SEX

Οι πύλες του ανεξήγητου: Γυναικείος Οργασμός

Μια γυναίκα απαντά σε 20 καυτές ερωτήσεις γύρω από το SOS κεφάλαιο “Γυναικείος Οργασμός”. Εσύ θα πας στη sexεταστική αδιάβαστος;

Σκοτεινή ύλη, μετενσάρκωση, ζωή σε άλλους πλανήτες. Ο γυναικείος οργασμός για πολλά χρόνια κατείχε επάξια μια θέση εκεί, στο πάνθεον των μεγάλων μυστηρίων, καθώς ελάχιστοι ήταν οι άντρες που μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή του και μέχρι και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που τον αμφισβητούν (αιρετικοί, μη δίνεις σημασία). Η πραγματικότητα είναι πως όχι μόνο υπάρχει αλλά, δεκάδες επιστημονικές μελέτες και χιλιάδες χαρούμενα πειραματόζωα μετά, μπορείς να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι είναι και πώς μπορείς να τον προκαλέσεις σε μια (τυχερή) γυναίκα. Κάναμε το σχετικό γκάλοπ στο αντρικό κοινό, συγκεντρώσαμε 20 καυτές απορίες και τις απαντάμε όσο το δυνατόν πιο απλά και κατανοητά γίνεται. Γιατί το να βγεις σοφότερος από αυτό το κείμενο είναι προς όφελος όλων μας.  

Disclaimer: εξυπνακίστικα αστεία του στιλ “τι μας νοιάζει ο οργασμός σας/ ποσώς μας ενδιαφέρει”, απορρίπτονται. Όποιον δεν τον ενδιαφέρει η γυναικεία απόλαυση, μπορεί να φύγει από αυτή τη σελίδα και να πάει να χαζέψει γυναίκες που δεν θα ικανοποιήσει ποτέ (όχι πως θα του δοθεί η ευκαιρία, άλλωστε). Όποιον δεν τον ενδιαφέρει γιατί πιστεύει πως εκείνος “ξέρει” , του αφιερώνουμε την απάντηση #9.

 

1. Πως είναι να έρχεστε σε οργασμό; Για εμάς είναι τέλειο.

H Merilyn Monroe είπε κάποτε στον ψυχολόγο της: “Όλα αυτά τα χρόνια που δεν είχα ούτε έναν… τι χαμένα χρόνια. Πώς να στο περιγράψω, εσένα που είσαι άντρας, πως είναι να είσαι γυναίκα; Σκέψου μια λάμπα με διακόπτη έντασης. Όσο την ανάβεις, η λάμπα γίνεται φωτεινή, μετά φωτεινότερη και φωτεινότερη, μέχρι που στο τέλος βγάζει ένα εκτυφλωτικό φως και είναι τελείως αναμμένη. Τόσο καλό είναι”.

2. Τι ακριβώς συμβαίνει την ώρα του γυναίκειου οργασμού;

Δεν υπάρχει εκατοστό του κορμιού μας που να μένει αμέτοχο. Άθελά μας σφίγγουμε μυϊκές ομάδες στα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπό μας παίρνει τις γνωστές γελοίες “εκφράσεις σεξ” (μοιάζουν πολύ με εκφράσεις πόνου). H αναπνοή επιταχύνεται και οι καρδιακοί παλμοί μπορεί να φτάσουν τους 180/ λεπτό. Κάποιες γυναίκες κοκκινίζουν σε διάφορες περιοχές του σώματός τους. Την ώρα της κορύφωσης, που κρατάει 3 έως 15 δευτερόλεπτα, η σεξουαλική ένταση ελευθερώνεται και ο κόλπος συσπάται.

3. Ξέχασες να αναφέρεις ότι φωνάζετε. Όλες φωνάζετε, έτσι;

Αν πρωταγωνιστούμε σε τσόντα, ναι, όλες φωνάζουμε. Κατά τ’ άλλα ο οργασμός δεν είναι συνδεδεμένος με τις φωνητικές μας χορδές και η κάθε μια κάνει ό,τι της βγαίνει φυσικά. Για την ακρίβεια, πολλές γυναίκες, όσο πλησιάζουν, κρατάνε την αναπνοή τους και όταν ολοκληρώνουν απελευθερώνουν την ένταση με μια βαθιά εκπνοή ή έναν αναστεναγμό. Τα βογκητά και οι στριγκλιές δεν είναι στάνταρ στη διαδικασία – αν και πάντα τα χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να υποκριθούμε. 

4. Πόση ώρα θέλει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό;

Σε ένα εξαιρετικό παράδειγμα της λεπτής ειρωνείας της φύσης, μια γυναίκα χρειάζεται κατά μέσο όρο γύρω στα 20’ για να έρθει σε οργασμό, σε αντίθεση με έναν άντρα που χρειάζεται περίπου 3’-4’. Ευτυχώς σε αυτά τα 20’ συμπεριλαμβάνονται και τα προκαταρκτικά – οπότε χρησιμοποίησέ τα για να καλύψεις το μισό δρόμο.

