12 λόγοι να τα φτιάξεις με συνομήλικη

Και, ο κύκλος με τους 'λόγους να τα φτιάξεις με ένα κορίτσι αναλόγως την ημερομηνία γέννησής του' κλείνει εκμηδενίζοντας τη διαφορά ηλικίας.
SHARES

Με την ελπίδα το τρίτο και τελευταίο μέρος αυτής της τριλογίας να μην έχει την ίδια τύχη με το αντίστοιχο τρίτο κομμάτι από τον Νονό, πρέπει να πούμε ότι το σημερινό κείμενο έρχεται έπειτα από λαϊκή απαίτηση. Στα σχόλια των '12 λόγων να τα φτιάξεις με μικρότερη' διαβάσαμε αρκετές σπόντες ότι δεν στηρίζουμε τις σχέσεις συνομηλίκων.

Και φυσικά, δια-μαρ-τυ-ρο-μα-στε.

Γιατί μεταξύ μας, αν υπάρχει μία σχέση στο ενεργητικό σου την οποία θα θυμάσαι μετά από χρόνια και θα χαμογελάς (ακόμη και αν είχε γίνει του σύστριγγλου όταν ήσασταν μαζί) τότε αυτή θα είναι η σχέση σου με μία συνομήλικη. Ακόμη και δεν είχε την ίντριγκα του τα έχω με μία μεγαλύτερη ή να μην σου έφερνε το ελιξήριο νεότητας που θα σου χάριζε απλόχερα η σχέση με μία μικρότερη.

Συγκεκριμένα και μεταξύ μας, μπορεί οι μέχρι τώρα σχέσεις που έχουμε συζητήσει να είναι πιο κινηματογραφικές (ίσως) αλλά όταν η συζήτηση πάει στο ουσιαστικό του πράγματος, η σχέση με μία συνομήλικη, το πιθανότερο είναι ότι θα είναι η πιο ουσιαστική σχέση της ζωής σου.

Γιατί; Voila:

Έχετε κοινές 'ιστορικές' εμπειρίες

Για παράδειγμα, όταν ο ένας έβλεπε την Άσπα να κάνει έξαλλη την Φωτεινή Τσιτσίγκου στο Fame Story ο άλλος δεν προετοιμαζόταν για Δέσμες. Ή ακόμα χειρότερα, όταν ο ένας καιγόταν να μάθει τι στην ευχή έγραφε το χαρτάκι της Μαίρης από το Bar, ο άλλος δεν πήγαινε πενταήμερη στην Κρήτη.

Αυτό που έχω αναφορές σε reality, ας θεωρηθεί ως τυχαίο.

Βρίσκεται στην ίδια επαγγελματική φάση (πάνω κάτω)

Αν είστε 20, λογικά είστε φοιτητές. Αν είστε 30, είτε έχετε δουλειά είτε ψάχνετε σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Αν είστε 40, τότε γιατί ακόμα το πιλατεύεις το κορίτσι και δεν το στεφανώνεσαι;

Είστε γενικά στο ίδιο μήκος κύματος

Προς συμπλήρωση του από πάνω, ο ένας μπορεί να καταλάβει τον άλλο στα περισσότερα ζητήματα που αφορούν στην ηλικία του. Τι θέλω να πω. Όταν είστε στο ίδιο target group ανεργίας για παράδειγμα μπορείτε να πιάσετε το vibe από τα ζόρια της συγκεκριμένης φάσης χωρίς πολλά πολλά. Γιατί αυτός που είναι άνεργος στα 30 του και αυτός που έμεινε άνεργος στα 50 του δεν είναι το ίδιο.

Ή όταν δίνετε για την εξεταστική και πρέπει να σταματήσετε τις πολλές εξόδους μπας και συγκεντρωθείτε να διαβάσετε.

Ζείτε στην ίδια εποχή

Κοινώς, ατάκες του στυλ 'εσύ δεν τα έχεις ζήσει αυτά, αλλά όταν εμείς ήμασταν στην ηλικία σου' δεν παίζουν ούτε στις επαναλήψεις.

Θα σε συμπαθήσουν οι γονείς της

Μην παθαίνεις πανικό. Λέμε τώρα, αααν φτάσετε στο σημείο να τους γνωρίσεις δεν θα σε 'κόψουν' λόγω ηλικίας. Έχεις ένα τικ από τα αποδυτήρια. Δεν το λες και κακό.

 

Σεξουαλικά, απελευθερώνεστε πιο γρήγορα

Δεν θα υπάρξει ποτέ εκείνο το άβολο του να ντρέπεσαι (ή να ντρέπεται) να πεις κάτι μήπως είναι παρεξηγήσιμο λόγω ηλικίας επειδή 'είναι μικρή ακόμα' ή 'είσαι μικρός ακόμα' για τέτοια ακροβατικά.

Τα γούστα σας είναι πιο πιθανό να συμπέσουν

Και πιο λογικό. Όταν είσαι 40 και ακούς την ίδια μουσική με μία 23χρονη κάτι δεν πάει καλά. Το ξέρεις ε;

Οι φίλοι σας θα μπορούν πιο εύκολα να συνδυαστούν σε μία παρέα

 

Μπορείτε να μεγαλώσετε μαζί

Με όποια δυσκολία έχει αυτό.

Κάνετε κοινά πλάνα

Όταν είστε και συνομήλικοι δεν μπορεί η μία να έχει το άγχος ότι δεν θα προλάβει να γίνει μάνα και ο άλλος το αντίστοιχο ότι θα κοπεί στην εξεταστική. 

Δεν θα έχεις το παραμικρό κόλλημα να την γνωρίσεις οπουδήποτε

Όχι ότι στις άλλες περιπτώσεις πρέπει να έχεις. Αλλά, όσο να το πεις σε αυτήν την περίπτωση δεν θα περάσει καν από το μυαλό σου.

Δεν θα την ντρέπεσαι

Και θα είναι φίλη σου. Πιθανότατα θα γίνει η καλύτερή σου φίλη. Με την καλή έννοια.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Από τις φυλακές του Πούτιν, πρωταθλητής MMA στα 40

Λάθη κάνουμε όλοι. Αυτά του Marat Balaev τον έστειλαν για δέκα χρόνια στη φυλακή. Από "επόμενος μεγάλος Ρώσος παλαιστής", έγινε παρίας, ταπεινώθηκε και τελικά, θυμήθηκε την υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό του ως παιδί. Αυτή είναι η ιστορία του νέου πρωταθλητή ΜΜΑ, στην κατηγορία φτερού.

Η εποχή των απογκαλάκτικος

Η ανάλυση του ερυθρόλευκου μεταγραφικού παζλ: ο δρόμος μετά τις ανανεώσεις, ο παράγοντας ΝΒΑ, το μέλλον των "παλιών", το σενάριο με Σλούκα και ο μοναδικός ρόλος που θα αλλάξει. Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος γράφει για το καλοκαίρι του Ολυμπιακού και το ερώτημα του απογαλακτισμού που προκύπτει.

 
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.