SEX

Νόμος 44.000: Ποτέ με δεσμευμένη

Ευνοεί το mindgame. Ευνοεί το mindfuck. Ευνοεί το να αγγίξεις αυτό που λέμε κινηματογραφικό έρωτα. Το πρόβλημα είναι ότι δύσκολα θα γίνει δική σου.

Κάθεσαι. Έχεις σχολάσει απ’ τη δουλειά, δεν έχεις κανονίσει για το βράδυ, δεν τρελαίνεσαι κιόλας. Κάθεσαι και βαριέσαι. “Τι να κάνω”, “τι να κάνω”, μουρμουρίζεις μόνος σου ενώ περπατάς ξιπόλητος απ’ την κουζίνα στο σαλόνι και πάλι πίσω. Δεν θες να μαζευτείτε πάλι με τα παιδιά. Αν είναι να κάνεις κάτι, ας είναι κάτι που θα σε πάρει και θα σε σηκώσει. Αρκεί να μη βαριέσαι. Κι εκεί που απλώνεις το χέρι για να ανάψεις το θερμοσίφωνο, σου ‘ρχεται. ΣΟΥ ‘ΡΧΕΤΑΙ.

Θέλεις να καταστρέψεις τη ζωή σου για τις επόμενες δέκα μέρες; Για τις επόμενες είκοσι; Για δύο μήνες; Τρία χρόνια; Τι σημασία έχει; Θέλεις να καταστρέψεις τη ζωή σου και ερωτεύεσαι ένα κορίτσι που έχει σχέση. Περαστικά αδερφέ μου, αυτά δεν περνάνε ούτε με αντιβίωση.

Μισό λεπτό να βάλω στο πλάνο και τον Χατζηιωάννου. Σε μια ανυποψίαστη στιγμή, ο Χρήστος είχε σκύψει από πάνω μου και είχε προειδοποιήσει ότι ποτέ καμία δεσμευμένη δεν χώρισε για να τα φτιάξει με το αποκαλούμενο τρίτο πρόσωπο, δηλαδή εσένα που βάλθηκες να τη δεις ακαταμάχητος γόης.

Μπορεί να κάνετε σεξ, μπορεί να μην της πιάσεις ούτε το χέρι. Η κατάληξη θα είναι η ίδια. Τις περισσότερες φορές το κορίτσι θα μείνει με τον άνθρωπο που είναι ήδη. Αυτό είναι και το πιο ιδανικό σενάριο για σένα.

Όχι, δεν μπερδεύτηκα. Το να μείνει με τον φίλο της είναι εκ των πραγμάτων ό, τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί.

Αν δεν ξέρεις από κακά σενάρια, σου συστήνω ένα αμέσως:

Πώς θα σου φαινόταν αν το κορίτσι που φτύνεις αίμα για να κερδίσεις χώριζε το φίλο της, δηλαδή τον άνθρωπο που στο μυαλό σου σφετερίζεται την όψιμη ευτυχία σου, και επέλεγε να μείνει μόνη;

 

Η παγίδα με αυτές τις καταστάσεις που χώνεσαι ωσάν τη σφήνα σ’ ένα ζευγάρι είναι το πόσο εύκολο μοιάζει το ενδεχόμενο break που μπορείς να του επιφέρεις. ΝΑΙ ΚΑΛΑ.

(λίγο Twilight ακόμα για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα)

Φίλη αναγνώστρια του ΟΝΕΜΑΝ, αυτή η παρένθεση είναι για σένα. Είναι από δύσκολο έως εξωφρενικά απίθανο να ασχοληθεί και να επιμείνει ένας άντρας στο να σε χωρίσει απ’ τον άλλο και να σε κάνει δικιά του, αν του έχεις κλείσει την πόρτα ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ. Όσο yolo κι αν είναι το αγόρι που σε θέλει, δεν γίνεται να επιμείνει όταν του δείξεις πόσο προσηλωμένη είσαι στη σχέση σου.

