ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πόσο καλά θυμάσαι την κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι;

Ο μεγάλος Ζιζού ανέλαβε τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και το Oneman φτιάχνει ένα βίντεο κουίζ για την τελευταία ανάμνηση που μας άφησε ως ποδοσφαιριστής.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ανήκει σίγουρα στους μύθους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. “Μιλούσε” στη μπάλα όσο λίγοι, αποτελούσε μια τεράστια προσωπικότητα εντός κι εκτός γηπέδων και έγραψε μερικές χρυσές σελίδες στην ιστορία του αθλήματος.

Αυτό που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το μύθο του, είναι το γεγονός πως δεν αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο ως ήρωας, αλλά ως η μοιραία φιγούρα ενός τελικού Μουντιάλ, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.

Ο Ζιντάν πήγε τη Γαλλία μέχρι τον τελικό, εκεί όμως την “πρόδωσε”, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα για τη θρυλική πια κουτουλιά του στον Μάρκο Ματεράτσι. Μπορεί άλλωστε να συγκαταλέγεται στους καλύτερους ποδοσφαιριστές που είδαμε ποτέ πάνω στο χορτάρι, σίγουρα όμως δεν συγκαταλέγεται στα καλύτερα παιδιά.

Εκτός από τις μαγικές του τρίπλες, τα πανέμορφα γκολ, τις επελάσεις και τις ασιστ, μας χάρισε και πολλές αντρίκειες μανούρες. Για να δούμε, πόσο καλά θυμάσαι την κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι, που ήταν και η τελευταία του ενέργεια ως ποδοσφαιριστής;