SEX

Manual: Πώς θα την κάνεις φίλη σου

Ένας οδηγός για να την εντάξεις στο friendzone σου μια και καλή. Προσοχή, όταν λέμε φίλη, εννοούμε φίλη. Μην μπερδεύεσαι.

Ο κόσμος του διαδικτύου βρίθει από συμβουλές που σκοπό έχουν να σε βοηθήσουν ώστε το κορίτσι που σε ενδιαφέρει α) να γίνει κορίτσι σου και β) να μην γίνει φίλη σου. Και το κυριότερο, να μη σε βλέπει σαν φίλο. Αυτή, ωστόσο είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Και την έχουμε αναλύσει λεπτομερέστατα. Μέχρι τελευταίας τελείας μη σου πω. Ε, φτάνει.  

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς θα καταφέρεις το αντίθετο; Πώς δηλαδή θα κάνεις μία κοπέλα να σε δει σαν φίλο;

Τώρα ίσως γελάς. Ίσως λες αυτό το κλασικό “Έχω φίλους δεν χρειάζομαι φίλες” ή το ούμπερ στερεοτυπικό “δεν υπάρχει φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας“. Πριν πάρεις αμυντική θέση ωστόσο, θέλω να σου υπενθυμίσω ότι δεν κάνω καμία επίθεση. Αν τα πιστεύω σου είναι αυτά, τότε απλώς το κείμενο που ακολουθεί δεν σε αφορά.

Δεν είναι κακό να το παραδεχτείς. Ίσα ίσα που είναι υγιές. Αν τις θέλεις όλες τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα, δεν βρίσκεις;

Ας αφήσουμε όμως τα προβλήματα για τους ψυχολόγους και ας ασχοληθούμε λίγο εκτενέστερα με εκείνο το κορίτσι που θα ήθελες να μπει στη ζωή σου ντυμένη και όχι γυμνή. 

Σεξουαλικός Τομέας

Περίπτωση Πρώτη: Πώς την βλέπεις εσύ

Κατά παράδοση, ένας άντρας είναι οπτικό ον. Συνεπώς ότι βρίσκεται δίπλα σε μία όμορφη γυναίκα σπάνια δεν την βλέπει σεξουαλικά. Σπάνια. Όχι ποτέ. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί μία γυναίκα να είναι εμφανίσιμη αλλά να μην έχεις καμία απολύτως επιθυμία να κάνεις κάτι μαζί της. Να μην στο βγάζει ρε παιδί μου.

Μόνο -το τονίζω- μόνο εφόσον έχεις σιγουρευτεί ότι βρίσκεσαι σε αυτήν την υπό εξαφάνιση κατηγορία, μπορείς να προχωρήσεις στα επόμενα βήματα. Αλλιώς, βρίσκεσαι εκτός θέματος.

Περίπτωση Δεύτερη: Πώς σε βλέπει εκείνη

Δεν υπάρχει κάποιος να σου πει με βεβαιότητα τι συμβαίνει στο μυαλό της. Και το κυριότερο να σου εξασφαλίσει ότι εφόσον τώρα για παράδειγμα δεν σε βλέπει ερωτικά, δεν θα σε δει ποτέ. Εμείς οι γυναίκες πολλές φορές καταλήγουμε να ερωτευόμαστε τον φίλο μας γιατί με τα χρόνια συνειδητοποιούμε ότι είναι ο μόνος σταθερός άνθρωπος στη ζωή μας. Για να το πω κάπως καλύτερα, καταλαβαίνουμε ότι είναι ο μόνος άντρας που μας έχει φερθεί καλά.

Παρόλα αυτά, το να ξεκινήσεις να κάνεις παρέα με μία κοπέλα που εξαρχής καταλαβαίνεις ότι δεν σε βλέπει όπως εσύ, είναι κρίμα. Και άδικο. Και λάθος. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα κρατήσει πολύ. Σε κάποια φάση εκείνη θα κάνει την έκρηξή της αλά Φωτεινή Τσιτσίγκου στο Fame Story και εσύ σαν Σπύρος Παπαδόπουλος θα απορείς “Τι έγινε ρε παιδιά“.

