ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τι είπε ο Ronaldo στον Eder πριν το γκολ του τελικού

Έξι λέξεις, ένας τίτλος. Ο CR7 δεν χρειάστηκε τα πόδια του για να δώσει την πιο κρίσιμη ασίστ της ζωής του.

O Cristiano Ronaldo είχε τους δύο πιο σοβαρούς λόγους της καριέρας του για να βάλει τα κλάματα χθες.

Ο ένας ήταν ο τραυματισμός του, που του στοίχισε από νωρίς τη συμμετοχή σε έναν τελικό που τον ήθελε περισσότερο από την ενυδατική κρέμα μετά από ένα κρύο ντους.

Ο άλλος ήταν η νίκη της Πορτογαλίας και η κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της ομάδας.

Στην ποδοσφαιρική αιωνιότητα που μεσολάβησε ανάμεσα στα δάκρυα της απόγνωσης και τα δάκρυα της λύτρωσης, ο CR7 παίζει να έκανε το καλύτερο ματς της ζωής του. Έξω απ’ τις γραμμές του γηπέδου, μπροστά απ’ τον πάγκο της Πορτογαλίας, δίπλα στον Σάντος και στο πλάι των συμπαικτών του που ροκάνιζαν το χρόνο και τις ελπίδες της Γαλλίας.

Από τους 1000 πόντους που κέρδισε χθες, τους μισούς τους του χάρισε ο Eder. Ο τύπος που ήρθε από το πουθενά για να βάλει τους Πορτογάλους στο κέντρο του ποδοσφαιρικού χάρτη.

Μ’ αυτό το γκολ:

 

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Eder, ο Cristiano είχε συμμετοχή στη φάση. Όπως εκμυστηρεύθηκε στην εφημερίδα O Jogo: “Ο Ronaldo μου είπε ότι θα εγώ θα ήμουν αυτός που θα πετύχαινα το νικητήριο γκολ. Μου έδωσε τη δύναμη και την ενέργειά του. Οι παραινέσεις του ήταν καθοριστικές”.

Μεταξύ μας: τρελή κοινοτοπία. Ο Eder θα μπορούσε απλώς τελειώνοντας το ζέσταμα να είχε ανοίξει ένα βιβλίο του Κοέλιο ή ένα fortune cookie. Συμβαίνει, όμως. Η γέφυρα για την ουτοπία ενίοτε είναι χτισμένη με κοινοτοπίες και προσχήματα. Ο Ronaldo τη διέσχισε χθες αυτήν τη γέφυρα. Κι ας ήταν κουτσός. Για τη μεγαλύτερη ασίστ της ζωής του δεν χρειάστηκε τα πόδια του.