5. Γιατί ενώ λέτε πως έρχεστε εύκολα σε οργασμό μόνες σας, μαζί μας δυσκολεύεστε τόσο πολύ;

Εσύ γιατί όταν έκανες πρόβα με τον κολλητό σου πως θα ζητήσεις προαγωγή τα είπες τέλεια και όταν έφτασες μπροστά στο διευθυντή τελικά είπες “θέλετε μια ή δύο ζάχαρες στο καφέ;”; Όταν είμαστε μαζί σας, έχουμε άγχος. Άγχος αν σας αρέσουμε, άγχος αν είμαστε καλές στο σεξ, άγχος αν θα καταφέρουμε ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ. Η δική σας αδυναμία (ή αδιαφορία – όπως θες πες το) να μας ικανοποιήσετε, δεν βοηθάει πολύ την κατάσταση. Και κάπως έτσι αφήνουμε τους οργασμούς πίσω στο σπίτι. 

6. Παραδεχθείτε το, μερικές είστε απλά ανοργασμικές.

Καμία αντίρρηση, το παραδεχόμαστε. Για κάποιες γυναίκες είναι βιολογικά αδύνατο να έρθουν σε οργασμό. Αλλά αυτές αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό της τάξεως του 10%. Δηλαδή, αν έχεις πάει με 10 γυναίκες, δεχόμαστε μονάχα για τη μια ότι ήταν ανοργασμική. Οι υπόλοιπες 9, την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, πετυχαίνουν με κάποιον άλλο αυτό στο οποίο εσύ απέτυχες. 

7. Ισχύει πως οι γυναίκες ανακαλύπτουν τον οργασμό γύρω στα 40;

Πίστεψέ μας, τον οργασμό από πολύ μικρή ηλικία τον παίζουμε στα δάχτυλα (εχμ, κυριολεκτικά). Αυτό που λέει η επιστήμη είναι ότι η γυναίκα φτάνει στο peak της σεξουαλικότητάς της γύρω στα 40, σε αντίθεση με τον άντρα που είναι στο απόγειό του γύρω στα 20 (άλλο ένα κακόγουστο αστείο – thanks, φύση). Γεγονός, πάντως, είναι πως όσο περνάει ο καιρός μια γυναίκα μαθαίνει καλύτερα το σώμα της και έρχεται ευκολότερα σε οργασμό, είτε εξαιτίας αυτής της βιολογικής παραδοξότητας, είτε λόγω εξάσκησης. Μπορεί να ασπρίζουν τα μαλλιά μας, αλλά τουλάχιστον έχουμε κάτι να προσμένουμε.

8. Ωραία, θέλω να την φέρω σε οργασμό. Τι πρέπει να κάνω;

Πολλά και τίποτα. Δηλαδή πρέπει να ασχοληθείς έμπρακτα (με το να μην κάνεις skip τα προκαταρκτικά, να μην τελειώνεις σε 3’ και να σκύψεις το κεφάλι – θα τα αναλύσουμε παρακάτω), αλλά παράλληλα να μη φαίνεται πως προσπαθείς πολύ, γιατί η προσδοκία σου μας μπλοκάρει και μας σπρώχνει στο να υποκριθούμε οργασμό προκειμένου να σε ανταμείψουμε (και να γλυτώσουμε από τις άκαρπες προσπάθειές σου). Κάν’ τη να νιώσει άνετα και έχε υπομονή. Μην απογοητευτείς αν δεν τα καταφέρεις αμέσως. Ο ίδιος ο Hugh Hefner έχει να διηγείται πως η πρώτη γυναίκα που έφερε σε οργασμό ήταν μια με την οποία είχε αποκλειστεί σε ορεινό καταφύγιο και – μη έχοντας τι άλλο να κάνουν- έκαναν σεξ 6 φορές σε ένα βράδυ. 

9. Μπορώ να καταλάβω αν μια γυναίκα υποκρίνεται οργασμό;

Όχι.

