Πόσο καλά ξέρεις τις μικρές εθνικές μπάσκετ; - Μπάλες - Μπάλες
 

Πόσο καλά ξέρεις τις 'μικρές' εθνικές μπάσκετ;

Από τον Γιαννάκη και τον Ρεντζιά μέχρι τον Σλούκα και τον Κόνιαρη, τεστάρουμε τις γνώσεις σου πάνω στα χρυσά παιδιά του ελληνικού μπάσκετ.
SHARES

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της  Ελλάδας, όπως μάθαμε τα τελευταία χρόνια της κρίσης, είναι πως δεν παράγει δικά της προϊόντα, ώστε να μπορέσει να στηριχθεί στις δυνάμεις της και να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη στην πολύπαθη οικονομία (το είπα καλά το ποίημα;).

Μπορεί να μην σκαμπάζω πολλά από τα οικονομικά, όμως με τρομερή ευκολία είμαι σε θέση να βρω έναν τομέα στον οποίο η ελληνική παραγωγή όχι μόνο είναι ανεξάντλητη, αλλά βγάζει και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Μιλάω φυσικά για το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια, δεν σταματάει να παράγει σπουδαία ταλέντα, τα οποία αφού σαρώσουν τα μετάλλια στις ηλικίες τους, συνεχίζουν για να εξελιχθούν στους καλύτερους μπασκετομπολίστες της ηπείρου μας.

Από τον Γιαννάκη, τον Οικονόμου, τον Ρεντζιά και τον Κακιούζη, μέχρι τον Παππά, τον Παπανικολάου και σε λίγα χρόνια ελπίζουμε και τους Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλο, τα λαμπρά παραδείγματα είναι αμέτρητα.

Η πορτοκαλί μπάλα έχει βρει τον τρόπο να δημιουργεί διαρκώς νέους πρωταγωνιστές, οι οποίοι κρατάνε το άθλημα ψηλά. Κάθε καλοκαίρι, τα τρομερά παιδιά κατακτάνε και μερικά μετάλλια, έτσι για να μαθαίνουν από νωρίς τα μυστικά του πρωταθλητισμού.

Τελευταίο παράδειγμα, η γενιά των Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλου, Λούντζη και των υπόλοιπων παιδιών τα οποία πριν από μερικές ημέρες κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Εσύ, πόσο στενά παρακολουθείς τα κατορθώματα των 'μικρών' εθνικών όλα αυτά τα χρόνια;

Κεντρική φωτογραφία: Hellenic Basketball Twitter Account

Share
Follow
 

Best of Network

Survivor: Φελίσια εσύ;

Έξι νέοι παίκτες μπήκαν την στο Survivor 2018, με την Φελίσια Λαπάτη να κλέβει την παράσταση τις πρώτες ώρες... τηλεθέασης.

 

Photos

Θα είναι το 'Eighth Grade' το 'Lady Bird' των επόμενων Όσκαρ;

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του γνωστού κωμικού Bo Burnham έφυγε με τις καλύτερες όλων των κριτικών από το φετινό Φεστιβάλ Sundance κι έχει βλέψεις ακόμα και για τα Όσκαρ του 2019. Η ταινία αγοράστηκε από το A24 (Moonlight, Lady Bird) που απέδειξε ότι μπορεί να σπρώξει και τις πρώτες σκηνοθετικές προσπάθειες ενός δημιουργού και τις ιστορίες ενηλικίωσης κοριτσιών.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.