ORIGINALS

Να μωρέ, ένας Έλληνας θα πάει μέχρι το Τόκιο με παπί

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης σκοπεύει να διανύσει 13,400 χιλιόμετρα σε 45 ημέρες κι εμείς του ευχόμαστε καλό ταξίδι.

Η διαδρομή απ’ την Αθήνα μέχρι το Τόκιο, την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, είναι σίγουρα χρονοβόρα, ακόμα κι αν την κάνεις με τον συνηθισμένο τρόπο, μέσω αεροπλάνου.

Τουλάχιστον στο αεροπλάνο δεν ταλαιπωρείσαι. Μπαίνεις, κάθεσαι, φτάνεις. Άρχοντας. Για τον Κωνσταντίνο Μητσάκη, αυτό το σενάριο είναι πολύ απλό, πολύ βαρετό. Γι’ αυτό και σχεδίασε να επισκεφτεί την Ασία με ένα μηχανάκι.

Το “Road 2 Japan 2016” θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου, με αφετηρία τον Πειραιά και ενδιάμεσες στάσεις, μεταξύ άλλων, την Άγκυρα, την Τιφλίδα, το Βλαδιβοστόκ και τις ακτές της Ιαπωνίας, μέσα στην οποία ο Έλληνας οδηγός θα διανύσει 800 χιλιόμετρα μέχρι τον τελικό του προορισμό.

Το εγχείρημα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι το ταξίδι του Κωνσταντίνου δεν θα πραγματοποιηθεί με μια μηχανή υψηλού κυβισμού, αλλά με ένα παπί 125 κυβικών, με τον ίδιο πάντως να έχει πραγματοποιήσει ξανά ταξίδια πολλών χιλιομέτρων σε δύο τροχούς.

 

Η ατάκα του “Σημασία δεν έχουν τα κυβικά αλλά το πάθος κι η λαχτάρα για περιπέτειες”, δίνει το στίγμα και μας αναγκάζει να του ευχηθούμε να το απολαύσει.