ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια 18άδα ξένοι αθλητές που δεν θα κάναμε παρέα

Δεν περιμέναμε τον Απρίλιο του '14 για να στραβώσουμε με τον Rudy Fernandez. Μια φρέσκια αφορμή ψάχναμε για να καταρτίσουμε τη λίστα των Μισητών.

Κοίτα τι έχει γίνει τώρα με το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα. Η υποψία που έγινε αυτόματα σιγουριά ότι η Ρεάλ διάλεξε τον Ολυμπιακό έχει πολλαπλασιάσει την εγγενή μας αντιπάθεια για κάτι αθλητές όπως ο Rudy. Γι’ αυτό και οι τσαμπουκάδες με τον Σπανούλη στο πρώτο ματς έγιναν ξανά μείζον ζήτημα και προβλημάτισαν πολλούς από εμάς για την ανατροφή του Ισπανού, για το ποιόν του και για το τι θα κάναμε αν τον είχαμε δεμένο πισθάγκωνα σε ένα σκοτεινό υπόγειο.

Συζήτησα το θέμα με τον Μάνο Μίχαλο, ο οποίος δεν έβγαλε πολλή οργή για τον Rudy, οπότε ηρέμησε και το δικό μου μένος, το οποίο άλλωστε δεν έχει τις ρίζες του στα ματς της Ευρωλίγκας, αλλά στα καλοκαιρινά χουνέρια που μας έχει κάνει με την εθνική Ισπανίας.

Γενικά πάντως, η κουβέντα γύρω απ’ τον Rudy και τους άλλους εκνευρισμένους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ανάψει από το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, όταν πολλοί αναγνώστες του ΟΝΕΜΑΝ που συμμετείχαν στο live chat για το 2ο επεισόδιο της 4ης σεζόν του Game of Thrones είδαν στο πρόσωπο του Joffrey τον Rudy Fernandez και τούμπαλιν.

Ήταν υποχρέωσή μας να φτιάξουμε τη Λίστα των Μισητών, γνωστή και ως Λίστα για Βελάκια. Αυτοί είναι οι 18 αθλητές, των οποίων το (εκτυπωμένο) κεφάλι θέλουμε να κολλήσουμε σε έναν στόχο και να αρχίσουμε τις ρίψεις.

(Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δυναμιτίσουμε την ατμόσφαιρα αναφέροντας και μισητούς Έλληνες αθλητές. Υπάρχουν δεκάδες, αλλά η έννοια του ξένου μάς φέρνει πιο κοντά μέρες που ‘ναι)

(Επίσης, θα μπορούσαμε να βάλουμε ολόκληρη την εθνική Ισπανίας στο μπάσκετ, αλλά αυτό θα παραήταν εύκολο)

Καλό Πάσχα στον Rudy Fernandez!

Anderson Varejao

Καταγωγή: Βραζιλιάνος

Είναι το άλλο μας μισώ: Από τότε που προσγείωσε αλήτικα τον αριστερό του αγκώνα στη μύτη του Νίκου Ζήση στο Ελλάδα-Βραζιλία του Μουντομπάσκετ 2006. Ο Varejao ζήτησε συγγνώμη έξι χρόνια μετά. Ο Ζήσης τη δέχτηκε. Εμείς όχι.

H τιμωρία που του πρέπει: Κούρεμα με την ψιλή.

Marco Materazzi

Καταγωγή: Ιταλός

Είναι το άλλο μας μισώ: Από τότε που κανείς-δεν-κατάλαβε-τι-είπε-στον-Ζιζού και εισέπραξε τη μεγαλοπρεπή και γεμάτη κεφαλιά στο στήθος. Θα μου πεις, γιατί δεν μισούμε τον Ζιντάν και μισούμε τον Ματεράτσι; Πρώτον, γιατί τον προκάλεσε σαν κότα με το ιταλικό μπλαμπλά και δεύτερον, γιατί είναι ελάχιστοι αυτοί που αντέχουν την παραμικρή σύγκριση δίπλα στο εκτόπισμα του Γάλλου.

H τιμωρία που του πρέπει: Μια ώρα στο ίδιο δωμάτιο με την Ελένη Λουκά. Βαβέλ.

