ORIGINALS

Πίσω από τις λέξεις, ‘ξέρει κάτι’ ο Αλέξης

Με αφορμή το ΕΠΙΚΟ και ωρών μόλις 'Kses kati 3: Η Εκδίκηση', οι τιτάνες από τις Σέρρες επιστρέφουν και συστήνονται.

Σούρουπο σε ένα πευκόδασος. Ένας νεαρός μουσάτος τύπος καπνίζει μόνος και σκασμένος, ενώ ένας άλλος ντυμένος στα μαύρα με λευκά αθλητικά τον πλησιάζει αργά από πίσω (μην πάει ο νους σου στο κακό) και στέκεται αμίλητος δίπλα του.

Στον αέρα παίζει το εκπληκτικό ‘Funeral’ των Band of Horses, ενώ πίσω από τα γυαλιά ηλίου και μέσα από το στόμα του δεύτερου νεαρού, σκίζει τη σιωπή ένα πεντακάθαρο ‘Αλέξη, ξέρεις κάτι;’. Ο Αλέξης συνεχίζει να κοιτάζει μπροστά, κάνει άλλη μια τζούρα και ρωτάει έτοιμος για τις πιο σκληρές απαντήσεις ‘Τι;’. Ο διοπτροφόρος νέος συνεχίζει να κοιτάζει μπροστά και απαντάει με deadly serious τόνο ‘Γαμ**σαι ρε’! Γυρνάει και αποχωρεί.

 

Ο Αλέξης μόλις καταστράφηκε, τη στιγμή που ο αγγελιοφόρος (Ηρακλής) φεύγει σε slo-mo με το ‘Funeral’ απογειώνεται. Τέσσερις άνθρωποι στο γραφείο παραλίγο να πάθουν αναρρόφηση από τα γέλια. Ευτυχώς, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Όλα αυτά τα όμορφα συνέβησαν τον Σεπτέμβριο του 2011. 11 μήνες μετά, τον Αύγουστο του 2012, ο Ηρακλής και ο Αλέξης από τις Σέρρες ξαναχτύπησαν με το ‘Kses kati? 2’. Την ώρα που ο Αλέξης διάβαζε αμέριμνος τα ‘Κυνηγετικά Νέα’, πίνοντας το ουζάκι και ακούγοντας το λαϊκό του, το ‘Funeral’ των Band of Horses κατάπιε το λαϊκό και κυρίευσε την ατμόσφαιρα. Ο Αλέξης θορυβήθηκε, έψαξε να δει τι πάει λάθος. Με το γνωστό αποφασιστικό του βήμα, ο Ηρακλής κάθισε απέναντί του και επανέλαβε την ερώτηση. ‘Αλέξη, ξέρεις κάτι;’. Ίδια απάντηση, ίδια ανταπάντηση.

 

Η περίφημη ‘Χολή’ του Facebook ανέδειξε το έργο των δύο αυτών νέων, γι’ αυτό και προς τιμήν της γυρίστηκε το bonus ‘Kses Kati’, τον περασμένο Οκτώβριο. Εκεί, η ρουτίνα παραμένει ίδια μέχρι που ο Αλέξης σκασμένος από τον περίεργο Ηρακλή ξεσηκώνεται και φεύγει έξαλλος από τη σκηνή φωνάζοντας απανωτά ‘Άσε μας κουκλίτσα μου’. Ο Ηρακλής χαμογελάει με την διαφορετική τροπή των πραγμάτων, αλλά προς το τέλος, το χαμόγελο παγώνει.

 

Η εκδίκηση έρχεται. Μαζί της, ο Ηρακλής και ο Αλέξης μιλούν αποκλειστικά στο ΟΝΕΜΑΝ για το μυστήριο του ‘Kses Kati’ και όχι μόνο.

 

Αν συνειδητοποιείς κάτι μιλώντας με τον Ηρακλή στο τηλέφωνο είναι πως αυτή η θεοσόβαρη φωνή που λέει το ‘Αλέξη, ξέρεις κάτι;’ είναι όλη δική του. Ούτε άλλου, ούτε δική του, αλλά ‘πειραγμένη’. Κατά τ’ άλλα, ο Αλέξης λέγεται πράγματι Αλέξης, τον Ηρακλή τον φωνάζουν και Άκη και το ‘Kses Kati’ έχει τα δικά του μυστικά (που δεν θα μάθουμε ακόμη).