 

Ερωτικός Τομέας

Θα μου πεις τι διαφορά έχει με τον σεξουαλικό. Τεράστια, θα σου απαντήσω. Ακόμα και αν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου ότι δεν τη θες και έχεις βεβαιωθεί ότι προς το παρόν ούτε εκείνη σε θέλει, υπάρχει τεράστια πιθανότητα η σχέση σας να κρύβει ένα ερωτικό παιχνίδι. Υπονοούμενα, γελάκια, ματάκια, κομπλιμέντα.

ΦΑΟΥΛ.

Στην αρχή έχει πλάκα, σε κάποια φάση σοβαρεύει, στο τέλος ή τα φτιάχνετε ή δεν ξαναμιλάτε. Τόσο απλά.

Τομέας Ειλικρίνεια

Όταν μιλάμε για φιλία οφείλουμε να μιλήσουμε και για ειλικρίνεια. Ελπίζω να συμφωνείς. Οφείλεις από σχετικά νωρίς λοιπόν (όχι μόλις τη γνωρίσεις) να της ξεκαθαρίσεις τη θέση σου. Πρώτον για να μην παρεξηγήσει την όποια άνεσή σου μαζί της και δεύτερον για να λυθεί και εκείνη.

Μεταξύ μας, το πιθανότερο είναι εκείνη να σου κάνει πρώτη κουβέντα και να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Τομέας Άλλων Σχέσεων

Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα που λέει και ο Σάκης. Καμία γυναίκα (και εδώ είμαι απόλυτη) δεν μπορεί να δεχτεί εύκολα μία άλλη γυναίκα δίπλα σου. Ο μόνος τρόπος για να κρατήσεις τις ισορροπίες και να μη γίνεται Βιετνάμ, είναι να είσαι διακριτικός. Τόσο με τη μία όσο και με την άλλη.

Ξέρεις κατά έναν παράλογο τρόπο, ακόμα και αν έχετε σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχει κάτι ερωτικό μεταξύ σας, η σχέση σου ή η σχέση της λογίζεται σαν “ο τρίτος”. Ναι, ίσως υπάρξει ζήλια. Και από μέρους σου. Προσπάθησε να τη μετριάσεις. Άλλωστε, είναι φίλη σου και θέλεις το καλό της, ναι;

Τομέας “Μεταξύ σας”

Εσύ και αυτή, αυτή και εσύ. Προσπάθησε αυτή σας η σχέση να μην είναι τραγούδι του Πορτοκάλογλου αλλά του Πανούση με τον Ιωαννίδη.

Προσοχή 1η: Αν είστε και οι δύο ελεύθεροι μην μετατρέψετε τη σχέση σας σε μία πλατωνική σχέση για να μην νιώθετε μοναξιά. Άλλο η ερωτική σχέση άλλο η φιλική.

Προσοχή 2η: Μην μιλάτε μεταξύ σας όπως θα μιλούσες στην κοπέλα σου ή εκείνη στο αγόρι της. Διατηρήστε έναν φιλικό τόνο.

Προσοχή 3η: Το παραπάνω δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να την αποκαλείς μαλάκα.

Γενικά, ως άνθρωπος που έχει άντρες φίλους και άντρα κολλητό πρέπει να σου ομολογήσω ότι δεν πρόκειται για μία σχέση που αποκτάς εύκολα. Ή που δεν χρειάζεται προσπάθεια. Ωστόσο, ποια σχέση δεν χρειάζεται προσπάθεια; Μην τρελαθούμε. Το να έχεις έναν άνθρωπο του αντίθετο φύλου δίπλα σου, να σε συμβουλεύει, να σε αγαπά και να θέλει να δει ευτυχισμένο είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να συμβούν σε αυτήν τη ζωή. Αξίζει να το προσπαθήσεις.

Μία υποσημείωση πριν κλείσουμε: Επαναλαμβάνω γιατί είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβεις. Αν όλα τα παραπάνω, τα κάνεις ενώ την βλέπεις και ερωτικά τότε πέρα από τη σχέση σας που σε κάποια φάση θα καταστραφεί, θα την πληγώσεις πολύ. Γιατί θα νιώσει ότι όλο αυτό που είχατε, ήταν στημένο για να τη ρίξεις. Ακόμη και αν εσύ, δεν το έβλεπες έτσι. Ακόμη και αν εσύ, το έκανες γιατί δεν είχες άλλο τρόπο να είσαι κοντά της.