ORIGINALS

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο ανανάς της πολιτικής σκηνής

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών σε μια εμφάνιση προάγγελο του νέου του πονήματος «πώς να κάψεις τον αμφιβληστροειδή 11.000.000 ανθρώπων με τις στιλιστικές σου επιλογές». Δεν εξηγείται αλλιώς.

Ακόμη κι αν τον μισείς παράφορα, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις: ο Minister of Awesome είναι ξεχωριστός. Στον πάγκο με τα φρούτα της πολιτικής, είναι το πιο εξωτικό. Μάταια στην Ευρώπη περίμεναν να συνομιλήσουν με κάποιο συμβατικό Υπουργό Οικονομικών, όπως το μήλο Στουρνάρας ή το καρπούζι Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ανανάς. Παράξενος σαν ανανάς. Εκκεντρικός σαν ανανάς. Badass σαν ανανάς. Ζουμερός σαν ανανάς ως προς τις δηλώσεις του, το προφίλ του, το twitter account του. Και ως προς τις ενδυματολογικές του επιλογές.

 

Ας μη μείνουμε όμως στον ανανά, διότι ένας ανανάς είναι και άλλα πολλά πράγματα (επικίνδυνος απ’ έξω, γλοιώδης από μέσα, ας πούμε) και καλό θα ήταν κάπου εδώ να σταματήσουν οι συσχετισμοί με το νοστιμότατο, κατά τ’ άλλα, φρούτο.

Ετούτη εδώ η στήλη, που δεν έχει κρύψει την αγάπη της για τα στιλιστικά παράδοξα, όπως ο Russell Westbrook, είναι εντυπωσιασμένη από τη σημερινή στιλιστική κίνηση ματ του πρώην Υπουργού Οικονομικών. Ακόμη και τώρα, κοιτώντας τις φωτογραφίες του, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως οι λέξεις «Υπουργός» και «Οικονομικών» γράφονται για αυτόν.

Κοίτα τον πως μπαίνει στη Βουλή, σαν ποδοβολητό σελήνης.

 

Κοίτα πως φλερτάρει με τον φακό.

 

Θαύμασε και από πίσω αυτό το μοναδικό κομμάτι.

 

 

Φυσικά, μην κοιτάς που όλα τα sites ασχολούμαστε με τις στιλιστικές του επιλογές σήμερα, που το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο. Ο Minister of Awesome, με την larger than life προσωπικότητά του, δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τα αλλόκοτα prints.

Κοίτα αυτήν εδώ την επιλογή. Τι να σκεφτόταν άραγε;

 

Ή και αυτό. Δεν χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις.

 

Έπρεπε να το περιμένουμε πως μια μέρα τα πράγματα θα βγουν εκτός ενδυματολογικού ελέγχου. Έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι για το σημερινό πουκάμισο, για αυτή την LSD παραίσθηση, αυτή τη διάρροια παγωνιού, αυτό το γαμπριάτικο μονόκερου. Τι  μέλλει γενέσθαι από εδώ και μπρος; Αδύνατο να προβλέψει κανείς με σιγουριά.

 

Η στήλη Dress Code του ONEMAN θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις στιλιστικές του επιλογές με δέος. Θα συνεχίσει να αναζητά τις στιλιστικές του επιρροές, διότι στο Στιλ, όπως και στην Οικονομική Θεωρία, παρθενογένεση δεν υπάρχει.

 

Και παράλληλα, η στήλη Dress Code θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις. Ακολουθούν 10 πουκάμισα που, παρότι δεν ακουμπούν το μεγαλείο του πουκάμισου του Γιάνη, κινούνται και αυτά σε παρόμοια Και Τέλα Πόνγκο αισθητική. Ποιος ξέρει. Μπορεί κάποιος ανάμεσά σας να είναι θαυμαστής του μοναδικού στιλ του Minister of Awesome. Ή ίσως, λέμε ίσως, ο ίδιος ο Γιάνης, μεταξύ Βουλής, twitter και Αίγινας, να συμβουλεύεται το ONEMAN για το φρεσκάρισμα της αλλόκοτης γκαρνταρόμπας του.

One(man) can only hope.

Πουκάμισο με φτερά παγωνιού Marc Jacobs, 255€ >

Πουκάμισο με prints Just Cavalli, 199€ >

Πουκάμισο με ψυχελεδικά prints Emilio Pucci, 328€ >

Patchwork πουκάμισο Moschino, 172€ >

Εμπριμέ πουκάμισο Just Cavalli, 196 από 228 € >

Πουκάμισο Kenzo, 110€ >

Πουκάμισο με λαχούρια Etro, 123€ >

Φλοράλ πουκάμισο Blend, 48,39€ >

Πουκάμισο με prints PS by Paul Smith, 186,64€ >

 

Εμπριμέ πουκάμισο Reclaimed Vintage, 62,21€ >