SEX

12 λόγοι να τα φτιάξεις με συνομήλικη

Και, ο κύκλος με τους 'λόγους να τα φτιάξεις με ένα κορίτσι αναλόγως την ημερομηνία γέννησής του' κλείνει εκμηδενίζοντας τη διαφορά ηλικίας.

Με την ελπίδα το τρίτο και τελευταίο μέρος αυτής της τριλογίας να μην έχει την ίδια τύχη με το αντίστοιχο τρίτο κομμάτι από τον Νονό, πρέπει να πούμε ότι το σημερινό κείμενο έρχεται έπειτα από λαϊκή απαίτηση. Στα σχόλια των ‘12 λόγων να τα φτιάξεις με μικρότερη‘ διαβάσαμε αρκετές σπόντες ότι δεν στηρίζουμε τις σχέσεις συνομηλίκων.

Και φυσικά, δια-μαρ-τυ-ρο-μα-στε.

Γιατί μεταξύ μας, αν υπάρχει μία σχέση στο ενεργητικό σου την οποία θα θυμάσαι μετά από χρόνια και θα χαμογελάς (ακόμη και αν είχε γίνει του σύστριγγλου όταν ήσασταν μαζί) τότε αυτή θα είναι η σχέση σου με μία συνομήλικη. Ακόμη και δεν είχε την ίντριγκα του τα έχω με μία μεγαλύτερη ή να μην σου έφερνε το ελιξήριο νεότητας που θα σου χάριζε απλόχερα η σχέση με μία μικρότερη.

Συγκεκριμένα και μεταξύ μας, μπορεί οι μέχρι τώρα σχέσεις που έχουμε συζητήσει να είναι πιο κινηματογραφικές (ίσως) αλλά όταν η συζήτηση πάει στο ουσιαστικό του πράγματος, η σχέση με μία συνομήλικη, το πιθανότερο είναι ότι θα είναι η πιο ουσιαστική σχέση της ζωής σου.

Γιατί; Voila:

Έχετε κοινές ‘ιστορικές’ εμπειρίες

Για παράδειγμα, όταν ο ένας έβλεπε την Άσπα να κάνει έξαλλη την Φωτεινή Τσιτσίγκου στο Fame Story ο άλλος δεν προετοιμαζόταν για Δέσμες. Ή ακόμα χειρότερα, όταν ο ένας καιγόταν να μάθει τι στην ευχή έγραφε το χαρτάκι της Μαίρης από το Bar, ο άλλος δεν πήγαινε πενταήμερη στην Κρήτη.

Αυτό που έχω αναφορές σε reality, ας θεωρηθεί ως τυχαίο.

Βρίσκεται στην ίδια επαγγελματική φάση (πάνω κάτω)

Αν είστε 20, λογικά είστε φοιτητές. Αν είστε 30, είτε έχετε δουλειά είτε ψάχνετε σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Αν είστε 40, τότε γιατί ακόμα το πιλατεύεις το κορίτσι και δεν το στεφανώνεσαι;

Είστε γενικά στο ίδιο μήκος κύματος

Προς συμπλήρωση του από πάνω, ο ένας μπορεί να καταλάβει τον άλλο στα περισσότερα ζητήματα που αφορούν στην ηλικία του. Τι θέλω να πω. Όταν είστε στο ίδιο target group ανεργίας για παράδειγμα μπορείτε να πιάσετε το vibe από τα ζόρια της συγκεκριμένης φάσης χωρίς πολλά πολλά. Γιατί αυτός που είναι άνεργος στα 30 του και αυτός που έμεινε άνεργος στα 50 του δεν είναι το ίδιο.

Ή όταν δίνετε για την εξεταστική και πρέπει να σταματήσετε τις πολλές εξόδους μπας και συγκεντρωθείτε να διαβάσετε.

Ζείτε στην ίδια εποχή

Κοινώς, ατάκες του στυλ ‘εσύ δεν τα έχεις ζήσει αυτά, αλλά όταν εμείς ήμασταν στην ηλικία σου‘ δεν παίζουν ούτε στις επαναλήψεις.

Θα σε συμπαθήσουν οι γονείς της

Μην παθαίνεις πανικό. Λέμε τώρα, αααν φτάσετε στο σημείο να τους γνωρίσεις δεν θα σε ‘κόψουν’ λόγω ηλικίας. Έχεις ένα τικ από τα αποδυτήρια. Δεν το λες και κακό.

 

Σεξουαλικά, απελευθερώνεστε πιο γρήγορα

Δεν θα υπάρξει ποτέ εκείνο το άβολο του να ντρέπεσαι (ή να ντρέπεται) να πεις κάτι μήπως είναι παρεξηγήσιμο λόγω ηλικίας επειδή ‘είναι μικρή ακόμα‘ ή ‘είσαι μικρός ακόμα‘ για τέτοια ακροβατικά.

Τα γούστα σας είναι πιο πιθανό να συμπέσουν

Και πιο λογικό. Όταν είσαι 40 και ακούς την ίδια μουσική με μία 23χρονη κάτι δεν πάει καλά. Το ξέρεις ε;

Οι φίλοι σας θα μπορούν πιο εύκολα να συνδυαστούν σε μία παρέα

 

Μπορείτε να μεγαλώσετε μαζί

Με όποια δυσκολία έχει αυτό.

Κάνετε κοινά πλάνα

Όταν είστε και συνομήλικοι δεν μπορεί η μία να έχει το άγχος ότι δεν θα προλάβει να γίνει μάνα και ο άλλος το αντίστοιχο ότι θα κοπεί στην εξεταστική. 

Δεν θα έχεις το παραμικρό κόλλημα να την γνωρίσεις οπουδήποτε

Όχι ότι στις άλλες περιπτώσεις πρέπει να έχεις. Αλλά, όσο να το πεις σε αυτήν την περίπτωση δεν θα περάσει καν από το μυαλό σου.

Δεν θα την ντρέπεσαι

Και θα είναι φίλη σου. Πιθανότατα θα γίνει η καλύτερή σου φίλη. Με την καλή έννοια.