‘Γνωριζόμαστε από το λύκειο, το μικρόβιο υπήρχε από τότε, αλλά να είσαι σίγουρος ότι τα πρώτα μας βίντεο δεν θέλεις να τα δεις’, ξεκαθαρίζει ο Ηρακλής που δουλεύει περιστασιακά ως φωτογράφος κι ο Αλέξης που δουλεύει (επίσης περιστασιακά) ως μπάρμαν.

Ο Αλέξης κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια να μας εξηγήσει πώς ξεκίνησε όλο αυτό. ‘Η ιστορία του ‘Κses kati?’ πάει πίσω στο 2009 όταν ακόμα δεν είχαμε μπει στην κρίση. Δούλευα ως barman και ο Ηρακλής ήρθε για ποτό γελώντας πριν καν μπει στο μαγαζί. Τον ρώτησα τι έγινε και δεν μου απαντούσε για τα επόμενα 15 λεπτά. Αφού ηρέμησε, μου είπε την ιδέα. Μου φάνηκε λίγο άκυρο αλλά μετά από λίγα ποτά, το ξανασκέφτηκα. Γελούσαμε παρέα μέχρι το πρωί’.

Για την ιστορία, το βίντεο γυρίστηκε έναν χρόνο μετά γιατί ο Ηρακλής περίμενε την καινούργια του μηχανή για να έχουν και high definition. ‘Βάλαμε τον τίτλο ‘Kses’ κι όχι ‘Ksereis kati?” γιατί το ‘Kses’ είναι πιο τραγικό’.

Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας πιστώνεται αναμφίβολα στο soundtrack των βίντεο. Τα παιδιά ήταν ανάμεσα στο ‘Funeral’ που τελικά επιλέχτηκε και στο ‘Godzilla’ των Fu Manchu. Το ‘Funeral’ έβγαζε περισσότερο συναίσθημα και επιλέχτηκε επίσης για να δείχνει το βίντεο πιο τραγικό.

Οι δυο τους υποστηρίζουν ότι δεν λιποθυμούν από τα γέλια στο βίντεο, βασικά γιατί συνήθως είναι οι δυο τους στα γυρίσματα. Το τρίτο μέρος του ‘Kses kati?’, είναι η εκδίκηση του Ηρακλή για τα απανωτά ‘Άσε μας κουκλίτσα μου’ του bonus βίντεο. Αυτό το αριστούργημα. Καθίστε αναπαυτικά:

 

Υπάρχει άραγε κάποιο βαθύτερο νόημα σε όλο αυτό; ‘Ναι, και θα αποκαλυφθεί στο τέλος’, υπόσχεται ο Αλέξης. ‘Όπως φαντάζεσαι, ακούω μπόλικα ‘Kses kati?’ καθημερινά. Το πιο αστείο είναι είναι η προσέγγιση που γίνεται με ευγενικό τρόπο μέχρι να καταλάβουν ότι είμαι αυτός από το βίντεο. Τις προάλλες, ενώ δούλευα ήρθε ένας μεσήλικας πελάτης και μου είπε “Αλέξη, ξες κάτι;”, του είπα “τι;” και μου απάντησε “Θέλω λίγο νερό”. Δεν ξέρω, εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε πολύ αστείο’.

Μέχρι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια πίσω από το ‘Kses kati?’, ο Ηρακλής και ο Αλέξης θα συνεχίσουν με side projects τους όπως ‘Οι Επιπτώσεις της Κρίσης’, ενώ ετοιμάζουν και κάτι μουσικό(;), προετοιμάζοντάς μας για μια μεγάλη έκπληξη. Αλέξη, ξέρεις κάτι; Είμαστε έτοιμοι.

Αν ξέρετε κι εσείς κάτι, μοιραστείτε το στο @illanastasiadis.