Cristiano Ronaldo

Καταγωγή: Πορτογάλος

Είναι το άλλο μας μισώ: Γιατί είναι ψώνιο, αλαζόνας, κάγκουρας με παγκόσμια προβολή (άρα δίνει το κακό παράδειγμα). Δεν θα προλαβαίναμε να μην τον κάνουμε παρέα. Είναι σίγουρο ότι δεν θα μας έκανε αυτός όταν μάθαινε ότι μετακινούμαστε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το πρόβλημα που στρίβει το μαχαίρι μέσα μας είναι ότι πρόκειται για τεράστιο παίκτη. Κάπως έτσι φουντώνει το μίσος.

Απαραίτητη προσθήκη Θέμη Καίσαρη: “Ο Cristiano Ronaldo είναι αυτός που αν του πλάσαρες 15 γκόμενες, θα ήθελε να κρατήσει και τις 15, δεν θα άφηνε καμία για εσένα”.

H τιμωρία που του πρέπει: Δύο μήνες χωρίς ζελέ και λοιπά προϊόντα για το μαλλί.

Juan Carlos Navarro

Καταγωγή: Ισπανός

Είναι το άλλο μας μισώ: Από πού να ξεκινήσει κανείς; Είναι τόσες οι ‘κηδείες’ που μας έχει κάνει με τις μπομπίτες και τα αψυχολόγητα τρίποντα σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο που θα τον αντιπαθούμε και αφού λιώσουν οι πάγοι. Κι ο Juan Carlos όμως, δεν βοηθάει καθόλου με τη συμπεριφορά. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ με το παραμικρό ρε Navarro. Είναι τυχαίο που μια ολόκληρη Χάλα Πιονίρ πανηγύρισε όταν έχασε τρίποντο μετά από 21 εύστοχα σουτ;

H τιμωρία που του πρέπει: 2.000 πονεμένοι οπαδοί τον περικυκλώνουν και τον βρίζουν σε όλες τις γλώσσες. Μόνο λεκτική βία, όχι σωματική. Μια χαρά θα ταρακουνηθεί κι έτσι.

Rudy Fernandez

Καταγωγή: Ισπανός

Είναι το άλλο μας μισώ: Γιατί είναι Ισπανός, γιατί κάνει τσαμπουκάδες, γιατί τα βάζει από παντού (κι αυτός) χωρίς προειδοποίηση (κι αυτός), γιατί δεν είναι τυφλοί τόσοι άνθρωποι που τον ταυτίζουν με τον King Joffrey.

H τιμωρία που του πρέπει: Τον ρίχνουμε στην αρένα, αφήνουμε τον ταύρο ελεύθερο και απολαμβάνουμε το θέαμα.

Russell Westbrook

Καταγωγή: Αμερικάνος

Είναι το άλλο μας μισώ: Γιατί όπως με ενημέρωσε ο επικεφαλής του NBA Greece, Στέφανος Τριαντάφυλλος, ο Westbrook είναι ο τύπος που θα προσπαθήσει να κόψει ακόμη και ένα σουτ από την άλλη άκρη του γηπέδου στην εκπνοή του ματς, ενώ οι Thunder προηγούνται με 30. Όχι, αυτό δεν αρέσει ούτε στους οπαδούς της ομάδας του. ΣΠΑΣΙΚΛΑΣ.

Και σπαστικός:

H τιμωρία που του πρέπει: Να τρώει τέσσερις τάπες σε κάθε ματς και να γκρινιάζει στη μάπα του ο KD.

Luis Suarez

Καταγωγή: Ουρουγουανός

Είναι το άλλο μας μισώ: Μιλάμε για τον ίσως πιο φορμαρισμένο αθλητή αυτή τη σεζόν στον πλανήτη με συμπεριφορά εντός γηπέδου που παραπέμπει σε 4χρονο που οι γονείς του δεν του αγόρασαν το μπαλόνι με τον Μίκι, μόνο και μόνο επειδή έχει άλλα δεκαπέντε στο σπίτι. Είναι που δεν τον έχουμε ζήσει απέναντι σε δικές μας ομάδες, αλλά το Μουντιάλ γαρ εγγύς. Καταραμένη γκρίνια.

