ORIGINALS

Τι δεν θέλει ο άντρας να φοράει η γυναίκα το καλοκαίρι

Μια δημοσιογράφος του Oneman αναλύει όλα αυτά τα στυλιστικά λάθη και επιλογές που κάνουν οι γυναίκες το καλοκαίρι και κάνουν τους άντρες να πεθαίνουν στα γέλια.

Ήρθε το καλοκαίρι, κελαηδούν τα πουλάκια, άνθισαν τα λουλουδάκια, κάποιοι έχουν κάνει και μερικά μπανάκια, κάποιοι έχουν μαυρίσει ήδη, κάποιοι είναι ακόμα ασπρουλιάρηδες, όπως και να’χει ακόμα ένα καλοκαίρι είναι εδώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στυλιστικές επιλογές για τις γυναίκες, στυλιστικές επιλογές για τους άντρες. Σήμερα όμως εγώ θα εστιάσω, σε όλες αυτές τις επιλογές σε ρούχα, αξεσουάρ που κάνουν οι γυναίκες και οι άντρες γελάνε, κοροϊδεύουν ή κράζουν.

Με το καλσόν τι γίνεται;

Τον Μάιο μήνα, που είναι η μεταβατική περίοδος από την άνοιξη στο καλοκαίρι, επειδή ακριβώς ο καιρός κάνει νάζια, οι γυναίκες συχνά μπορεί να κάνουν  λάθη σε ότι αφορά τα υποδήματα τους. Μπορεί να βγουν από το σπίτι με σανδάλι και ξαφνικά να πιάσει μπόρα, μπορεί να βγουν με το χειμωνιάτικο μποτάκι και κατά τη διάρκεια της μέρας να προκύψει μικρός καύσωνας.  Ωστόσο υπάρχει ένα λάθος στο μήνα Μάιο που είναι τραγικότερο όλων και θα το συναντήσεις κυρίως σε γάμους και βαφτίσεις και θα στραβομουτσουνιάσεις ή θα γελάσεις με τον κολλητό σου. Το καλσόν.

Το καλσόν για μένα είναι τραγικό γενικά, το μισώ, το σιχαίνομαι, θα το έβαζα μόνο για ληστεία μετά φόνου σε κεντρικό υποκατάστημα τραπέζης, προτιμώ να ξεπαγιάσω το χειμώνα αν θέλω να βάλω φούστα, παρά να βάλω αυτό το αντιαισθητικό πράγμα πάνω μου. Αλλά εγώ είμαι και περίεργη μη μου δίνετε και πολλή σημασία. Όμως Μάιο μήνα, με 20 βαθμούς Κελσίου το λιγότερο, γιατί καλσόν; Γιατί; Γιατί; Αναπάντητο θα μείνει το ερώτημα αυτό και τα γέλια άφθονα.

Οι τιράντες σιλικόνης τι φάση;

Ένα σοβαρό ζήτημα τίθεται αυτή τη στιγμή. Μιλάω για τις διάφανες και καλά τιράντες για σουτιέν που υποτίθεται δεν φαίνονται και χρησιμοποιούνται από τις γυναίκες σε μπλουζάκια στράπλες ή τιραντάκια. Το αποτέλεσμα αηδιαστικό και ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Το βλέπουν όλοι και κυρίως οι άντρες. Φαίνεται πιο πολύ από τις κανονικές. Φαίνεται ακόμα και στα 50 μέτρα γιατί γυαλίζει. Καλύτερα να αποφύγουν τα κορίτσια στράπλες μπλουζάκια αν δεν κάθεται το σουτιέν μόνο του ή να αποφύγουν τελείως  το σουτιέν. Ελεύθερο το στήθος και απαλλαγμένο από περιττά άσχημα βάρη, κάτι που θα εκτιμήσετε όλα τα αγόρια.

