SEX

Είναι το gaming ο θάνατος της μόνιμης σχέσης;

Μια συντάκτρια γράφει για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη μόνιμη σχέση το αγαπημένο μας χόμπι, το gaming, και πώς τελευταία στιγμή μπορούμε να τη σώσουμε.

Υπήρξες για χρόνια εργένης ή μπακούρι και τώρα νομίζεις ότι ήρθε στη ζωή σου η γυναίκα που θα σε βάλει στη διαδικασία της μόνιμης σχέσης. Είναι όμορφη, είναι γλυκιά, μαγειρεύει γιουβαρλάκια και σχεδόν συγκατοικείτε. Τι γίνετε όμως τα βράδια που περνούσες online με τα φιλαράκια σου στο PS4 παίζοντας ατέλειωτες ώρες Destiny και του 2Κ;

Πώς θα ξεκλέψεις λίγη ώρα (3 ώρες για την ακρίβεια), για να παίξεις μαζί τους χωρίς να φανείς εντελώς douchebag στην κοπέλα σου;

 

Οι ώρες που θέλεις να παίξεις games, είναι οι ώρες που και εκείνη θέλει να ξεκουραστεί, να χαζέψει λίγο τηλεόραση μετά τη δουλειά, να ξαπλώσει στο στήθος σου και να σου κάνει ζουζουνιές. Όμως εσύ θέλεις να παίξεις. Τελικά της λες ότι θα παίξεις λίγο, (ποτέ αυτό το λίγο, δεν είναι λίγο) και εκείνη καταλήγει να κοιτάει τα ταβάνια, αφού της πήρες την τηλεόραση και βαρέθηκε να σερφάρει στα σάιτ μέσα σε μερικά λεπτά και είδε το timeline του instagram τουλάχιστον 5 φορές.

Έρχεται η ώρα που θα σου μαγειρέψει. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήθελες το μαγείρεμα να κρατήσει όσο το δυνατόν λιγότερο, γιατί στο θέμα πείνας δεν έχεις και πολλή υπομονή. Όμως τώρα παρακαλάς να κάνει κάτι περίπλοκο, ίσως μουσακά, παστίτσιο, γεμιστά, για να έχεις τουλάχιστον 2 ώρες περιθώριο να παίξεις χωρίς να αισθάνεσαι τύψεις (που δεν αισθάνεσαι, αλλά λέμε τώρα).

Και ενώ το περίπλοκο φαγητό δύο ωρών είναι επιτέλους έτοιμο, ενώ η καλή σου έχει στρώσει το τραπέζι και σου έχει σερβίρει, εσύ ακόμα δεν έχεις ολοκληρώσει τη δοκιμασία και της ζητάς 5 λεπτά ακόμη, γιατί παίζετε πολλά άτομα online και δεν θέλεις να τους κρεμάσεις. Το φαγητό κρυώνει και τα νεύρα της κοπέλας σου σπάνε και δικαιολογημένα.

Οι κρύες νύχτες του χειμώνα

Κάτι κρύα Σάββατα του χειμώνα, και ενώ βλέπετε ταινία στο σπίτι, παρατηρείς ότι η κοπέλα σου νύσταξε σχετικά νωρίς. Της προτείνεις λοιπόν να πάει για ύπνο για να μην ταλαιπωρείται, και εσύ επειδή δεν μπορείς να κοιμηθείς από τις 12, θα παίξεις λίγο (πάλι λίγο) και θα έρθεις κοντά της να την ζεστάνεις και να κοιμηθείτε.

Σου γκρινιάζει λίγο, σου λέει, ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς εσένα και ότι θέλει να τρίβει τα πατουσάκια της στα πόδια σου για να ζεσταίνεται, αλλά εσύ επιμένεις ότι θα παίξεις ‘λίγο’ και πριν το καταλάβει θα είσαι στο κρεβάτι σας. Μεγάλο ψέμα. Πάει έξι το πρωί και προσπαθείς να γλιστρήσεις σαν γάτος στο κρεβάτι σας, σαν να γύρισες από τρελό ξενύχτι με την παρέα σου και δεν θέλεις να σε καταλάβει. Σε καταλαβαίνει όμως και κοιτάει και το ρολόι. Και σκέφτεται: “Τι κόπανος”.

O Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά

Παίζεις μπασκετάκι. Και εκείνη το αγαπά σχετικά. Ξέρει τι είναι το pick ‘n’ roll. Συμπαθεί τον Γιαννάκη Αντετοκούνμπο και πιστεύεις ότι είναι πιο διασκεδαστικό να το βλέπει όσο παίζεις. Μάντεψε. Δεν είναι. Δεν την νοιάζει ούτε ο Αντετοκούνμπο, ούτε ο Lebron, ούτε πόσους πόντους έφαγες στο κεφάλι από τον φίλο σου τον Διονύση που πάντα παίρνει τον Durant. Θέλει απλά να τελειώνεις μήπως και αποφασίσετε να βγείτε καμιά βόλτα ή να δείτε μαζί το επόμενο επεισόδιο του Homeland.

Ο εφιάλτης της κοπέλας σου, δεν ξεκινά και σταματά μόνο στο σπίτι, όπου φοράς τα ακουστικά και την αγνοείς για αρκετές ώρες. Συνεχίζεται και εκτός σπιτιού, όταν μια απλή βόλτα στο εμπορικό, εξελίσσεται σε μαραθώνια αναζήτηση του Titanfall για το νέο Xbox One. Και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει ακόμα κι αν βρεις τελικά να το αγοράσεις στο ίντερνετ, γιατί μετά θα θέλεις να μπαίνεις πάλι στα καταστήματα για να δεις αν το έφεραν  και αυτοί. Καμία λογική, εφόσον το απέκτησες, αλλά θέλεις να το κάνεις.

Πώς να το σώσεις

Όσο εσύ παίζεις και εκείνη δεν έχει τι να κάνει, βάλ’ της να δει σειρές που θα της αρέσουν, όπως Τhe Good Wife, Girls, The 100, Suits.

Βγάλε τον άσο από το μανίκι

Έχεις ξεμπροστιαστεί στα μάτια της κοπέλας σου, έχει καταλάβει ότι είσαι ένα παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ, λίγο αναίσθητος, λίγο κόπανος. Έχεις μια τελευταία ευκαιρία να της αποδείξεις ότι είσαι ο ιδανικός άντρας για εκείνη, αλλά και για όλες. Ότι είσαι ο απόλυτος. Ο άντρας που η καθεμία ονειρεύεται να έχει κοντά της. Της θέτεις την εξής απλή ερώτηση: “Θα προτιμούσες να βγαίνω έξω τα βράδια να πίνω και να τριγυρνάω με τα φιλαράκια μου;”. Αυτό είναι.

Της έθεσες ένα δίλημμα, που την κάνει να ξανασκέφτεται τα πλεονεκτήματα να είσαι σε σχέση με έναν άρρωστο gamer. Φυσικά και δεν θα ήθελε να ξενυχτάς με τους φίλους σου, που είναι και γνωστοί πέφτουλες και σαλιάρηδες και θα μπορούσαν να σε παρασύρουν. Το κάνει το αγόρι της κολλητής της και την λυπάται πολύ. Εσύ ούτε πίνεις, ούτε ξενυχτάς έξω από το σπίτι, ούτε την πέφτεις σε γκόμενες. Απλώς έχεις ένα χόμπι. Και ξαφνικά το χόμπι αυτό, δεν της φαίνεται τόσο κακό.