ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προσοχή! H νέα, εκτός έδρας εμφάνιση της Χαρτς ανεβάζει τη μυωπία

"Θέλουν να μας πεθάνουν αυτοί οι Σκωτσέζοι", είπε ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την εμφάνιση-έκτρωμα-πιτζαμάκι που θα φοράει η ομάδα μακριά από το γήπεδό της.

Την περίοδο 2006-07, η ΑΕΚ αγωνίστηκε στο Champions League παλεύοντας για την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης μέχρι την τελευταία αγωνιστική (2-2 με την Άντερλεχτ στο Constant Vanden Stock). Για να περάσει στους ομίλους, η ΑΕΚ χρειάστηκε να αποκλείσει, με δύο νίκες παρακαλώ, τη σκωτσέζικη Χαρτς.

Αν η Χαρτς κατέβαινε στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ με τις καινούργιες, εκτός έδρας εμφανίσεις της, η ΑΕΚ θα κατέβαινε να παίξει με την Κ21. Ή δεν θα κατέβαινε να παίξει, ελπίζοντας -βάσιμα- ότι η UEFA θα τιμωρήσει τη Χαρτς για την επιλογή αυτού του αγουέι κιτ.

Όπως μόνο μια υποψιασμένη ψυχή θα φανταζόταν, αυτή η αποκαρδιωτική κίτρινη-σάπιο μήλο εμφάνιση με τον λευκό γιακά, έχει ιστορικές καταβολές. Είναι ένα homage, ένας φόρος τιμής στον Arhcibald Primrose, τον πρωθυπουργό της Σκωτίας το 1894 που μετέπειτα χρημάτισε πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας. Προς τιμήν τους, οι άνθρωποι της Χαρτς τού έχουν δώσει τον τιμητικό τίτλο ‘Ο επίτιμος πρόεδρός μας’ μέχρι και σήμερα.

Ο Primrose πέθανε το 1929, δηλαδή 87 χρόνια πριν αυτή τη μεγαλειώδη στιγμή στη στιλιστική ιστορία της ομάδας της καρδιάς του.

Κρίμα.

ΥΓ. Η φάτσα του ποδοσφαιριστή Alim Ozturk την ώρα που ποζάρει, λέει όλη την αλήθεια. Τα δάκρυα πρέπει να αφαιρέθηκαν με μπελαλίδικο φότοσοπ.