H τιμωρία που του πρέπει: Να μην του δίνει κανείς πάσα. Εντάξει, ας τιμωρηθεί απ’ την επόμενη Premier League, μη χαλάσω και τα όνειρα των Λιβερπουλαίων.

Lleyton Hewitt

Καταγωγή: Αυστραλός

Είναι το άλλο μας μισώ: Γιατί είναι ο πιο νευρικός, γκρινιάρης και κακομαθημένος τενίστας που έχουμε δει να παίζει. Επίσης, συνήθιζε να κάνει τον μάγκα μπροστά στο κοινό του σε κάθε Αυστραλιανό Όπεν, το οποίο θεωρείται πιο τζάμπα μαγκιά κι απ’ την ταπείνωση του Tyrion απ’ τον Joffrey. (Ναι, το μυαλό είναι κολλημένο στο GoT).

H τιμωρία που του πρέπει: Μηχανή που πετάει μπαλάκια στη μία άκρη του court και ο Hewitt στην άλλη άκρη. Χωρίς ρακέτα.

Fernando Alonso

Καταγωγή: Ισπανός (τυχαίο;)

Είναι το άλλο μας μισώ: Τα forums της F1 έχουν ‘πέσει’ πολλάκις από σχόλια μίσους για τον Ισπανό πιλότο που πιστεύει βαθιά ότι είναι ο καλύτερος οδηγός που βολεύτηκε ποτέ σε αγωνιστικό μονοθέσιο. “Αλαζόνα μουυυυυ”. 🙁

(Και ερειστικός:)

H τιμωρία που του πρέπει: Να φτιάξουν τα δέκα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου ένα βίντεο αποθέωσης της οδηγικής κλάσης και της ομορφιάς του Kimi Raikkonen.

Jaka Lakovic

Καταγωγή: Σλοβένος

Είναι το άλλο μας μισώ: Γιατί αγαπάμε τους φίλους μας με τα ελαττώματά τους, αλλά πόσο να αντέξεις έναν άνθρωπο που δεν βάζει ποτέ το τελευταίο σουτ; Θες έναν winner στην παρέα σου κι όχι κάποιον που θα το παίξει μάγκας στο Σλοβενία-Ελλάδα του περασμένου καλοκαιριού με τις πλάτες του Ντράγκιτς.

H τιμωρία που του πρέπει: Να χάνει όλα τα τελευταία σουτ. Ακόμα και στην Αβελίνο.

Kobe Bryant

Καταγωγή: Αμερικάνος

Είναι το άλλο μας μισώ: Γιατί έχει παρουσιάσει δείγματα γιουσεϊνμπολτισμού πολύ πριν δούμε την πρώτη κούρσα του Bolt που μεταδόθηκε απ’ τα ΜΜΕ. Υπάρχει επίσης ένα ρητό που λέει ότι αν σουτάρεις 70 σουτ σε κάθε ματς, κάποια στιγμή θα σκοράρεις και 50 και 60 πόντους. Πέρα απ’ την πλάκα, τεράστιος παίκτης, αλλά και μπόλικα attention whore.

H τιμωρία που του πρέπει: Να του τραβήξει δημόσια το αυτί ο Air Michael Jordan.

Joey Barton

Καταγωγή: Άγγλος

Είναι το άλλο μας μισώ: Γιατί, ΟΚ, πολύ συχνά έχει πλάκα να είναι ‘βρώμικος’ ένας (Άγγλος) ποδοσφαιριστής -μπάλα είναι, θα πέσουν και κάνα δυο κλωτσιές εκτός φάσης-, αλλά ο Barton ειδικά από τότε που άφησε μουστάκι, μοιάζει με αρχηγό συμμορίας από το Λέστερ. Δεν είναι ότι τον κρίνουμε εμφανισιακά όμως. Το κατά πόσο είναι παιδί του κατηχητικού το έχει αποδείξει σε πάνω από 250 ματς στην Premier League.

