ORIGINALS

Τα αιώνια διλήμματα δυο καθαρών μυαλών

Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Σπύρος Καβαλιεράτος προσπαθούν να συμφωνήσουν, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία.

Όταν πριν πολλά χρόνια ξεκινήσαμε στο Oneman τη στήλη με τα Αιώνια Διλήμματα, η σκέψη ήταν πολύ απλή. Να μεταφέρουμε σε ένα ψηφιακό περιβάλλον τις συζητήσεις που κάνουμε με τους φίλους μας. Και με τον όρο ‘συζητήσεις’ δεν εννοώ μόνο τις ήρεμες φιλικές συζητήσεις αλλά και τους τσακωμούς, τις αντιδικίες, τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις εντάσεις. Γιατί αν δεν τσακωνόμασταν έτσι λίγο με τους φίλους μας, τι αξία θα είχε η ζωή;

Ο τσακωμός εξάλλου σαν έννοια είναι μέσα στο λαό μας, στο ταμπεραμέντο μας, στη φιλοσοφία μας αν θες. Γιατί αποφασίσαμε τώρα να ασχοληθούμε με αυτές τις αντιδικίες; Πολύ απλά γιατί είδαμε μια ολόκληρη περιοχή στα μαχαίρια για την επικράτηση μίας και μόνο μπίρας.

 

Δύο δικοί μας, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο Σπύρος Καβαλιεράτος, γνωστοί για τις αντιδικίες τους κάθε απόγευμα στον Sport24 Radio με διαιτητή τον Κώστα Παπαγεωργίου, ως λάτρεις της Αταλάντης και της μπίρας που προσφέρει απλόχερα στον τόπο μας, της εζα. Οι δύο αυτοί κύριου λοιπόν αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην αντιδικία, ο Δημήτρης υποστηρίζοντας την εζα ζ pilsener και ο Σπύρος υποστηρίζοντας την εζα ζ lager.

 

Άλλο που δεν θέλαμε κι εμείς, να τους βάλουμε μπροστά σε μία κάμερα και να απαντήσουν αυθόρμητα κι ωραία σε μερικά Αιώνια Διλήμματα. Λες και ήταν σε δυο ξαπλώστρες στην παραλία, με 40 βαθμούς να ψήνουν τα καλίγραμμα κορμιά τους και την συζήτηση να ανεβάζει ακόμα περισσότερο την θερμοκρασία. Messi έλεγε ο ένας; Maradona ο άλλος; Ξανθές ο ένας; Μελαχρινές ο άλλος. Ούτε επίτηδες να το έκαναν.

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις.

Όπως θα κατάλαβες, το βίντεο κλείνει χωρίς νικητή και ηττημένο, χωρίς δόξα και με τους δύο φίλους στα μαχαίρια. Ο υπεύθυνος όμως του αγώνα, δεν είναι και πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Δεν δέχεται να τους βλέπει τσακωμένους.

 

Γι’ αυτό και ζητά ένα rematch, θέτοντας ξανά το πιο σημαντικό δίλημμα. εζα ζ pilsener ή εζα ζ lager; Η συνέχεια της ιστορίας μας, σε λίγες ημέρες στο Oneman. Εκεί, θα μάθουμε ακόμα περισσότερα και για τις δύο αυτές μπίρες, για τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και για τους λόγους που τις αναδεικνύουν σε υπέροχες επιλογές για κάθε έναν από εμάς, όποια ‘ομάδα’ κι αν υποστηρίζει. Μέχρι τότε, μπες στη σελίδα Facebook της Eza Beer για να δεις κι άλλες όμορφες ιστορίες της αγαπημένης μας μπίρας και της αθάνατης ελληνικής παρέας. #oposprepei