 

Ας περάσουμε να δούμε μια περιεκτική λίστα με τους λόγους που δεν πρέπει να μπλέξεις με ένα κορίτσι σε σχέση.

Η λίστα είναι καταρτισμένη με βιώματα, όχι με θεωρίες:

– Αν το κορίτσι δεν σπεύσει να ενημερώσει από την πρώτη μέρα το φίλο της ότι γκομενίζει (πιθανότητα 0.72%), έχεις με το καλημέρα έναν άνθρωπο που λέει ψέματα. Τώρα, το τι σε κάνει να πιστεύεις ότι λέει ψέματα μόνο στον άλλο -που ξέρει κάτι καιρούς- και όχι σε σένα -που γνώρισε προχτές- αξίζει να ερευνηθεί.

– Είναι τρομακτικά ψυχοφθόρο να παίρνεις μηνύματα πάθους ή έρωτα ή άλλων πνευματικών κορυφών από εκείνη, αλλά τίποτα, μα τίποτα σωματικό. Λαχταριστοί οι πλατωνικοί έρωτες. Για την πρώτη γυμνασίου.

– Είναι το ίδιο ψυχοφθόρο ακόμη και με σωματική επαφή. Κάντε σεξ, κυλιστείτε στις λάσπες και τα πατώματα, τρέξτε ανέμελοι στις παραλίες. Να μας πεις μόνο πώς θα τα περνάς τα βράδια που θα κοιμάται μαζί του.

– Ας τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή για την ηθική που πήγε περίπατο. Τα συναισθήματά σου προφανώς και είναι η προτεραιότητα εδώ πέρα, αλλά δεν είσαι μόνος αγαπητέ. Το κορίτσι είναι επίσης μπερδεμένο και από ένα σημείο και μετά, δεν το διασκεδάζει καθόλου. Ταυτόχρονα, το άλλο αγόρι πλανάται πλάνην οικτρά. Κοιμάται όρθιος. Κι εσύ δουλεύεις πάνω σε αυτήν την πραγματικότητα. Δεν το λες και ανδραγάθημα.

– Δεν σε ξέρω προσωπικά, αλλά βασισμένος στο Μεγάλο Εγχειρίδιο της Πανανθρώπινης Αλήθειας, εικάζω ότι αξίζεις κάτι καλύτερο από τα αποφάγια με τα οποία συμβιβάζεσαι. (Το παίζω σκληρός καμιά φορά για να τα ακούω κι εγώ).

– Με δεδομένα τα περισσότερα από τα παραπάνω, καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι χάνεις τον χρόνο σου. Μην χάνεις το χρόνο σου, μην μπλέκεσαι σε αδιέξοδες καταστάσεις.

(εντάξει, αρκετά με το Twilight)

Αυτό που παίρνεις τελικά (δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι, κρατάμε ένα επίπεδο) είναι το συμπέρασμα ότι ο ένας χρησιμοποίησε τον άλλο, αλλά κανένας από τους δύο δεν πήρε αυτό που πραγματικά ήθελε.

Εκ των πραγμάτων, εσύ σίγουρα δεν παίρνεις το κορίτσι. Από την άλλη, μπορεί η θέση της να μοιάζει πιο light επειδή αυτή έχει σχέση, μπορεί δηλαδή να πήρε κάτι παραπάνω από αυτήν την κατάσταση, αλλά ευχαριστημένη δεν τη λες.

 

Τέλος, πριν βιαστείς να κλαψουρίσεις για τη φάση που δεν ευόδωσε, οφείλεις να κάνεις ένα αυτο-intervention και να σου απαντήσεις κατά πόσο σε βολεύει ότι το κορίτσι είναι σε σχέση.

Ο τίτλος εργασίας μεταφράζεται και ως εξής: Αν αύριο τα παρατούσε όλα, θα ήθελες/μπορούσες να είσαι κανονικά μαζί της ή σε βολεύουν λίγο οι απαιτήσεις που δεν έχει από εσένα;

Τροφή για σκέψη, δουλειά για το σπίτι. Τα συζητάμε και στο @illanastasiadis.