ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το τραγελαφικό ντεμπούτο του Χένρικ Λάρσον στην Σέλτικ

Ο Σουηδός επιθετικός στα δύο πρώτα του ματς στη Σκωτία τα έκανε όλα λάθος.

Έβαλε 242 γκολ σε 313 αγώνες με τη φανέλα της Σέλτικ. Όσο έμεινε στη Γλασκόβη (7 χρόνια) κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Σκωτίας, δύο Κύπελλα, δύο League Cup, έπαιξε σε έναν τελικό κυπέλλου UEFA και αναδείχθηκε δύο φορές καλύτερος Σουηδός ποδοσφαιριστής. Ο λόγος για τον Χένρικ Λάρσον, ο οποίος παρόλο που θεωρείται (δικαίως) ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν φορέσει ποτέ τη φανέλα της Σέλτικ, πριν από 20 χρόνια (25/07/1997) έκανε ένα πάρα πολύ κακό ντεμπούτο με τη σκοτσέζικη ομάδα.

Το 1997 η Σέλτικ πλήρωσε 730.000 ευρώ για να τον αγοράσει από την Φέγενορντ και μέχρι το 2004 που πήγε στην Μπαρτσελόνα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω. Ωστόσο, όταν ο Λάρσον κλήθηκε να περάσει αλλαγή στο πρώτο ματς της σεζόν 1997-98 για την Σέλτικ κόντρα στην Χιμπέρνιαν έβγαλε μια ωραιότατη ασίστ στον Chic Chanley, ο οποίος με ένα μακρινό σουτ έκανε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στην Χιμπέρνιαν.

(στο 0:45)

Λες και αυτό δεν ήταν ένα αρκετά κακό ντεμπούτο, ο Λάρσον είπε να κάνει ένα ακόμη χειρότερο στην Ευρώπη. Σε ένα προκριματικό γύρο για το Κύπελλο Uefa κόντρα στην Tirol Innsbruck έβαλε ένα ωραιότατο αυτογκόλ:

(στο 10:40)

Ένα αυτογκόλ που δεν κόστισε στην ομάδα του, αφού τελικά πήρε τη νίκη με 6-3, αλλά ούτε στην ψυχολογία του, αφού έκλεισε τη σεζόν με 18 γκολ.

Η συνέχεια της καριέρας του στη Σκοτία γνωστή:

(Photo: AP images)