H τιμωρία που του πρέπει: Να βρεθεί μία που θα τον βάλει να ξυρίσει το μουστάκι.

Rio Ferdinand

Καταγωγή: Άγγλος

Είναι το άλλο μας μισώ: Δεν τον μισούμε. Υπάρχουν χιλιάδες χειρότερα παιδιά από τον Rio, αλλά μιας και ο τίτλος ορίζει ‘αθλητές που δεν θα κάναμε παρέα’, ομολογώ ότι δύσκολα θα πήγαινες για μπάνιο με τον Rio, αν του επέτρεπες να βάλει το αγαπημένο του μαγιό.

H τιμωρία που του πρέπει: Να πηγαίνει μόνος του για μπάνιο.

Sasha Djordjevic

Καταγωγή: Σέρβος

Είναι το άλλο μας μισώ: Του χρεώνω όλα τα δύσκολα βράδια που δεν με έπαιρνε ο ύπνος μεταξύ 1995-98, που οι πλάβι μας έκαναν πλάκα σε Ευρωμπάσκετ και Μουντομπάσκετ στο ΟΑΚΑ. 12 χρονών ήμουν ρε Sasha. Έπρεπε να ‘σαι τόσο αμείλικτος δηλαδή;

H τιμωρία που του πρέπει: Δεν με νοιάζει να τιμωρηθεί, είναι πολύ αργά πια.

Andoni Goikoetxea

 

Καταγωγή: Ισπανός

Είναι το άλλο μας μισώ: Γιατί το highlight της καριέρας του είναι ότι έσπασε το πόδι του Μαραντόνα το 1983. Το χαϊδευτικό του ήταν “ο Χασάπης του Μπιλμπάο”. Είχε σπάσει κι άλλα πόδια.

H τιμωρία που του πρέπει: Έχει αποσυρθεί εδώ και 15 χρόνια. Νερό κι αλάτι.

Pepe

Καταγωγή:  Βραζιλιάνος, πολιτογραφημένος Πορτογάλος

Είναι το άλλο μας μισώ: Ωπ, κάποιος μου έστειλε αυτό το βίντεο:

 

H τιμωρία που του πρέπει: Ένα φιλικό με τον Μιχάλη Ζαμπίδη ή το Σταμάτη Μπιτάκο ή και τους δύο ταυτόχρονα.

Nery Castillo

Καταγωγή: Μεξικανο-ουρουγουανός

Είναι το άλλο μας μισώ: Δεν θα το πάω οπαδικά. Θα προσπαθήσω δηλαδή. Ο Καστίγιο που πήγε στα 16 και έφυγε στα 23 απ’ τον Ολυμπιακό, είχε ΣΙΓΟΥΡΑ ειδικό όρο στο συμβόλαιό του που προέβλεπε χρηματική ανταμοιβή για κάθε νευρικό κλονισμό που προκαλούσε εντός και εκτός χορταριού. Ειδικά πριν κλείσει τα 18, θέλαμε να τον δείρει κάποιος με μια βέργα.

Απαραίτητη προσθήκη Θέμη Καίσαρη: “Ήταν τόσο αντιπαθής που δεν θα δεχόσουν καν να μπεις στη Λαμποργκίνι του”.

H τιμωρία που του πρέπει: Συμμάζεμα των φρυδιών με κερί και απότομα τραβήγματα.

Lance Armstrong

Καταγωγή: Αμερικάνος

Είναι το άλλο μας μισώ: Γιατί ήταν η μεγαλύτερη απάτη από καταβολής εννοιών όπως ο αθλητισμός και η άμιλλα. Μάλιστα κύριοι, το σκάνδαλο του ντόπινγκ με τον ίδιο για πρωταγωνιστή έδειξε ότι ο Lance Armstrong μας κορόιδεψε σε τέτοιο βαθμό που πιθανότατα θα ήταν πιο εύπεπτο αν μαθαίναμε ότι δεν έπασχε ποτέ από καρκίνο.

H τιμωρία που του πρέπει: Να αποζημιώσει όλη την υφήλιο για τα βραχιολάκια υποστήριξης που αγοράζαμε κάποτε μανιωδώς.