Τα πέδιλα θέλουν χάρη στα δάχτυλα ποδιών, μωρό μου

Το έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν στο ζήτημα των άσχημων δάχτυλων και πόσο σημαντικό είναι αυτό, την καλοκαιρινή περίοδο για σένα φίλε μου αναγνώστη. Αν το δεύτερο δαχτυλάκι, είναι πολύ πιο μακρύ από τα άλλα και περισσεύει, αγγίζει πεζοδρόμιο, τότε καλύτερα οι πλατφόρμες να μην υπάρχουν στην γκαρνταρόμπα μιας κοπέλας, τα σανδάλια να αντικατασταθούν από τα κλασικά σταράκια και τα πέδιλα από καλοκαιρινές κλειστές γόβες και έτσι οι άντρες δεν θα έχετε πλέον τίποτα να καταλογίσετε στα άμοιρα κορίτσια που η φύση δεν τα προίκισε με όμορφα δαχτυλάκια ποδιών.

Το κλασικό πεδιλάκι της θείτσας στο γάμο, αυτή η μάστιγα

Ναι, κάποτε ήταν στη μόδα, αυτό το πασούμι, αυτό το πεδιλάκι, αλλά τώρα είναι ένα κινητό αστείο, που σας κάνει να γελάτε φίλοι μου. «Να το πετάξω;», θα αναρωτηθεί μια κακόμοιρη που δεν το φόρεσε πολλές φορές, παρά μόνο σε δύο γάμους. ΝΑΙ, ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙ!  Ή να το θάψει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας σε περίπτωση που ξαναγυρίσει στη μόδα.

Η Άρτα με τα Γιάννενα κατέβηκαν στην παραλία

Πάμε λοιπόν τώρα στο θέμα παραλία. Όχι, δεν υπάρχει ένα επίσημο dress code στην παραλία, αλλά υπάρχει στο μυαλό σας άντρες, που δεν αντέχετε την υπερπαραγωγή να πηγαίνει για μπάνιο.  Τακούνια και πλατφόρμες 14ποντες στην παραλία, κοσμήματα, βαρύ μακιγιάζ, παρεό με στρας, όλα αυτά είναι ένας λόγος να κράξετε και να γελάσετε και φέτος στην παραλία γιατί δεν μπορείτε να κατανοήσετε την ανάγκη της γυναίκας να είναι κοκέτα και στην παραλία. Ούτε εγώ μπορώ, που είμαι γυναίκα, για αυτό είμαι μαζί σας.

Τα  μπραζίλ μαγιό θέλουν και επιδέξιους κ*λους

Μόδα το μπραζίλ μαγιό, και δυστυχώς τη μόδα ακολούθησαν και πωπουδάκια που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.  Έτσι η παρέλαση του χοντρού πωπού με την κυτταρίτιδα και τα ψωμάκια ήταν κάτι δεδομένο στις πλαζ που σας δυσαρεστούσε πολύ. Brace yourselves men, a new summer is coming.

To glitter είναι ένα θέμα που διχάζει

Για το τέλος δεν μπορώ να μη θίξω το θέμα glitter. Αυτά τα μικρά στρασάκια στις κρέμες σώματος που προσθέτουν μια γυαλάδα χωρίς τελειωμό. Εδώ οι απόψεις διίστανται. Έχω ακούσει άντρες να  λένε ότι το σιχαίνονται, ότι νιώθουν ότι θέλουν να πλυθούν ολόκληροι μετά από άγγιγμα κοπέλας με glitter και έχω ακούσει άντρες να το αποθεώνουν. Να περιμένουν πως και πως το μαυρισμένο σώμα μιας κοπέλας να αφεθεί στο glitter και με αυτό να πασαλειφτούν κι αυτοί ολόκληροι αγγίζοντάς την παντού. Τρελαίνονται να το βλέπουν στην θέση του συνοδηγού, από όπου πέρασε και κάθισε η κοπέλα, τρελαίνονται να το βλέπουν στην σέλα της μηχανής τους. ‘Αβυσσος, η ψυχή σας, άντρες.

Αυτά ήταν μερικά πραγματάκια που εσείς οι άντρες απεχθάνεστε να βλέπετε η γυναίκα ή η κοπέλα σας να φοράει το καλοκαίρι. Ελπίζω σε κάποιο επόμενο άρθρο, ένας συντάκτης του Oneman, να κάνει την ίδια αυτοκριτική και για το δικό του φύλο και να μην παραλείψει τις εσπαντρίγιες.