SEX

Αυτό το rebound girl δεν το αγάπησες ποτέ

Μία δημοσιογράφος μιλά για εκείνο το κορίτσι που βρέθηκε στη ζωή σου τη λάθος ώρα, εκείνη που χώριζες.

Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, η πιθανότητα ένα ζευγάρι να χωρίσει και κανένας από τους δύο να μην ‘ψαχτεί’ να κάνει κάτι κάτι με άλλον είναι τόσο εφικτή όσο το να μπει στη Βουλή η Πέπη Τσεσμελή με μότο το “ Γιατί άλλο ψήφος και άλλο τζίφος”. Μεταξύ μας, με όλα αυτά που έχουν δει τα μάτια μας, το δεύτερο δεν το θεωρώ και τόσο απίθανο. Για το πρώτο όμως, βάζω μέχρι και στοίχημα.

Δεν είμαι μαθουσάλας αλλά δεν είμαι και παιδούλα ώστε να μην μπορώ να επικαλεστώ τα χρόνια μου, κατά τη διάρκεια των οποίων έχω συναντήσει μόνο μία περίπτωση ζευγαριού που ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μετά το χωρισμό τους δεν βρέθηκαν στο κρεβάτι κάποιου άλλου να χαϊδεύουν την ανασφάλειά τους και να ηρεμούν ότι μπορούν και μόνοι τους καλά. Θα μου πεις, πώς μόνοι τους αφού είναι με άλλον. Αυτή είναι και η βασική διαφορά που ξεχωρίζει ένα -έστω ότι είναι κορίτσι- rebound girl από όλα τα υπόλοιπα κορίτσια της υφηλίου. Και των γύρω πλανητών μη σου πω.

 

Παραμύθια δηλαδή. Ναι ίσως τώρα που το διαβάζεις να καταλαβαίνεις πόσο μπαρούφας (καλά τα λέω, μπαρούφας με το Μ κεφαλαίο) ήσουν με εκείνη την κοπέλα που πραγματικά σου άρεσε αλλά την άφησες να φύγει από την ζωή σου όταν σου είπε ότι σε βλέπει πιο σοβαρά. Μεταξύ μας δεν την άφησες ακριβώς, την έδιωξες.

 

Και να ήταν μόνο αυτό, θα ήταν καλά.

Το κορίτσι για το οποίο συζητάμε σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κορίτσια που πέρασαν και θα περάσουν στη ζωή σου είναι καταδικασμένο. Καταδικασμένο να υποστεί τα πάντα. Με πρώτες και κύριες, τις συναισθηματικές σου μεταπτώσεις.

Γιατί “σου λείπει η πρώην” ή μάλλον για να το θέσουμε πιο ορθά σου λείπει“η ζωή που είχες φτιάξει μαζί της”. Η βολή σου δηλαδή. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, (και εδώ χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί αυτό που ακολουθεί είναι ίδιον κάθε ανθρώπου που χωρίζει μετά από κάποια χρόνια σχέσης) ένας από τους βασικούς λόγους που μας στεναχωρεί και μας παίρνει από κάτω ένας χωρισμός είναι η βίαιη αλλαγή της συνήθειάς μας. Ουσιαστικά, αυτή είναι το πρόβλημά μας και όχι ο αποχωρισμός από το έτερον ήμισυ.

 

Η συνήθεια για ένα διάστημα τους καταπλακώνει αυτούς τους λόγους. Τους σκεπάζει με ένα πάπλωμα στον καναπέ και τους αποκοιμίζει μπροστά από το δέκατο επεισόδιο του 8ου κύκλου της σειράς που βλέπατε μαζί. Έλα όμως που σε κάποια φάση η σειρά τελειώνει και έρχεται καλοκαίρι και το πάπλωμα πρέπει αναγκαστικά να πάει στο πατάρι γιατί πιάνει χώρο.

Δεν θέλω να υποβαθμίσω αυτό που ένιωσες και νιώσατε. Ίσα ίσα. Ωστόσο καλείσαι να αποδεχτείς ότι αυτό για κάποιους λόγους, τελείωσε. Οφείλεις να πας παρακάτω και να το θυμάσαι σαν μία καλή εμπειρία και ένα σημαντικό αν θέλεις, κεφάλαιο της ζωής σου. Θεωρητικά τουλάχιστον γιατί πρακτικά, η συμπεριφορά σου δεν είναι και τόσο σουηδική. Και θα σου βγει πάνω σε εκείνο το κορίτσι, το επόμενο.

 

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του κοριτσιού: Η συμπεριφορά σου απέναντί της θα είναι περίεργη ανεξαρτήτως του λόγου για τον οποίο χώρισες.

 

Αυτό το κορίτσι εντελώς άθελά του θα σου βγάλει εκείνον τον τρομερό φόβο για δέσμευση που ένιωθες στα 18 όταν η Ιωάννα σου είχε πει ότι ευτυχώς που περάσατε μαζί στην Πάτρα για να μείνετε μαζί. Ωστόσο, για μισό λεπτό. Δεν είσαι 18. Και αυτή η γυναίκα που έχεις απέναντί σου δεν σου ζήτησε να μείνετε μαζί. Δεν σου ζήτησε καν να είστε μαζί. Το μοναδικό πράγμα που σου ζήτησε ήταν να της δώσεις μία κανονική ευκαιρία να μπει στη ζωή σου. Να σε γνωρίσει. Να την γνωρίσεις.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην είσαι έτοιμος. Ωστόσο θα ήθελα να συμφωνήσουμε στην ερμηνεία αυτής της φράσης. Δεν είσαι έτοιμος όχι για επόμενη σχέση, αλλά για να αποδεχτείς ότι αυτές οι δέκα μέρες που περάσατε μαζί σε έκαναν ευτυχισμένο ενώ το στερεότυπο σε θέλει να γυρνάς τα μπαρ και να πίνεις και να κάνεις σεξ από εδώ και από εκεί.

 

Υ.Γ.1 : Προφανώς όλο το παραπάνω κείμενο ‘πιάνει’ την περίπτωση που εκείνο το κορίτσι πραγματικά σου άρεσε και δεν ήθελες απλώς να ξεσπάσεις -μην μείνεις μόνος σου μετά το χωρισμό.

Υ.Γ.2 : Έχω υπάρξει rebound girl, ίσως να έχεις υπάρξει και εσύ rebound boy. Αμφότεροι ωστόσο πιστεύω ότι σε κάποια φάση της ζωής μας, είχαμε αντιδράσεις παρόμοιες με τις παραπάνω. Απέναντι σε ανθρώπους που θα θέλαμε πολύ να έχουμε στη ζωή μας, αλλά φοβηθήκαμε. Ναι, όντως ήταν κακό το timing.