SEX

Γιατί κάνουμε (κάνετε, κάνουν) τρίo;

Έρευνες εξηγούν γιατί όλο και περισσότεροι, όλo και πιο εύκολα δοκιμάζουν ένα menage a trois.

Στο sex πάντοτε έχεις μία πληθώρα επιλογών. Ειδικά, αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι. Πολλές στάσεις -είναι άγνωστος ο ακριβής αριθμός- ασυνήθιστοι χώροι και παρτενέρ κάθε λογής δεν σου επιτρέπουν να πλήξεις. Αντιθέτως, αναζωογονούν την ερωτική σου ζωή και σου χαρίζουν μία δόση αθανασίας.

Μερικοί άνθρωποι παρόλα αυτά δεν συγκινούνται με αυτή την δεξαμενή των απολαύσεων. Θέλουν να ζήσουν ακόμη πιο ‘πικάντικες’ εμπειρίες στο κρεβάτι. Και πιο έντονες. Κάπως έτσι, καταφεύγουν σε μια δόκιμη λύση. Αναζητούν έναν δεύτερο παρτενέρ στο κρεβάτι, όντας συχνά απογοητευμένοι από τον/την σύντροφο τους.

Γιατί όμως η διέξοδος του menage a trois έχει ξαφνικά τόσους πολλούς φανατικούς οπαδούς; Πώς εξηγείται επιστημονικά αυτή η ασυνήθιστη προτίμηση; Ποια καθημερινή μας ασχολία τρέφει και συντηρεί την επιθυμία να δοκιμάσουμε τουλάχιστον μία φορά στην ζωή μας το αμαρτωλό τρίο;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα βρίσκουμε συγκεντρωμένες σε μία έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2003 και αποκαλύπτει ότι οι αρκετές ώρες μπροστά από την τηλεόραση ανακατεύουν την τράπουλα στην ερωτική μας ζωή. Με ποιον τρόπο; Δίνοντας της ένα άρωμα περιπέτειας, το οποίο τα πιο συντηρητικά ζευγάρια συνήθως ψάχνουν με τα κιάλια.

Για τις ανάγκες της έρευνας, κλήθηκαν να απαντήσουν επίσης και φοιτητές από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Midwestern University. Αναλύθηκαν με κάθε λεπτομέρεια οι τηλεοπτικές τους συνήθειες, οι σεξουαλικές του προτιμήσεις και οι ρόλοι που ‘καίγονται’ να υποδυθούν κατά την διάρκεια του sex.

Σαφώς, για να ευσταθεί το πόρισμα της μελέτης και να αποτυπώνεται μια κάποια βεβαιότητα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους χωρισμένοι στα δύο. Οι μισοί παρακολουθούσαν μουσικά βίντεο που περιείχαν αισθησιακά χορευτικά ή και σεξουαλικές σκηνές, ενώ οι υπόλοιποι χαλάρωναν χωρίς να βλέπουν τηλεόραση.

Όπως αποδείχθηκε, μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών παρουσιάζονταν μεγάλες αποκλίσεις. Χαοτικές θα έλεγε κανείς. Οι μεν ανέπτυσσαν πιο ζωηρές φαντασιώσεις ενώ όσοι αντιστάθηκαν στα προγράμματα της μικρής οθόνης συμβιβάστηκαν με απαντήσεις που ταιριάζουν σε μια πιο ‘πολιτικώς ορθή’ ερωτική ζωή.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως όσες περισσότερες σεξουαλικές παραστάσεις εισπράττει κανείς, τόσο πιο πιθανό είναι να επιθυμήσει να πειραματιστεί και -αργά ή γρήγορα- να δοκιμάσει να πειραματιστεί και με ένα τρίτο άτομο. Δεν πρόκειται και για κάποιο συγκλονιστικό συμπέρασμα, αλλά τουλάχιστον τώρα το απωθημένο σου να κάνεις τρίο έχει και έναν ισχυρό σύμμαχο: την επιστημονική έρευνα.