SEX

Γιατί οι γυναίκες γουστάρουν τα κακά παιδιά;

Μια συντάκτρια προσπαθεί να εξηγήσει τη μαζοχιστική τάση κάποιων γυναικών να μπλέκουν με εκπροσώπους του κωλοπαιδισμού ξανά και ξανά.

Από την πρώτη σου χυλόπιτα ως την τριακοστή σου δεύτερη, από τη δύσκολη ώρα της απόρριψης στο μπαρ μέχρι τα κρύα του λουτρού που, ενώ εσύ της τα έδωσες όλα, εκείνη σε αφήνει, τίποτα δεν μπορεί να σου προσφέρει περισσότερη θαλπωρή και παρηγοριά από ένα παλιό, καλό και αγαπημένο στερεότυπο, όπως ο τίτλος αυτού του άρθρου. Αν σε ανακουφίζει, έχει υπόψη σου πως το στερεότυπο είναι unisex: «Why men love bitches?» είναι το αντίστοιχο ερώτημα που καίει τα απογοητευμένα κορίτσια και ο τίτλος ενός βιβλίου που έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα ανά τον κόσμο. Οπότε σε αυτή την ερωτική αδικία δεν είσαι μόνος σου. Εκατομμύρια καλές, αξιόλογες γυναίκες εκεί έξω αναρωτιούνται γιατί τα αγόρια προτιμάνε τις δύσκολες, απαιτητικές, κακότροπες τσούλες αντί για εκείνες.

Και υπάρχουν και εκείνες που όντως – συνειδητά ή ασυνείδητα – γουστάρουν τα κακά παιδιά. Τους άντρες που τις φτύνουν, τις γράφουν, τις προσβάλλουν και εν τέλει τις παρατάνε με ένα SMS (ή χωρίς καν αυτό). Χωρίς φροϋδικές αναλύσεις που δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε, χωρίς γενικεύσεις και κλισέ της κακιάς ώρας για έλλειψη μητρικής στοργής και πατρικής αγάπης, αλλά απλά, λιανά και κατανοητά, θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση που κρατάει τις γυναίκες μακριά σου και τις ρίχνει στην αγκαλιά του πρώτου κωλόπαιδου. Γιατί λοιπόν αυτοί οι γελοίοι τύποι παίρνουν τα κορίτσια;

Το κακό παιδί κάνει πάντα την πρώτη κίνηση

Δεν το πολυσκέφτεται, δεν ανησυχεί μη χαρακτηριστεί πέφτουλας ή μην ενοχλήσει τη δεσποινίδα που πίνει το ποτό της. Βασικά, δεν φοβάται τη χυλόπιτα. Διότι το κακό παιδί, αυτό το αφάνταστα εγωκεντρικό πλάσμα, βάζει πάντα πρώτες τις δικές του επιθυμίες και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τις ικανοποιήσει. Βλέπει μια γυναίκα που του αρέσει; Της μιλάει. Τόσο απλά, τόσο ξερά. Χωρίς να περιμένει εκείνη να δώσει τα σημάδια, χωρίς καν να σκεφτεί αν είναι στα κυβικά της. Και αυτή η τόσο direct προσέγγιση την πιάνει στον ύπνο. Και την κάνει να αναρωτιέται που στο διάολο το βρίσκει αυτός ο τύπος το κουράγιο που λείπει σε όλα τα άλλα αρσενικά στο μπαρ.

Το κακό παιδί δεν έχει ανασφάλειες

Ο κωλοχαρακτήρας του και ο υπέρμετρος ναρκισσισμός του δεν του αφήνουν περιθώρια να προβληματιστεί με ζητήματα αυτοβελτίωσης και τον προστατεύουν από τριπάκια αμφιβολιών για την εμφάνισή του, το μυαλό του, τον χαρακτήρα του και τη συνολική αξία του. Με ένα υπερεγώ συχνά βασισμένο στο πουθενά, πουλάει τον εαυτό του με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, κάνοντας τη να πιστεύει και εκείνη πως έχει όντως πέσει σε μεγάλο κελεπούρι. Σαν προϊόν με μια παράλογα υψηλή τιμή, που σε κάνει να πιστεύεις πως, για να είναι τόσο ακριβό, κάτι καλό θα κάνει. Όσες έχουν τα λεφτά (ή την ηλιθιότητα να μην το ψάξουν παραπάνω), θα το αγοράσουν.

Το κακό παιδί έχει κάποια ακαταμάχητα χαρακτηριστικά

Πέραν της αυτοπεποίθησης και του ναρκισσισμού, το κακό παιδί συνήθως συγκεντρώνει και μια σειρά από άλλα γοητευτικά χαρακτηριστικά που τον βοηθάνε να επιβιώνει σε αυτή τη ζωή. Συνήθως είναι κοινωνικός, έχει πολλές παρέες και αρκετούς κολλητούς, οι οποίοι φυσικά προηγούνται των γυναικών. Του αρέσει η περιπέτεια, έχει ενέργεια, ζει ακραία, γράφει στα παλιά του παπούτσια τους κανόνες, βγαίνει, πίνει, γελάει, κάνει φασαρία, οδηγεί γρήγορα, κοιμάται με περισσότερες απ’ όσο είναι φυσιολογικό. Πιθανότατα έχει αναπτύξει και καλή αίσθηση του χιούμορ, που τον βοηθά να ξεγλιστράει όταν ο παλιοχαρακτήρας του τον εκθέτει. Και ταυτόχρονα είναι σκοτεινός και μυστηριώδης, ένα αίνιγμα που κάθε γυναίκα θέλει να λύσει.

