SEX

Είναι έξαλλη μαζί σου; 7 τρόποι να σώσεις την κατάσταση

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις όταν εκείνη είναι εκτός εαυτού.

Δεν είναι πάντα όλα ρόδινα σε μια σχέση. Υπάρχουν μέρες που μπορεί να είστε τρελά ερωτευμένοι με το ταίρι σου, όμως, σίγουρα υπάρχουν κι άλλες, στις οποίες ο ένας από τους δύο δεν είναι στα καλύτερά του. Και γι’ αυτή την αλλαγή στην ψυχολογική κατάσταση μπορεί να μην φταίει κάποιος από εσάς, αλλά κάτι που έγινε εκτός σχέσης, μια κακή ημέρα στη δουλειά ή γενικότερα κάποιο ατυχές συμβάν.

Για να λέμε την αλήθεια, οι γυναίκες επηρεάζονται ευκολότερα, επομένως εμείς οι άνδρες καλούμαστε πολλές φορές να αναλάβουμε τον άχαρο ρόλο της διαχείρισης αυτής της κατάστασης. Και δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Σωστά;

Μια λάθος κίνηση και μπορεί να προκαλέσουμε ‘πυρηνική έκρηξη’ μεγαλύτερη από αυτή που με την οποία μας απειλεί ο Κιμ-Γιονγκ-Ουν πατώντας ‘το κουμπί’. Επομένως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα πούμε και πώς θα αντιδράσουμε. Υπάρχουν πάντως μερικά tips για να μην πας χωρίς την πανοπλία σου σε αυτό τον πόλεμο.

Άκουσέ την

Το νούμερο ένα πράγμα που θα σε συμβουλεύσουμε να κάνεις όταν έρθεις αντιμέτωπος με το κορίτσι σου, το οποίο βρίσκεται σε πανικό, είναι να μην κάνεις τίποτε. Για την ακρίβεια, όχι ακριβώς τίποτε, αλλά απλά να κάτσεις να την ακούσεις, χωρίς να μιλάς. Όταν βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση, αυτό που χρειάζεται είναι ένα άτομο για να μιλήσει, να του τον πόνο της, αυτό που την απασχολεί.

Δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις από το να κλείσεις το στόμα σου, να την κοιτάξεις στα μάτια και να ακούσεις όλα όσα έχει να σου πει. Βέβαια, θέλει και προσοχή γιατί οι γυναίκες συχνά νομίζουν ότι κάνουμε πως τις ακούμε, χωρίς να τις ακούμε. Επομένως, συγκεντρώσου σε αυτά που λέει. Δεν θες να την εκνευρίσεις περισσότερο.

Η απαγορευμένη έκφραση

Υπάρχει μια έκφραση η οποία μας βγαίνει αυθόρμητα όταν βλέπουμε κάποιον να τρελαίνεται με κάτι κι αυτή είναι το ‘όλα καλά, ηρέμησε’. Όχι, σε παρακαλώ, μην της το πεις όταν τη δεις σε αυτή την κατάσταση. Εκείνη τη στιγμή είναι το πιο άχρηστο πράγμα στον κόσμο, γιατί ξέρει κι αυτή και εσύ πως τίποτε δεν είναι καλά και δεν έχει καμία διάθεση να ηρεμήσει.

Είναι πολύ προτιμότερο να αναλύσετε το πόσο χάλια είναι η κατάσταση, παρά να την κάνεις να ονειροβατεί. Ή αλλιώς επιστρέφουμε σε αυτά που λέγαμε παραπάνω.

Μην δώσεις λύση

Ουσιαστικά όταν κάποιος βρίσκεται σε απόγνωση δεν ψάχνει για λογικές απαντήσεις. Μπορεί να γνωρίζει και ο ίδιος ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημά του, αλλά δεν είναι αυτό που περιμένει να του πεις, γιατί θα τον κάνεις να νιώσει χαζός.

Αυτό που ζητάει είναι έναν ώμο για να κλάψει και δύο αυτιά να τον ακούσουν με προσοχή. Αφού αυτό θέλει, λοιπόν, άστην να ξεσπάσει χωρίς να αντιδράσεις ιδιαίτερα.

Μίλησέ της για άσχετα πράγματα

Αν είσαι από αυτούς που δεν μπορούν να μην μιλήσουν σε μια τέτοια κατάσταση, τότε μια καλή λύση είναι να ανοίξεις συζήτηση σιγά σιγά για άσχετα πράγματα που μπορεί να την ενδιαφέρουν. Μίλησέ της για κάτι σημαντικό που έμαθες για έναν φίλο σας, ένα καλό νέο που έμαθες στη δουλειά σου ή πες της ότι ήρθε ο καιρός να μείνετε πλέον μαζί.

Εντάξει, όσον αφορά το τελευταίο αν δεν είσαι σίγουρος, καλύτερα να μην το πεις.

Πήγαινέ την για ψώνια

Θα έχεις ακούσει προφανώς για την λατρεία των γυναικών στα ψώνια. Δεν βγήκε τυχαία άλλωστε ο όρος ‘shopping therapy’. Είναι ένα είδος θεραπείας, το οποίο την κάνει να νιώσει καλύτερα σε χρόνο ρεκόρ.

Αφού πρώτα την ακούσεις να σου εξηγεί το πρόβλημά της, ρίξε στο τραπέζι την πρόταση να πάτε μια βόλτα στα μαγαζιά. Θα την εκτιμήσει, ειδικά αν της κάνεις και κάποιο δώρο.

Παράγγειλε φαγητό

Κανείς δεν λέει όχι στο φαγητό. Ακόμη κι αν όλα της φαίνονται μάταια, ακόμη κι αν εκείνη τη στιγμή θα ήθελε να ανοίξει η γη να την καταπιεί, θα προτιμούσε να το κάνει, αφού πρώτα έτρωγε μια πίτσα ή ένα μπέργκερ.

Μια καλή λύση, λοιπόν, είναι όση ώρα τη βλέπεις σε αυτή την κατάσταση να παραγγείλεις κάτι να φάτε. Μόλις χτυπήσει το κουδούνι και εμφανιστεί η παραγγελία, θα τα ξεχάσει όλα. Τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή.

Αγκαλιά και χαμόγελο

Ναι, ξέρω, μπορεί να σου ακούγεται λίγο μελό, αλλά δεν υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό από το να την πάρεις μια αγκαλιά και να της χαρίσεις ένα γλυκό χαμόγελο. Μόλις τα πει και ξεσπάσει, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα θέλει από εσένα.

Δείξτης ότι ενδιαφέρεσαι, ότι σου αρέσει, γίνε γλυκός και πίστεψέ μας, θα ανταμειφθείς γι’ αυτό. Εγγυημένο.