ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι πολύ άρρωστο συμβαίνει σε ένα ιαπωνικό γήπεδο

Η Αποκάλυψη θα ξεκινήσει από την έδρα της Kashima Antlers. Και θα έχει ζόμπι.

Η ιαπωνική λίγκα είναι μάλλον η πιο αντιτουριστική απ’ όλα τα ‘εξωτικά’ πρωταθλήματα. Οι Ιάπωνες δεν ξοδεύουν λεφτά με τελάρα όπως κάνουν οι Κινέζοι, δεν είναι όσο σουρεαλιστές όσο οι Ινδοί, δεν έχουν Michael Essien όπως έχουν στην Ινδονησία, ούτε ετοιμάζονται για Μουντιάλ όπως οι Καταριανοί.

Έχουν εκεί ένα πρωταθληματάκι στην άκρη του κόσμου, τίμιο και ταπεινό, που δεν αφορά κανέναν εκτός από τους ίδιους τους Ιάπωνες φιλάθλους και όσους ψάχνουν ένα ματσάκι για να συμπληρώσουν το τέταρτο παρολί της ημέρας.

Με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, η Ιαπωνία είναι μια επαρχία της άγονης γραμμής. Σε κάποιους άλλους τομείς, όμως, παραμένει εξωφρενικά επίκαιρη και πολύ μπροστά. Ακόμα και σε κάποιους ποδοσφαιρικούς τομείς. Ειδικά στο marketing. Τελευταίο παράδειγμα, η μαγεία που σκέφτηκαν κι έκαναν πράξη οι άνθρωποι της Kashima Antlers.

Κάποια στιγμή μες στον επόμενο μήνα, λοιπόν, το γήπεδο της ομάδας θα φιλοξενήσει τον πιο μαζικό real life εφιάλτη του πλανήτη. Το ‘life’ είναι κάπως σχετικό, αφού ο εφιάλτης έχει να κάνει με νεκροζώντανους. Κοινώς, με ζόμπι. Η έδρα της Kashima θα πλημμυρίσει από ζόμπι και όσοι εν τω μεταξύ έχουν αγοράσει εισιτήρια για το μακελειό, θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν από όλο αυτό το μακάβριο χάος χωρίς να τους καταβροχθίσουν οι νεκραναστημένοι.

Επειδή μπορεί να μην πιάνεις ακριβώς πόσο φοβερό είναι όλο αυτό, η ομάδα ετοίμασε κι ένα βίντεο για να πάρουμε μια γεύση από την εμπειρία που περιμένει τους κυνηγημένους:

Προφανώς και δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν οι φράσεις που εμφανίζονται στο βίντεο, αλλά ξέρουμε ότι ο πρωταγωνιστής είναι ο Koji Nakata, πρώην – πλέον – παίκτης της ομάδας. Και μπράβο του. Και μπράβο στην Kashima Antlers γενικώς. Ακόμα κι αν ήρθε δεύτερη, αφού όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η πρώτη φορά που είδαμε ζόμπι να εισβάλουν σε γήπεδο ήταν στο ‘Κακό’ του Γιώργου Νούσια.

Και σ#@%α στον Negan, για να μην ξεχνιόμαστε.