ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο γκολκίπερ που έφαγε 43 γκολ στο ίδιο ματς (μετά τον συνέλαβαν)

Η παράξενη και θλιβερή ιστορία του Γερμανού τερματοφύλακα Marco Kwiotek.

Πριν από μερικές μέρες, σε μια από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες ποδοσφαίρου της χώρας που όταν μπαίνει γκολ οι φίλαθλοι φωνάζουν ‘Tor!’ διεξήχθη ένα πολύ θλιβερό τοπικό ντέρμπι.

Η SV Vonderort αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα PSV Oberhausen παρατασσόμενη με μόλις 8 παίκτες. Το unfair του πράγματος απεικονίστηκε γλαφυρά στο τελικό σκορ του αγώνα. Η SV Vonderort έχασε με 43-0. Αν τα βάλεις κάτω, αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο δέχτηκε ένα γκολ για κάθε δίλεπτο του βασανιστικού ματς.

Το ημίχρονο ήταν 35-0. Στο δεύτερο μέρος, η PSV Oberhausen αποφάσισε να κάνει μια κίνηση ψευτο-fair play και παρατάχθηκε κι αυτή με 8 παίκτες. Έστω κι έτσι, πέτυχε άλλα οκτώ γκολ.

Δύο μέρες αργότερα, κι ενώ οι ταπεινωμένοι παίκτες της Vonderort δεν είχαν προλάβει καλά καλά να γλείψουν τις πληγές τους, είδαν δύο αστυνομικούς να διακόπτουν την προπόνησή τους και να συλλαμβάνουν επί τόπου τον τερματοφύλακα των 43 γκολ. Τα όργανα της τάξης είχαν στα χέρια τους ένταλμα σύλληψης και την εντολή να του ‘κάνουν μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις για την ατομική του επίδοση στο ντέρμπι’.

(Η στιγμή της σύλληψης του Marco Kwiotek)

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας ‘Express’, ο Kwiotek καθησύχασε τους συμπαίκτες του που τον έβλεπαν να αποχωρεί με αστυνομική συνοδεία από το μικρό προπονητικό τους κέντρο στο Bottrop λέγοντας «Μην ανησυχείτε, θα ξεκαθαρίσω την κατάσταση κι επιστρέφω».

Έκτοτε, έχουν περάσει αρκετές μέρες, αλλά ο Kwiotek δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Η αστυνομία δεν έχει ενημερώσει τους υπεύθυνους της ομάδας για τις τύχες του τερματοφύλακά της, ενώ ο ίδιος ο Kwiotek δεν έχει απαντήσει στα τηλεφωνήματα του αθλητικού διευθυντή της Vonderort, που αγωνιά για το αν θα έχει τερματοφύλακα την επόμενη αγωνιστική.

Εννοείται ότι συμμεριζόμαστε την αγωνία του, γιατί δεν θα είναι καθόλου ωραίο η Vonderort να αναγκαστεί να παίξει με 7 παίκτες. Απ’ την άλλη, αντιλαμβανόμαστε ότι η υπόθεση μυρίζει στήσιμο. Αλλά τι ακριβώς; Έπαιξε κάποιος το over 42; Ή μήπως ακριβές σκορ 43-0;

Επίσης, άσχετο, αλλά πώς διάολο χώρεσαν όλα τα γκολ στον πίνακα του γηπέδου εκείνη τη μέρα;