ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Μουντιάλ των ανατροπών έχει τον τελικό που του αξίζει

Κι αυτόν τον τελικό πρέπει και εσύ να τον απολαύσεις σωστά.

Μόνο προβλέψιμο δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλα τα φαβορί, τα προγνωστικά, οι αποδόσεις, έπεσαν έξω και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν τον ‘κουβά’, τον καλύτερό τους φίλο αυτές τις ημέρες. Γαλλία και Κροατία έφτασαν στον τελικό της διοργάνωσης και την Κυριακή (15/7) όλα τα βλέμματα στρέφονται στη Μόσχα για την ανάδειξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Φυσικά, η μεγαλύτερη απογοήτευση φέτος ήταν η Αργεντινή. Η ομάδα του Λέο Μέσι, η οποία είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση στο προηγούμενο Μουντιάλ, ταξίδεψε στη Ρωσία με στόχο να κατακτήσει αυτό που της στέρησε η Γερμανία πριν τέσσερα χρόνια. Μαζί και οι εκατομμύρια φίλαθλοί της, οι οποί όντως πίστευαν πως το φετινό τρόπαιο δεν χάνεται με τίποτε. Όχι μόνο, όμως, δεν κατάφερε να φτάσει ψηλά, αλλά λίγο έλειψε να μείνει εκτός κι από την φάση των ομίλων.

(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Ο Μέσι απογοήτευσε, όπως ακριβώς έκανε και ο ‘γείτονάς’ του, Νεϊμάρ. Ο σταρ της  Βραζιλίας κλήθηκε να σηκώσει μια χώρα στις πλάτες του, αλλά για το μόνο που θα τον θυμόμαστε στο φετινό Μουντιάλ, θα είναι οι τούμπες του. Η Βραζιλία αποκλείστηκε στα προημιτελικά από το Βέλγιο και ο Νεϊμάρ, είχε καταφέρει να κάνει περισσότερα κουρέματα αυτές τις ημέρες στη Ρωσία, από τα γκολ που πέτυχε.

Το τρίγωνο της αποτυχίας κλείνει ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Κριστιάνο Ρονάλντο. Κι αυτός, όπως οι δύο προηγούμενοι πήγε στη Ρωσία με σκοπό να το σηκώσει, αλλά εδώ που τα λέμε, η Πορτογαλία δεν είναι στα ίδια κυβικά με την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Σίγουρα, θα μπορούσε με λίγη τύχη να φτάσει στους 8 ή στους 4, όμως δεν γίνεται να μιλάμε για παταγώδη αποτυχία, όπως αυτή της Αργεντινής. Ο Ρονάλντο πέτυχε τα γκολάκια του νωρίς, αποκλείστηκε, πήγε στην Καλαμάτα και έκλεισε τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους. Ήξερε τι έκανε.

Όσον αφορά τις δύο φιναλίστ, Γαλλία και Κροατία, μιλάμε για δύο ομάδες που διψούν για διάκριση. Η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Οι ‘τρικολόρ’ για να φτάσουν ως εδώ έπρεπε να αποκλείσουν Αργεντινή, Ουρουγουάη και Βέλγιο, ομάδες οι οποίες άνετα θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τελικό. Το ρόστερ τους αποτελείται από νεαρούς παίκτες, τρέχουν ασταμάτητα και διακρίνονται για την τεχνική τους.

(AP Photo/Martin Meissner)

Από την άλλη η Κροατία, παίζει με το μαχαίρι στα δόντια σε κάθε ματς. Έχει 11 πολεμιστές στο γήπεδο, οι οποίοι θα τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος. Για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε Δανία, Ρωσία και Αγγλία, όμως χρειάστηκε σε όλα τα παιχνίδια παράταση και στα δύο από αυτά και τα πέναλτι. Αθροιστικά, λοιπόν, έχει παίξει ένα ματς παραπάνω από τους Γάλλους και σίγουρα κι αυτό θα παίξει το ρόλο του σε αυτόν τον τελικό.

Πού θα δεις τον τελικό;

Ο δικός μας ‘μήνας του μέλιτος’ σιγά σιγά ολοκληρώνεται και το ερώτημα τώρα είναι, ‘πού θα δεις αυτόν τον τελικό’; H απάντηση είναι πως η Κωτσόβολος σου έχει ετοιμάσει την απόλυτη ποδοσφαιρική βραδιά για τον τελικό της διοργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(AP Photo/Matthias Schrader)

Για τους φίλους του Παγκόσμιου που βρίσκονται στην Αθήνα, η Κωτσόβολος μαζί με το SFERA 102.2 έχουν ετοιμάσει μία μουντιαλική εμπειρία πάνω στην παραλία! Το κλειδί για να απολαύσουν τον τρομερό αυτό αγώνα είναι η γιγαντοοθόνη υψηλής ευκρίνειας, ένα KOTSOVOLOS Play room για να διασκεδάσουν, παίζοντας PlayStation®4 και FIFA18, και μεγάλες εκπλήξεις.

Στην παρέα θα βρίσκονται ο Νίκος Συρίγος που θα σχολιάζει τους αγώνες και ο Πέτρος Καρράς που θα επιμελείται τη μουσική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω του SFERA 102.2, στέλνοντας SMS στο 54301 και γράφοντας:

– SFERA κενό ”MUNDIAL ΑΚΑΝΘΟΥΣ” και το ονοματεπώνυμο για μία διπλή για το μεγάλο τελικό στις 15/07 – 18.00 στο Ακάνθους Beach Bar.

(Η χρέωση είναι 0,31€ (με ΦΠΑ) πλέον τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, βάσει λογαριασμού).

Παράλληλα, μία τηλεόραση SONY 55’ θα κληρωθεί ανάμεσα σε όσους έχουν στείλει sms και έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να παρευρεθούν στους αγώνες, ανεξάρτητα αν στάθηκαν τυχεροί να εξασφαλίσουν τη θέση τους.

Στη Θεσσαλονίκη, ο τελικός θα ‘δοθεί’ στην παραλία, στο SHARK Bar | Restaurant, όπου θα γίνουν πολλά και ενδιαφέρονται πραγματάκια.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιούνται παράλληλα δύο διαγωνισμοί που θα κληρώνουν από ένα PlayStation®4! Το μόνο που χρειάζεται είναι η επιλογή της νικήτριας ομάδας από τους παρευρισκόμενους.

Και πώς θα μιλούσαμε για τελικό Μουντιάλ χωρίς φαγητό; Γίνεται; Γι’ αυτό, λοιπόν, και στα δύο events θα υπάρχουν σνακ και εδέσματα που αρμόζουν σε τέτοιες αναμετρήσεις. Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν, και δες αυτό τον τελικό, όπως ακριβώς σου αξίζει.

(Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Frank Augstein)