SEX

Η επιστροφή της Άσωτης: θα την δεχτείς πίσω;

Όταν έφυγε, σε άφησε διαλυμένο. Τώρα γυρίζει και σε βρίσκει δεσμευμένο. Πως πρέπει να χειριστείς την επιστροφή της πρώην σου ενώ είσαι καλά με την νυν;

Σαν να άκουσε τις προσευχές σου και τη φωνή σου που έσπαγε σίδερα τραγουδώντας Βασίλη Καρρά, γύρισε. Λίγο καθυστερημένα, μεν, αλλά γύρισε. Και ενώ εσύ έχεις μια ακατανίκητη επιθυμία να ανοίξεις την πλησιέστερη σαμπάνια, κάνε λίγο υπομονή, μην βγάλεις και κανά μάτι στην νυν κοπέλα σου. Η οποία νυν σου μπορεί να χάνει πανηγυρικά όταν την βάζεις δίπλα δίπλα με την (θεοποιημένη) πρώην, είναι όμως ο άνθρωπος που εμφανίστηκε στη ζωή σου την κατάλληλη στιγμή και σε γλύτωσε από την αυτοκτονία, τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια. Απ’ την Κική και την Κοκό ποια θα διαλέξεις; Το ΟΝΕΜΑΝ δεν σηκώνει τα χέρια ψηλά – άλλωστε τα διλήμματα είναι τα αγαπημένα του – αλλά σου δίνει τα υπέρ και τα κατά του να την δεχθείς πίσω, έτσι, για να πάρεις και μια τέταρτη γνώμη… 

 

Τα Κατά

Το πράγμα έχει τελειώσει

Όσο και να προσπαθεί να σε πείσει πως η κατάσταση μεταξύ σας δεν έχει τελειώσει, στην πραγματικότητα έχει συμβεί ακριβώς αυτό. 27 κατασκευαστές κλισέ συμφωνούν πως το γυαλί ράγισε, το φαί κρύωσε, το πουλί πέταξε και η φάση σας ποτέ δεν θα είναι ξανά όπως ήταν. Ένας χωρισμός πληγώνει ανεπανόρθωτα μια σχέση, της ρουφάει όλη την μαγεία. Και αν εκείνη προσπαθεί να σε πείσει πως θα τα φτιάξει όλα όπως πριν, ας το σκεφτόταν νωρίτερα, πριν σε παρατήσει.

 

Θα περάσει πάλι το δικό της

Δεν θα υπήρχαν τόσες κακομαθημένες γυναίκες εκεί έξω αν δεν υπήρχαν οι αντίστοιχοι άντρες που τους επιτρέπουν να κάνουν ό,τι θέλουν στην ζωή τους. Έχει κάθε δικαίωμα να σε παρατήσει και να μην δέχεται να το προσπαθήσετε, όπως την παρακαλούσες τότε, δεν μπορεί όμως όποτε γουστάρει να επιστρέψει και εσύ να την δεχθείς πίσω. Η απειλή πως δεν θα είσαι εκεί για εκείνη όταν το μετανιώσει, ήταν εντελώς κούφια; Ένα ακόμη χαρτί που χρησιμοποιήσες πάνω στον πανικό σου για να το ξανασκεφτεί; Ξαναβρείτε τα λοιπόν, αλλά να ξέρεις πως την επόμενη φορά που κάτι θα της ξινίσει, δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να ξαναφύγει. Και τότε ο λόγος σου δεν θα έχει καμία σημασία.

 

Γυρνάει για όλους τους λάθος λόγους

Σαφώς και υπάρχει πιθανότητα να γύρισε γιατί – όπως σου λέει – δεν αντέχει μακριά σου. Αλλά είναι μικρή. Ο κανόνας θέλει να γυρίζουν πίσω οι πρώην που είτε α) δεν βρήκαν τίποτα καλύτερο εκεί έξω όσο εσύ έκοβες τις φλέβες σου, είτε β) έμαθαν πως είσαι με κάποια άλλη, ζήλεψαν και σε διεκδικούν από εκείνη. Σε κάθε περίπτωση, για όλους τους εγωιστικούς λόγους, που δεν τους λες και καλή βάση για να ξαναξεκινήσει μια σχέση.

 

Δεν έχει αλλάξει

Είναι μεγάλο το debate του αν οι άνθρωποι είναι ικανοί να αλλάξουν χαρακτήρα από κάποια ηλικία και έπειτα, και οι ενδείξεις κλίνουν μάλλον προς το όχι. Εκτός αν έχει παρέλθει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τον χωρισμό σας ή αν η ίδια ενεργά κάνει κάτι για να βελτιώσει τον εαυτό της, όπως ψυχανάλυση, να είσαι υποψιασμένος πως τα φτιάχνεις ξανά με τον ίδιο άνθρωπο, που ναι μεν εσένα σου αρέσει όπως είναι, εκείνης όμως μέχρι πρότινος δεν της άρεσες όπως είσαι εσύ. Εκείνα που της την έσπαγαν σε εσένα θα συνεχίσουν να της τη σπάνε, εκείνη που την ξενέρωναν θα συνεχίσουν να την ξενερώνουν και εκείνα που την οδήγησαν στην απόφαση του χωρισμού πιθανόν να την ξαναοδηγήσουν κάποια στιγμή εκεί. Είσαι έτοιμος να το ξαναπεράσεις;

 

Χάνεις την ευκαιρία της νυν

Για την οποία υποθέτουμε πως νιώθεις ευχάριστα αλλά χλιαρά συναισθήματα, διότι αν ήσουν τρελά ερωτευμένος μαζί της δεν θα συζητούσαμε τώρα να την παρατήσεις για τα περσινά σταφύλια της πρώην. Αν όμως βλέπεις πως αυτή η καινούργια σχέση έχει προοπτική να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο, αν μέρα με την μέρα το νέο κορίτσι σού αρέσει ολοένα και περισσότερο, ίσως αξίζει να δώσεις την ευκαιρία να παραμείνεις μαζί της. Αυτή η σχέση μπορεί να μην έχει το πάθος της προηγούμενης, αλλά δεν έχει και τη σκιά ενός χωρισμού από πάνω της. Για να μη συζητήσουμε για τα karma points που θα χάσεις αν απλά μια μέρα της ανακοινώσεις πως γυρίζεις στην πρωήν σου.

 

Τα  Υπέρ

Δεν αντέχεις μακριά της

Μόνο αυτό. Αυτό το συναίσθημα αρκεί για να την δεχθείς πίσω και είναι τόσο ισχυρό που δεν σε νοιάζει να ξαναφάς τα μούτρα σου. Είναι πάνω από τα λογικά επιχειρήματα, είναι πάνω από το νέο, γλυκό, γεμάτο δυνατότητες κορίτσι σου, είναι πάνω από τους κολλητούς σου που σε προειδοποιούν να μην το κάνεις, είναι πάνω κι από σένα τον ίδιο. Και είναι σίγουρα πάνω από αυτό το άρθρο, το οποίο υπόσχεται να μην σου τρίψει στην μούρη ένα τεράστιο ΣΤΑ ‘ΛΕΓΑ όταν θα επιστρέψεις μόνος και ξαναχωρισμένος.