ΑΘΛΗΤΙΚΑ

8 φορές που η Super League θύμισε Game of Thrones

Γιατί ο Ζιοβάνι είναι ο Jorah Mormont του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η τέχνη μιμείται τη ζωή ή ζωή την τέχνη; Μεγάλο το φιλοσοφικό ερώτημα που για αιώνες έχει βασανίσει τους ανθρώπους, χωρίς να έχει μπορέσει ποτέ κανείς να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Όχι, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε τη συγκεκριμένη ευθύνη.

Παρόλα αυτά, με αφορμή την έναρξη της Super League αυτό το Σαββατοκύριακο (19 και 20/8) και τον παράλληλο χαμό που γίνεται με το τηλεοπτικό Game of Thrones, την τέχνη δηλαδή στην πιο popular μορφή της σήμερα, μπήκαμε στον πειρασμό να βρούμε όλες εκείνες τις στιγμές είτε ανήκουν στο μακρινό είτε στο άμεσο παρελθόν που το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θύμισε Game of Thrones.

Valar Morghulis λοιπόν ή έστω μικρόφωνο στα γήπεδα!

1. O Λεβαδειακός που έχει πιο πολλές ζωές από τον Beric Dondarrion

Super League: Έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες φορές ο Λεβαδειακός τα τελευταία χρόνια έχει ολοκληρώσει το πρωτάθλημα κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού, αλλά τελικά τιμωρείται κάποια από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω του στον βαθμολογικό πίνακα και σώζεται εκ των υστέρων.

GoT: Αν ο Λεβαδειακός είχε πρόσωπο θα ήταν αυτό του Κομπότη. Αν, όμως, ο Λεβαδειακός ήταν χαρακτήρας του GoΤ θα ήταν σίγουρα ο Beric Dondarrion, ο οποίος έχει πεθάνει έξι φορές και άλλες τόσες έχει αναστηθεί από τον Thoros of Myr.

2. Ο Γιώργος Ζησόπουλος

 

Super League: Ποδοσφαιριστής Ατρομήτου

GoT: Random wilding

3. Όταν ο Ζιοβάνι γύρισε από τα τάρταρα όπως ο Jorah Mormont

Super League: O Ζιοβάνι δεν είχε κλείσει ούτε πέντε μήνες στον Ολυμπιακό όταν σε ένα ματς κόντρα στον Ηρακλή, στο Καυτανζόγλειο, ο Λάζαρος Σέμος μετά από ένα πολύ σκληρό φάουλ του προκάλεσε ρήξη χιαστών, σκορπώντας τον πανικό στους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά, οι οποίοι δεν γνώριζαν αν ο Βραζιλιάνος θα κατάφερνε να αναρρώσει πλήρως. Μετά από έξι μήνες επέστρεψε εξίσου δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους και κατάφερε να μαγέψει τους φίλους των ‘ερυθρολεύκων’, αλλά και των αντίπαλων ομάδων με τα κατορθώματά του.

GoT: Ο Jorah Mormont, το μέχρι πρότινος πιστό σκυλί της δρακομάνας, αφού η ίδια τον έδιωξε από κοντά της επειδή την πούλησε, κόλλησε Greyscale και ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει να βλέπει τα ραδίκια ανάποδα. Εκεί που όλοι -ακόμα και ο ίδιος- τον είχαν ξεγραμμένο, ο Sam τον γιάτρεψε και ετοιμάζεται να παίξει ξανά μπάλα στο γήπεδο της Daenerys.

4. Όταν ο Μπάγεβιτς πρόδωσε την ΑΕΚ όπως οι Bolton τους Stark

Super League: Ενώ η ΑΕΚ έπαιζε μία από τις καλύτερες μπάλες των τελευταίων 30 ετών στην Ελλάδα και έπαιρνε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο, ο Μπάγεβιτς άφησε την ομάδα της καρδιάς του για τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη. Έβαλε τέλος στα ‘ερυθρόλευκα’ πέτρινα χρόνια και άλλαξε μια για πάντα τον ρου του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να σαρώνει στη συνέχεια τα πάντα στο πέρασμά του και την ΑΕΚ να μην παίρνει πρωτάθλημα τα επόμενα 23 τουλάχιστον χρόνια.

GoT: Μετά τον αποκεφαλισμό του Ned, o Rob Stark ανέλαβε την ηγεσία της οικογένειας και άρχισε να συσπειρώνει τον Βορρά γύρω του. Ενώ βρισκόταν στα ντουζένια του και έδειχνε ότι πήγαινε φουλ για τον θρόνο, οι Boltons και οι Freys του έστησαν το ‘Red Wedding’, την μεγαλύτερη προδοσία μέχρι στιγμής στο Game of Thrones, αλλάζοντας μια για πάντα τις ισορροπίες μεταξύ των οικογενειών της σειράς σε σχέση με τον θρόνο.

5. Όταν ο Στανόγεβιτς έφυγε από τον ΠΑΟΚ πιο γρήγορα από όσο ο Ed Skrein από το GoT

Super League: Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς ήρθε τον Ιούνιο του 2017 στον ΠΑΟΚ προκειμένου να οδηγήσει μετά από χρόνια το δικέφαλο του Βορρά στο πολυπόθητο πρωτάθλημα. Πριν προλάβει να συμπληρώσει δύο μήνες στον πάγκο της ομάδας της Τούμπας και μετά από μία εντός έδρας ήττα από τη Λαμία με 0-1, απολύθηκε.

Got: Ο Ed Skrein μπήκε φουριόζος στην σειρά υποδυόμενος τον Daario Naharis, το νέο αμόρε της Daenerys, αλλά αφού έπαιξε σε μόλις τρία επεισόδια αντικαταστάθηκε, για λόγους που στην ουσία ποτέ δεν μάθαμε, από τον Michiel Huisman.

6. Το αλογάκι της ΑΕΛ και των Ryswell

Super League:

Got:

Ο οίκος των Ryswell ανήκει στον Βορρά.

Σούζα το αλογάκι.

7. Το Live chat της Δευτέρας στο ρόλο της Αθλητικής Κυριακής

Super League: Για χρόνια η Αθλητική Κυριακή αποτελούσε αγαπημένη εκπομπή των ποδοσφαιρόφιλων είτε είχαν παρακολουθήσει τα παιχνίδια της ημέρας είτε όχι.

Got: Πιστοί στο ραντεβού τους με το Live chat του Oneman για το GoΤ είναι και οι τηλεθεατές της σειράς κάθε Δευτέρα στις 23:00.

8. Όταν το CAS παίζει το ρόλο ενός ‘trial by combat’

Super League: Όταν η ΕΠΟ και τα ελληνικά αθλητικά δικαστήρια σηκώνουν τα χέρια ψηλά για υποθέσεις που αφορούν το ελληνικό πρωτάθλημα, τότε οι ομάδες (βλ. περίπτωση Βάλνερ) απευθύνονται σε έναν τρίτο για να τους ξελασπώσει, στο CAS.

Got: Όταν ένας χαρακτήρας της σειράς, συνήθως ο Tyrion, έχει μπλέξει άσχημα και οδεύει ολοταχώς για θανατική ποινή όλο και κάποιος (τρελός) τρίτος έρχεται να τον εκπροσωπήσει σε ‘trial by combat’ και να του σώσει -έμμεσα ή άμεσα- τη ζωή.