SEX

Κάνε (σεξ) σαν να μπαίνει η άνοιξη

Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, η άνοιξη όμως φέρνει τρομακτική άνοδο στη λίμπιντό σου. Προετοιμάσου ν' ανθίσουν και πάλι τα πράγματα στην κρεβατοκάμαρά σου.

Οι μεγάλες ζέστες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, ο καιρός όμως είναι ιδανικός για ολική ανασυγκρότηση. Όπως μπαίνουμε στη νέα σεζόν, όλα γύρω σου χρειάζονται ανανέωση. Και παρότι η ντουλάπα σου, η δουλειά σου, η φυσική σου κατάσταση και οτιδήποτε άλλο έχει ελαφρώς βαλτώσει παίρνουν ακόμη μια μικρή αναβολή, οι σεξουαλικές σου επιδόσεις οφείλουν να βελτιωθούν εδώ και τώρα. Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να κάνεις κακό -ή και καθόλου- σεξ και διότι καμία δεν περίοδος του χρόνου δεν είναι πιο ευνοϊκή για σεξ από αυτή που μόλις ξεκινά. Δες γιατί.   

 

Αλλαγή πίστας

Για πολλούς από εμάς, η χρονιά κυλάει σαν videogame με πίστες που ορίζουμε εμείς πότε ξεκινάνε και πότε τελειώνουν. Συνήθως η αφετηρία είναι ο Σεπτέμβρης, η πρώτη αλλαγή πίστας γίνεται μετά την πρωτοχρονιά και η δεύτερη τώρα, με το που μπαίνει η άνοιξη. Καταρχήν συγχαρητήρια που έφτασες ως εδώ. Κατά δεύτερον τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία για να κάνεις φτου και από την αρχή τα σεξουαλικά σου resolutions: κάνεις αρκετό σεξ; Μήπως θα μπορούσες να κάνεις περισσότερο; Είσαι ευχαριστημένος από την ποιότητά του; Μήπως θα ήθελες να γίνεις πιο δραστήριος, να βάλεις περισσότερη φαντασία ή περισσότερη ποικιλία; Μήπως θα ήθελες να αλλάξεις παρτενέρ; Τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή για να επαναπροσδιορίσεις τι ζητάς, να θέσεις νέους στόχους και να σκοράρεις.     

 

Δεν είσαι μόνος

Το Harvard ίσως δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με αυτά τα φλέγοντα θέματα, προλαβαίνει όμως μια εταιρία με sex toys, η οποία διεξήγαγε μεγάλη έρευνα και τα ευρήματά της είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, το 67% των ερωτηθέντων απάντησε πως ενδιαφέρεται περισσότερο για το σεξ όσο ο καιρός ζεσταίνει, το 74% νιώθει πιο sexy την άνοιξη και το καλοκαίρι από όσο τον χειμώνα ενώ το 38% δηλώνει πως έχει λιγότερες αντιστάσεις και φραγμούς κατά τις ζεστές περιόδους. Ακόμη πιο συγκεκριμένα, το 49% δίνει περισσότερες πιθανότητες να φλερτάρει με αγνώστους από εδώ και στο εξής ενώ ένα 38% δεν ντρέπεται να παραδεχθεί πως μάλλον τώρα είναι η καλή περίοδος για να αρχίσει τα one night stand. Ναι, αγαπητέ, στην έρευνα συμμετείχαν και κορίτσια.  

 

Οι φίλοι μας τα ζώα

Δεν ξέρω αν το θυμάσαι, αλλά επί της ουσίας δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από κοινά θηλαστικά, nothing but mammals όπως λέει και το επικό άσμα των 90΄s. Και παρότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της αρκούδας να πέσουμε σε χειμερία νάρκη (καλά θα ήτανε), έχουμε όλα τα τυπικά προσόντα για να αναγεννηθούμε και εμείς όσο το κρύο υποχωρεί, ο ήλιος λάμπει και ο αέρας μυρίζει φερομόνες. Όποιος ζει κοντά στην ύπαιθρο και όχι μέσα στο τσιμέντο, όπως σταματάει για ένα έστω λεπτό να παρατηρήσει τι γίνεται γύρω του, βλέπει το αυτονόητο:  η φύση ανθίζει, η φύση αναπαράγεται, η φύση έχει οργασμό. Εσύ;

 

Η αλήθεια είναι εκεί έξω

Η σεξουαλικής σου ζωή βρίσκεται στα τάρταρα, εσύ όμως τι έκανες για αυτό τους μήνες που πέρασαν; Έβλεπες σειρές και έτρωγες πίτσες; Έλιωνες στο internet και έπαιζες pro; Η αλήθεια είναι πως έχεις ελαφρυντικά: ο καιρός (και το πορτοφόλι σου) δεν βοηθούσαν για πολλές εξόδους και έτσι οι περισσότεροι από εμάς – single ή σε σχέση – περνούσαμε τις περισσότερες μέρες μας χωμένοι στις σπηλιές μας, κάτω από ασέξουαλ καρό κουβέρτες. Είναι κομμάτι δύσκολο να κάνεις νέες γνωριμίες κάτω από τις καρό κουβέρτες, είναι επίσης κάπως άβολο να παρασύρεις το κορίτσι σου σε outdoor sex όταν έξω βρέχει καρέκλες. Τώρα όμως που ο καιρός γλύκανε και όλοι βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια για καφέ στον ήλιο και κοκτέιλ στις ταράτσες και τα πεζοδρόμια, κλείσε και εσύ το pc και όρμα στην αρένα, μόνος σου ή με παρέα. Join the fun.    

 

Σαν να ομόρφυνες

Πρέπει να έχεις γλαύκωμα ή καταρράκτη ή ολική τύφλωση για να μην βλέπεις πως όλοι γύρω σου ομορφαίνουν και μαζί και εσύ, που πετάς τις χειμωνιάτικες πατατούκες και φοράς τα πιο ανάλαφρα, πιο καλοκαιρινά σου. Δεν είναι μόνο τα ρούχα που λιγοστεύουν όμως και μαζί τους οι αναστολές. Οι συνδρομές στα γυμναστήρια πολλαπλασιάζονται, τα κορμιά σιγά σιγά αποκαλύπτονται, το δέρμα σε λίγο θα αρχίσει να χρυσαφίζει. Αν όλα αυτά δεν είναι μια υποσυνείδητη προετοιμασία για σεξ, τότε τι είναι;

 

Όλα στο φως

Κι αν όλα τα παραπάνω δεν σου λένε τίποτα, ούτε οι έρευνες, ούτε οι συσχετισμοί με τη φύση, ίσως να σε καταφέρει να σε ξεσηκώσει η αλλαγή της θερμοκρασίας, οι μεγάλες ηλιοφάνειες, οι μέρες που ολοένα και μεγαλώνουν και είναι βέβαιο πως θα επηρεάσουν τη χημεία του σώματός σου. Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, περισσότερη ενέργεια, έκρηξη από ενδορφίνες και όλα αυτά σε μια χώρα ευλογημένη με το καλύτερο φυσικό αντικαταθλιπτικό, τον ήλιο. Βγες έξω, ξάπλωσε στη λιακάδες, άσε το φως να σε ζεστάνει, παρατήρησε τα κορίτσια γύρω σου που λιάζονται και αυτά, χαμογέλα: καλωσόρισες στην αναπαραγωγική περίοδο. It’s time to mate, mate.