ORIGINALS

Scream Queen Τρύφωνας

Ο Τρύφων Σαμαράς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε Χολιγουντιανή ταινία τρόμου.

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Αλλά η ουσία παραμένει. Οι στριγκλιές του Τρύφωνα, παλιότερα στο Wipe Out ή χθες το βράδι στην celebrity edition του Black Out, αξίζει να ακουστούν σε ολόκληρο το πλανήτη. Σκέφτεσαι κάποιον καλύτερο ως πρωταγωνιστή στα παρακάτω τρομο-remake;

Το αγόρι αυτό με κάνει να χαμογελώ. Όχι όταν φοράει το σοβαρό του πρόσωπο, αυτό που βλέπουμε όταν χτενίζει κάποιον στο Fab 5 ή κάνει δηλώσεις στις κάμερες, με την χαίτη του να ανεμίζει στον αέρα. Αλλά όταν κάτι τον τρομάζει. Είτε πρόκειται για τις δοκιμασίες του Black Out (δες ξανά και ξανά το χθεσινό επεισόδιο), είτε παλιότερα για τις δοκιμασίες του Wipe Out, εκεί όπου ζητούσε την βοήθεια του Αργεντινού βοηθού παραγωγής για να βγει από το χαντάκι ύψους 30 εκατοστών.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ακόμη και αν κρατάω το χαράτσι της ΔΕΗ στο χέρι, κάνω παύση στις μαύρες σκέψεις για να ακούσω την στριγκλιά του. Η οποία μου θυμίζει ταυτόχρονα 7χρονο κοριτσάκι με κοτσιδάκια και 90χρονη γιαγιά με τσεμπέρι. Ένας διαπεραστικός ‘αχ παναγία μου’ ήχος που δεν περιμένεις με τίποτα να βγαίνει από ένα γιο οικοδόμου από το Μπραχάμι. Σκέψου λοιπόν πόσο μεγάλη καριέρα θα ανοιγόταν μπροστά του αν ένας διορατικός σκηνοθέτης τον έπαιρνε  στα παρακάτω πιθανά remake. Άλλωστε ο Τρύφωνας (που, στα σοβαρά τώρα, είναι εξαιρετική πάστα ανθρώπου, καλόψυχος και ευγενικός) έχει σχετική εμπειρία, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του ως ηθοποιός και πρωταγωνιστής σε φωτο-ρομάντζα.

The Ring

Θυμάστε πως λεγόταν η νεκρή μάγισσα, με τα γλιτσιασμένα μαύρα μαλλιά, που έβγαινε μέσα από την τηλεόραση και σκότωνε όποιον παρακολουθούσε την καταραμένη βιντεοκασέτα; Σαμάρα. Ναι, δεν κάνω πλάκα. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αυτό είναι το remake με το οποίο πρέπει να ξεκινήσει η καριέρα του Τρύφωνα. Σκέψου τον, αναμαλιασμένο, βρεγμένο, με μακριά νύχια, να σκαρφαλώνει μέσα από το πηγάδι (ή, τουλάχιστον να προσπαθεί) για να βγει μέσα από την τηλεόραση στο σαλόνι σου. Τώρα, όταν βγει, δεν ξέρω τι θα κάνει. Πιθανόν να σε σκοτώσει. Ακόμη πιο πιθανό να σου ζητήσει μια χτένα, ένα σεσουάρ και μια κρέμα νυκτός.

 

Wrong Turn

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή. Στον Τρύφωνα πάει πολύ το λευκό. Και διαθέτει ένα πολύ ‘ιδιαίτερο’ τρόπο τρεξίματος. Άρα μπορεί μια χαρά να παίξει τον ρόλο της Eliza Dushku, που επί 90 λεπτά τρέχει μέσα στο δάσος, φορώντας ένα λευκό φανελάκι, προσπαθώντας να ξεφύγει από μια οικογένεια αιμομικτών μεταλλαγμένων κανίβαλων. Κλείσε τα μάτια και φαντάσου την πρώτη φορά που ο Τρύφωνας συναντάει τους παραμορφωμένους καννίβαλους. Και μετά σκέψου αν αυτό αξίζει τα ευρό 9 του εισητηρίου.

 

Deliverance

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι  για την συγκεκριμένη ταινία, είναι η διαβόητη σκηνή του ‘σκούξε σαν γουρούνι’ βιασμού του Ned Beaty από ένα τσούρμο βλαχοαμερικάνους, κατά την διάρκεια μιας εκδρομής για καγιάκ αυτού και της παρέας του στο δάσος. Αλλά ο ρόλος που έχουμε στο μυαλό μας για τον Τρύφωνα είναι (φυσικά) αυτός του Burt Reynolds, του μάτσο ηγέτη -χωρίς μουστάκι και ντυμένου με ένα γιλέκο χωρίς τίποτα από μέσα ώστε να φαίνεται το δασύτριχο στήθος-  που προσπαθεί να γλιτώσει τους φίλους του από τον θάνατο.  Γιατί ποιόν άλλο θα προτιμούσες να αφαιρέσει ένα βέλος από τον ώμο σου;

 

Silence of the lambs

Φαντάσου τον Τρύφωνα, ντυμένο με βαρετό γκρίζο κοστούμι πράκτορα του FBI, να περπατάει στην αίθουσα με τους θανατοποινίτες ενώ εκείνοι του πετάνε πράγματα (σκατά, σπέρμα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο) από τα κελιά τους ή να στέκεται απέναντι στον Hannibal Lecter ενώ εκείνος του ψιθυρίζει ‘Πες μου Τρύφωνα, τα πρόβατα έχουν σταματήσει να ουρλιάζουν’ . Φαντάσου τον τρόμο στα μάτια του. Ακόμη καλύτερα, σκέψου την απορία  στα βλέμμα του Hannibal Lecter μόλις τον αντικρίσει για πρώτη φορά.

 

Scooby Doo

Οχι, δεν υπονοούμε ότι ο Τρύφων –και λόγω μαλλιού- θα έπαιζε τον Scooby. Ούτε τον εξίσου φοβιτσιάρη Shaggy. Απλά θα ήταν ιδανικός για να είναι το 5ο μέλος της συμμορίας, ακόμη και ως ο εαυτός του. Ένας διάσημος δηλαδή Έλληνας κομμωτής που τους βοηθάει να λύσουν το μυστήριο της ‘χρυσής ανταύγειας’. Και που σε κάθε ευκαιρία πηδάει από τρόμο –μαζί με τον Shaggy- στην αγκαλιά του Scooby. Είμαι παρανοικός ή αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός σούπερ-επιτυχημένου franchise, τύπου Πειρατές της Καραβαικής;