ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πόσο έτοιμα είναι τα κορίτσια της εθνικής πόλο για το Παγκόσμιο;

Συναντήσαμε τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν για το Καζάν και τις περάσαμε από μια ιερά εξέταση εγκυκλοπαιδικών γνώσεων για τη Ρωσία.

Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο, οι πετυχημένες εθνικές ομάδες δεν λείπουν από τη χώρα μας, σε όλα τα αθλήματα.

Αυτή του μπάσκετ, η λεγόμενη και “επίσημη αγαπημένη” ήταν ίσως ο πρώτος έρωτας, με το χρυσό του 1987, τη νίκη επί των Αμερικάνων και πολλές ακόμα επιτυχίες τα τελευταία 25 χρόνια. Η ποδοσφαιρική εθνική μας απογείωσε φυσικά με το έπος της Πορτογαλίας ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ομάδα του πόλο ανδρών με το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 και τις παρουσίες σε ημιτελικά Ολυμπιακών αγώνων.

Μόνο που αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι, το πιο πετυχημένο εθνικό συγκρότημα είναι με διαφορά η εθνική ομάδα γυναικών του πόλο.

Βίντεο: Δήμητρα Μπαμπαδήμα

Θα αφήσω τους αριθμούς να μιλήσουν: Δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, ένα χρυσό μετάλλιο και δύο χάλκινα στις διοργανώσεις του World League, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2011 στην Κίνα και ασημένια πρωταθλήτρια στα δυο τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 

Αν δικαιούται λοιπόν να έχει κάποιος παράπονο, αυτά δεν είναι άλλα από τα χρυσά κορίτσια της εθνικής, τα οποία μας έχουν χαρίσει αμέτρητες επιτυχίες και δεν έχουν λάβει την αναγνώριση που τους αξίζει. Αυτές τις ημέρες, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, βρίσκονται στο Καζάν της Ρωσίας, όπου και διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, με στόχο να προσθέσουν ακόμη ένα μετάλλιο στην ήδη πλούσια συλλογή τους.

Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσουν για τα κρύα της Ρωσίας, συνάντησα τα κορίτσια στον Άγιο Κοσμά, όπου έκαναν τις τελευταίες τους προπονήσεις. Ανάμεσα στις απλωτές, τα σουτ και την τακτική, κατάφερα να τις ξεκλέψω για μερικά λεπτά ώστε να τσεκάρω πόσο έτοιμες είναι για το μακρινό ταξίδι.

 

Κι όταν λέω έτοιμες, δεν εννοώ αν έχουν μελετήσει καλά τις αντιπάλους τους ή αν βρίσκονται στην τέλεια φυσική κατάσταση. Όταν λέω έτοιμες, εννοώ αν γνωρίζουν που ακριβώς θα ταξιδέψουν και ποια είναι η πόλη που θα τις φιλοξενήσει για σχεδόν δυο εβδομάδες.

 

Έτσι, με την ευγενική και πολύτιμη βοήθεια του stoiximan.gr, υπέβαλα τις “παλιοσειρές” της ομάδας, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Χριστίνα Τσουκαλά, Άλκηστη Αβραμίδου, Αντιγόνη Ρουμπέση, Φιλιώ Μανωλιουδάκη και Έλενα Κούβδου σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν από τον πληθυσμό του Καζάν μέχρι τη θέση που κατέκτησε η Ρωσία στη φετινή Eurovision. Εξέταση κανονική στην οποία τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν με επιτυχία και κυρίως με τρομερή όρεξη, ενθουσιασμό και άφθονο γέλιο.

 

Με το χαμόγελο διαρκώς στα χείλη, με όρεξη για πλάκα και αρκετή υπομονή, ανέχτηκαν όλες τις ιδιοτροπίες και τις δοκιμασίες στις οποίες τις υποβάλαμε μαζί με τη Δήμητρα Μπαμπαδήμα. Μπορεί λοιπόν μέσα στην πισίνα να λειτουργούν ως απόλυτες επαγγελματίες και να αποτελούν φόβητρο για τις αντιπάλους τους, έξω από αυτήν όμως παραμένουν γλυκύτατα νεαρά κορίτσια με κέφι και εξαιρετική χημεία μεταξύ τους.

 

Αυτή η χημεία άλλωστε είναι που φέρνει τα μετάλλια και με κάνει σίγουρο πως τα κορίτσια θα γυρίσουν από το Καζάν με ακόμη μια επιτυχία. Τώρα που μάθανε και τον πληθυσμό του μάλιστα, ποιος τις πιάνει.