ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Νέρι Καστίγιο δεν ψαρώνει. Ψαρεύει!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι κάνει μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο ταλαντούχος πρώην άσος του Ολυμπιακού;

Δεν ξέρω αν η θητεία στο λιμάνι παίζει ρόλο στα μετέπειτα χόμπι των ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Όμως μετά τον τερματοφύλακα-τροχονόμο, Φράνκο Κοστάνζο, που όταν αποχώρησε κακήν κακώς από την ομάδα το έριξε στο ψάρεμα, ένας ακόμα πρώην ‘ερυθρόλευκος’ έχει αποκτήσει παρόμοιες συνήθειες.

Το όνομά αυτού: Νέρι Καστίγιο! Όπως λίγοι γνωρίζουν, ο αμφιλεγόμενος ποδοσφαιριστής με το πηγαίο ταλέντο που ανέκαθεν ερχόταν σε μετωπική κόντρα με τις αυτοκαταστροφικές του τάσεις, έχει κάνει επιχειρηματικά βήματα ανοίγοντας ένα μαγαζί στην Αργυρούπολη. Τι πουλάει; Εξοπλισμό για ψάρεμα!

Κι αν ο Κοστάνζο δεν μπορούσε να μπλοκάρει ούτε καθαρισμένη γαρίδα για να τη βάλει στο αγκίστρι, ο Νέρι είχε πάντα μία ξεχωριστή σχέση με τα δίχτυα. Να πω την αλήθεια, στο μαγαζί του δεν πήγα ακόμα άρα δεν ξέρω αν πουλάει και δαύτα. Ωστόσο μια ματιά στη σελίδα που έχει φτιάξει για το μαγαζί του στο facebook μπορεί να εξασφαλίσει τρολάρισμα διαρκείας από τους Παναθηναϊκούς που βρίσκονται κρυμμένοι χρόνια κάπου εκεί έξω. Ειδικά ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής αλλά και μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη του Αλέκου Αλεξανδρή στο Sport24, οτιδήποτε έχει να κάνει με πρώην πρωταγωνιστές σε ντέρμπι των αιωνίων, πουλάει.

Πληκτρολογείτε ‘Nery’s Fishing’ και ανοίγει μπροστά σας ένας νέος κόσμος. Ο Νέρι πρώτη μούρη, σε βαθύ κάθισμα λες και βγάζει αναμνηστική φωτογραφία στο κέντρο του γηπέδου πριν παιχνίδι του Champions League. Μόνο που είναι στα βράχια, φοράει φόρμες, έχει μία GoPro στο κεφάλι και στην αγκαλιά μία ψαρούκλα ‘να’ με το συμπάθιο. Μη με ρωτάτε τι ψάρι είναι, η σχέση μου με ότι βγαίνει από τη θάλασσα είναι του τύπου ‘μακριά κι αγαπημένοι’.

Σέρφαρα όμως με ενδιαφέρον στη σελίδα του και ας ξέρω πως δύσκολα θα βρω κάτι χρήσιμο για τα δικά μου χόμπι σε ένα τόσο εξειδικευμένο κατάστημα αλιείας. Είχε μερικές ακόμα φωτογραφίες του με ‘θηράματα’, εικόνες από το προσεγμένο του χώρο κι από εκεί και πέρα, ατελείωτο εμπόρευμα: αγκίστρια, καλάμια, κουτιά για δολώματα.

Θέλετε να αδειάσετε τον κορινθιακό από αθερίνες όπως ‘άδειαζε’ ο Νέρι τους αντίπαλους αμυντικούς; Να ρίξετε παραγάδι ανάμεσα σε Ωρωπό και Ερέτρια ακολουθώντας την κλασική επιθετική τακτική του Μεξικανού ‘μόνος μου και όλοι σας’; Να αρπάζετε την κουτσομούρα που νομίζει ο διπλανός σας στη βάρκα πως είναι δική τους όπως ο Νέρι είχε ‘κλέψει’ την εκτέλεση φάουλ από τον Ερόλ Μπουλούτ; Τότε ξέρετε από πού θα ψωνίσετε.