Το κακό παιδί την φτιάχνει σεξουαλικά

Δεν φιλτράρει τις πράξεις του, δεν έχει δεύτερες σκέψεις. Αν θέλει να την πάρει από το μπαρ και να την πάει σπίτι του, θα της το πει ευθέως. Αν θέλει να την συναντήσει για σεξ στις 3 τη νύχτα, δεν θα περιμένει να ξημερώσει, θα της το στείλει χύμα, σε ένα χυδαίο μήνυμα. Αν θέλει να δοκιμάσει κάτι τραβηγμένο μαζί της στο κρεβάτι, θα το κάνει χωρίς να την ρωτήσει. Και αυτή η έλλειψη σεβασμού σε σεξουαλικά ζητήματα, μόνο ερεθιστική μπορεί να είναι για τα εκ φύσεως υποτακτικά κορίτσια.

Το κακό παιδί την κρατάει σε σασπένς

Εκείνος δεν το κάνει επίτηδες, για την ακρίβεια εκείνος αδιαφορεί για οτιδήποτε συμβαίνει έξω από τον μικρόκοσμο στον οποίο βασιλεύει. Εκείνη όμως τσιμπάει στην ασυνέπειά του στα ραντεβού, στην αργοπορία του να της τηλεφωνήσει, στις ακυρώσεις των συναντήσεών του. Αυτή η επίπονη διαδικασία του φτυσίματος εμπεριέχει σασπένς και αγωνία για κάθε επόμενη επαφή, δημιουργώντας προσμονή και κάνοντάς τη να την θέλει περισσότερο απ’ όσο αν την είχε δεδομένη.

Το κακό παιδί είναι το αντίδοτο της ανίας

Ακόμη και αν τον έχει ήδη κερδίσει στα χαρτιά και είναι ζευγάρι, η σχέση μοιάζει με videogame. Η κάθε ωραία στιγμή τους ή η κάθε εκδήλωση συναισθήματος από εκείνον είναι ένα μικρό τρόπαιο, κάτι που μηδενίζει το κοντέρ της απογοήτευσης και ανανεώνει το ενδιαφέρον της για το ζόρικο αγόρι. Εκείνη βρίσκεται μονίμως σε trance εντυπωσιασμού, ψάχνει συνεχώς τρόπους να είναι ολοένα και πιο ελκυστική για εκείνον. Νιώθει πως το ενδιαφέρον του, την αγάπη του και την κάθε μέρα που περνάνε μαζί οφείλει να την κερδίσει. Και όταν τελικά την κερδίζει, αξίζει πολλαπλάσια απ’ ότι αν την είχε εξαρχής στο πιάτο. Με ένα κακό παιδί δεν βαριέται ποτέ. Μέχρι βεβαίως να τη βαρεθεί εκείνος μια και καλή.

Το κακό παιδί είναι για εκείνη challenge

«Έχει προβλήματα δέσμευσης», «σίγουρα έχει πληγωθεί στο παρελθόν», «δυσκολεύεται να εμπιστευθεί τις γυναίκες» και άλλα τόσα εκλαϊκευμένα ψυχολογικά προφίλ της δεκάρας θα βγάλει μια απογοητευμένη γυναίκα για το κακό παιδί, αναλαμβάνοντας αυτομάτως το δύσκολο project να τον αλλάξει, γιατί τέτοιες είναι οι γυναίκες, νομίζουν πως μπορούν να τα βελτιώσουν όλα. Θέλει να τον φέρει στον ίσιο δρόμο και, φυσικά, να καταφέρει ότι δεν κατάφεραν όλες οι προηγούμενες. Θα το δει σαν προσωπικό στοίχημα, που μπορεί να την κρατήσει απασχολημένη για μέρες, μήνες, χρόνια.

Το κακό παιδί ξυπνάει μέσα της τη μάνα

Ο αρχετυπικός σκοπός της γυναίκας, η μητρότητα, είναι ένα ένστικτο που σε πολλές εμφανίζεται πολύ πριν τη σύλληψη και τον τοκετό. Εδώ, στην γνωριμία με ένα κακό παιδί, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να ξυπνήσουν πρώιμα οι αρετές της μάνας – οσιομάρτυρα: υπομονή, ικανότητά να συγχωρεί, αδυναμία να κρατήσει θυμό στο παιδί της όσο άσχημα και να της φέρεται. Όπου “παιδί”, βάλε κακό, 20, 30, 40 χρονών μαντράχαλο.

Το κακό παιδί δεν μπορεί να το έχει

Το φαγητό του διπλανού είναι καλύτερο από το δικό σου. Η παραλία που δεν έχεις πρόσβαση είναι πιο μαγευτική από αυτή που βρίσκεσαι. Το γρασίδι είναι πιο πράσινο στην απέναντι πλευρά. Το να θέλεις πάντα αυτό που δεν μπορείς να έχεις δεν είναι γυναικείο χαρακτηριστικό, είναι πανανθρώπινο. Ναι, είναι άδικο και αχάριστο, ένα λάθος στην ανθρώπινη κατασκευή που δεν σε αφήνει να εκτιμήσεις αυτά που έχεις κερδίσει τη ζωή. Και αυτό το ελάττωμα στις γυναίκες εκδηλώνεται λίγο πιο έντονα. Πριν βιαστείς να τις χαρακτηρίσεις ψυχανώμαλες/ ηλίθιες/ κομπλεξικές/ που τους αξίζει να μείνουν στο ράφι, έννοια σου, το ξέρουν. Και το δουλεύουν αυτή ακριβώς τη στιγμή με τον ψυχολόγο τους – ή τελοσπάντων με την καλύτερή τους φίλη.