ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όταν είσαι στα χιόνια, μην “κολλάς”

Θα μπορούσες να το πεις και τα πιο “κουλά” αθλήματα στο χιόνι. Απλά το αντικείμενο είναι πρακτικά ανεξάντλητο. (plus οι νικητές του ONEMAN SNOW)

Υπάρχουν διάφορα περίεργα αθλήματα αλλά, χωρίς πλάκα, η λίστα με τα κουλά winter sports είναι πρακτικά ανεξάντλητη. Φαντάσου παραλλαγές του σκι, της ορειβασίας, των καταδύσεων, της ποδηλασίας και του kite και πιθανούς συνδυασμούς μεταξύ τους. Δηλαδή χάος.

Πάρε για παράδειγμα το καγιάκ… χιονιού. Μια σαφέστατα πιο ανώδυνη και διασκεδαστική παραλλαγή του καγιάκ και συνήθως είναι μια κόντρα τριών τεσσάρων ατόμων.

Δε χρειάζεται μπράτσα μιας και το κουπί είναι μόνο για αλλαγή διεύθυνσης αλλά αναπόφευκτα τα καγιάκ συγκρούονται μεταξύ τους. Εξού και ο ατελείωτος χαβαλές με τον τερματισμός να γίνεται σε αυθεντικό στιλ καγιάκ δηλαδή σε μια λιμνούλα.

Ή την αναρρίχηση σε παγωμένο καταρράκτη. Είναι μια εντελώς μουρλή μεικτής αναρρίχησης στα σημεία που ένας ποταμός είναι παγωμένος. Αντίθετα με την αναρρίχηση σε παγετώνες που χρειάζεται ελικόπτερο ή επίπονες πεζοπορίες, εδώ φτάνεις με τζιπ μέχρι το σημείο που προσεγγίζεις τον πάγο. Και μετά είναι ανάβαση σε πάγο και βράχο μαζί.

 

Και όταν ανέβεις μπορεί μπροστά σου να βρεις ένα χιονισμένο πλατό -λέμε τώρα- γεμάτο άλογα που χλιμιντρίζουν. Γιατί, φυσικά, κάτι Άγγλοι, Ινδοί, Θιβετιανοί ή Πακιστανοί λεφτάδες βαρέθηκαν το γρασίδι και και είπαν να ανεβάσουν τα ζωντανά σε μεγαλύτερα υψόμετρα να παίξουν πόλο. Αυτοί τρέχουν θα μου πεις;

Και αν ανεβάζεις άλογα στα χιονοδρομικά γιατί να μην ανεβάσεις και βατραχοπέδιλα / μπουκάλες. Πέρα από τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι καταδύσεις σε πάγο είναι φανταστικά επικίνδυνες αφού υπάρχει ένα σημείο εισόδου- εξόδους. Αν το χάσεις χάθηκες.

 

Υπάρχουν βέβαια και άλλα τεχνικά προβλήματα αλλά τα αφήνεις στους εκπαιδευτές οι οποίοι μη φανταστείς ότι είναι τίποτα τύποι που αφήνουν τα πράγματα στην τύχη. Όποιος βουτάει είναι δεμένος με σκοινί ώστε στη χειρότερη να τον τραβήξουν πάνω.

Μιλώντας για πραγματική αδρεναλίνη, πάμε στο shovel-ski γιατί εκεί κατεβαίνεις τις πλαγιές με ένα φτυάρι. Κάποτε ήταν event στα X-Games και κυκλοφορούσε σε διάφορες παραλλαγές, downhill racing, σε πίστα bobsledge, ή παραλλαγή του Skijoring όπου το έδενες πάνω σε ένα άλογο για να σε τραβάει.

 

Είχε ένα πρόβλημα μόνο. Ήταν τόσο επικίνδυνο που ακόμα και τα Χ-Games το έβγαλαν από τη λίστα γιατί ποιος έχει όρεξη για μηνύσεις ή αρνητική δημοσιότητα. Πάντως για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ξεκίνησε το 1970 όταν οι υπάλληλοι των lift έψαχναν για ένα γρήγορο τρόπο να κατεβαίνουν τις πλαγιές.

Και Μιλώντας για το skijoring, πάμε στα αθλήματα είναι το άθλημα του άγιου βασίλη σκι. Προέρχεται από το Νορβηγικό cross country και σε σέρνουν σκύλοι.

 

Ή άλογα.

 

Και αν δεν έχεις άλογα μπορείς να πάρεις ένα kite.

 

Ή κάνε ski bike.

Τέλος πάντων το θέμα είναι… στα χιόνια μην κολλάς. Πάντα υπάρχει τρόπος.

Ειδικά αν είσαι νικητής στο Oneman Snow! Βρες το όνομα σου παρακάτω. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν και προσωπικά.

2 ΕΤΉΣΙΕΣ ΚΆΡΤΕΣ

ΓΙΑΓΚΟΣ ΠΑΠΠΆΣ  

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

30 ΚΆΡΤΕΣ Σ/Κ

ΠΑΡΙΣ ΜΑΝΑΣΗΣ  

ΤΆΣΟΣ ΑΣΗΜΆΚΗΣ

ΓΕΝΝΑΤΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ  

ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ ΜΆΡΚΟΣ

ΝΙΚΌΛΑΟΣ ΠΟΝΗΡΌΣ

ΦΟΥΚΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΡΗΣ ΛΙΑΠΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΑΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  

ΚΟΥΠΡΙΤΖΙΏΤΗΣ ΔΗΜΉΤΡΗΣ

ΓΚΑΤΖΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ  

ΜΠΑΡΟΥΙΡ ΑΪΒΑΖΙΑΒ  

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ  

ΆΡΗΣ ΠΑΠΑΘΆΝΟΣ 

ΠΕΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΉΣ ΚΥΡΟΜΊΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΜΟΥΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΙΑΚΌΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ

ΒΑΡΕΛΆΣ ΝΙΚΌΛΑΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΑΛΈΞΗΣ ΠΑΛΑΙΟΡΟΎΤΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΟΥΚΆΣ ΠΕΤΡΟΚΌΚΚΙΝΟΣ

ΚΩΝΝΟΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 

25 ΚΆΡΤΕΣ ΗΜΕΡΉΣΙΕΣ

ΠΑΝΑΓΩΤΗΣ ΤΣΕΡΟΣ

ΧΡΉΣΤΟΣ ΚΟΪΝΗΣ

ΜΑΛΑΜΑΣ ΜΙΧΆΛΗΣ

ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΕΧΛΙΚΙΔΗΣ

ΒΑΣΊΛΗΣ ΠΟΥΛΌΠΟΥΛΟΣ

ΝΊΚΟΣ ΠΛΥΤΆΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΥΓΔΑΣ

ΑΚΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΗΣ

ΘΕΌΔΩΡΟΣ ΣΚΟΥΛΆΤΟΣ  

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΉΣ ΦΑΛΊΔΑΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΙΑΚΟΥ

ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΞΗΡΟΓΙΆΝΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΟΣ

ΠΡΙΟΝΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΥΆΓΓΕΛΟΣ ΚΩΣΤΌΠΟΥΛΟΣ

ΟΔΥΣΣΈΑΣ ΜΑΝΟΥΣΈΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΜΑΓΚΑΦΆΣ

ΝΊΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΎΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΚΑΣ

EΡΜΉΣ ΠΑΠΟΥΤΣΉΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΤΣΟΥΡΆΠΑΣ