομένως συχνά έρχονται σε αντιπαράθεση με τις λογικές της επιχείρησης.

Οκ, εμείς γελάμε με αυτά που λες εσύ. Εσένα ποιος σε κάνει να γελάς;

Εμένα με διασκεδάζουν αφόρητα τα σκοτεινά σημεία της ζωής, της ιστορίας και του ανθρώπινου χαρακτήρα. Συχνά βρίσκομαι να γελάω μόνο μεταξύ παρέας με κάποιο γεγονός που αντικειμενικά είναι άσχημο ή τραγικό. Δεν θεώρησα ποτέ την κωμωδία ως κάτι ξένο από τον φόβο και την απόγνωση.

 

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Το ντύσιμό σου ποιος το επιμελείται; Σε βλέπουμε να παίζεις πολύ McMillan Executive Club.

Το ντύσιμό μου και το κούρεμά μου είναι τέχνη που δυστυχώς αργοπεθαίνει στους μοντέρνους ανθρώπους καθώς σπρώχνει την προσοχή στα λόγια μου και αυτά με την σειρά τους δίνουν ύφος στα ρούχα μου.

Εμείς εδώ έχουμε την ειδική επί των στιλιστικών να μας λέει τι σαγιονάρες να φοράμε. Εσύ τι προτείνεις; Σε έχουμε δει να τη δουλεύεις τη σαγιονάρα.

Η σαγιονάρα και η φόρμα καθώς και μια απλή τρύπια μπλούζα είναι η σιωπηλή διαμαρτυρία ενός ανθρώπου που συναρπάζεται με πράγματα ουσίας. Ή απλά δεν έχει φράγκα.

 

Τον Γιάννη τον έχεις πίσω από την κάμερα γιατί είναι πιο ωραίος από εσένα;

Ο Γιάννης σαφώς πιο όμορφος και γοητευτικός από εμένα, παρ’ όλα αυτά καθόλου συμβιβασμένος με τα παρελειπώμενα της έκθεσης και καλά κάνει δηλαδή, είναι κάτι που δεν θα το μετανοιώσει μακροπρόθεσμα. Είναι και δείγμα ευφυίας αυτή η κίνηση. Σε γενικές γραμμές πάντως αποτελώ το τρομακτικό προσωπείο που προστατεύει μια ανήσυχη καρδιά.

Πού κάνει διακοπές ο Κοντοπίδης; Πού πάει τα κορίτσια του και πού τους φίλους του;

Γενικά δεν είμαι των διακοπών και δεν πολυπηγαίνω. Φίλους, φίλες και τα λοιπά μου αρέσει να τους συναντώ κάπου απομονωμένα όπως στη βεράντα ενός σπιτιού ή στο εξοχικό κάποιου φίλου ή σε κλειστά μπαράκια και τέτοια πράγματα. Κρασί και συζήτηση μέχρι τελικής πτώσεως.

Τελευταία ερώτηση αλλά απασχολεί το πανελλήνιο. Γιατί πιτσικάρει το συρτάρι; Και τι άλλο έχει μέσα πέρα από αυτό που έχεις ενημερώσεις τους πάντες ότι έχει;

Εγώ είμαι το συρτάρι που πιτσικάρει. Δεν είναι τυχαίο ότι τοποθέτησα το κομοδίνο στο υπόγειο. Παρ’ όλα αυτά γενικά πιτσικάρουν όσοι αισθάνονται τουλάχιστον ότι έχουν κάτι που θα ήθελαν να δώσουν. Στην περίπτωσή μου, πονάει και δίδεται απλόχερα.