10. Παίζει όντως τόσο σημαντικό ρόλο στο οργασμό η κλειτορίδα;

Ναι, το έχουμε πει χιλιάδες φορές, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας (και δυστυχώς όχι η δική σου). Για να καταλάβεις τη σημασία της, σκέψου το έξης απλό: η κλειτορίδα είναι το μοναδικό σημείο στο ανθρώπινο σώμα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά και μόνο για απόλαυση. Στον πίνακα ελέγχου της ηδονής, η κλειτορίδα είναι το μεγάλο κόκκινο κουμπί που αναβοσβήνει και γράφει PRESS BUTTON. Γιατί επιμένετε να την αγνοείτε;

11. Ωραία, κλειτορίδα, θα εστιάσω εκεί. Τι πρέπει να κάνω;

Η κλειτορίδα, λοιπόν, είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο, στο οποίο πρέπει να φερθείς τρυφερά στην αρχή και πιο έντονα όσο περνάει η ώρα. Με τα χέρια ή με τη γλώσσα σου, ξεκίνα αργά και σταθερά να τη χαϊδεύεις αριστερά-δεξιά  ή να κάνεις κυκλικές κινήσεις. Αυτά που λένε να γράψεις την αλφάβητο με τη γλώσσα σου ή αυτό που βλέπεις στις τσόντες να ρουφάνε το σημείο είναι βλακείες (δηλαδή πλάκα έχουν, αλλά δεν οδηγούν πουθενά). Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην αλλάξεις το ρυθμό ή τη φορά γιατί θα αποσυντονίσεις την κάτοχό της. Από την αναπνοή (και ενδεχομένως τα λόγια) της κατόχου μπορείς να καταλάβεις αν είσαι σε καλό δρόμο και ελάχιστα να επιταχύνεις. Συνέχισε. Κι άλλο. Μη σταματάς. Καλή επιτυχία. 

12. Εντάξει, το έχω πετύχει αυτό. Θέλω να την φέρω σε οργασμό όσο είμαι μέσα της. 

Συγχαρητήρια που πέρασες στην επόμενη πίστα. Τεχνικά αυτό επιτυγχάνεται με τον ίδιο τρόπο, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών την ώρα του σεξ έχουν κλειτοριδικό οργασμό (που όμως τον αισθάνονται και κολπικά). Με άλλα λόγια η κλειτορίδα πρέπει πάντα να ερεθίζεται δια της τριβής και αυτό συνήθως γίνεται όταν εκείνη είναι on top (και ελέγχει την κίνησή της) ή όταν εσύ είσαι από πάνω της και φροντίζεις σε κάθε διείσδυση να εφάπτεται η βάση του πέους σου με εκείνο το σημείο. Οπότε και εδώ ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Αργά, σταθερά, με υπομονή, πιέζεις το σώμα σου πάνω της όσο μπαίνεις μέσα της, προσπαθείς να την ερεθίσεις και προσεύχεσαι για το καλύτερο.  

13. Ποιο από τα δύο προτιμάτε; Να τελειώνετε την ώρα του σεξ ή στα προκαταρκτικά;

Οι περισσότερες δεν έχουν ακριβώς επιλογή. Μόνο το 1/3 των γυναικών τελειώνει την ώρα της διείσδυσης με την ίδια άνεση που τελειώνεις εσύ. Τα άλλα 2/3 είτε χρειάζονται εκείνη την ώρα ένα χέρι βοηθείας, είτε το αφήνουν για μετά, με εναλλακτικούς τρόπους. Ο οργασμός είναι πάντα καλοδεχούμενος. Βρες εσύ τον τρόπο να τον πετύχεις και έπειτα κάνουμε καλλιστεία για το ποιος είναι ο καλύτερος.

14. Ισχύει ότι για να έρθετε σε οργασμό κάνετε φαντασιώσεις την ώρα του σεξ;

Δεν ισχύει για όλες. Κάποιες θέλουν να είναι 100% συγκεντρωμένες σε αυτό που συμβαίνει. Αρκετές από μέσα τους μετράνε. Άλλες, πάλι, φαντάζονται ότι είναι με κάποιον άλλο. Ή με κάποια άλλη. Ή με κάποιους (πολλούς) άλλους. Δεν θα σου δώσουμε αναφορά. Σε ρωτήσαμε εμείς τι τσόντες κρύβεις στον υπολογιστή σου;

15. Πως μπορείτε να λέτε ότι σας αρέσει το σεξ, αν δεν έρχεστε σε οργασμό; Όλη η χαρά είναι το φινάλε.

Για σένα. Για εμάς το σεξ μπορεί να είναι απολαυστικό ακόμη και χωρίς κορύφωση. Απολαμβάνουμε την ένταση, το πάθος και την ηδονή της στιγμής. Ή, τουλάχιστον, έτσι έχουμε πείσει τους εαυτούς μας, επειδή για εμάς ο οργασμός δεν είναι τόσο αυτονόητος όσο για σένα. Δεν χρειάζεται να μας το χαλάς.

16. Υπάρχει περίπτωση να κάνω μια γυναίκα να τελειώσει, αν εκείνη δεν θέλει να τελειώσει;

Καμία. Αν το μυαλό της είναι μπλοκαρισμένο και δεν συγκεντρωθεί στο να συμβεί, δεν μπορεί να τη φέρει σε οργασμό ούτε ο καλύτερος εραστής του κόσμου. Αλλά τι συζητάμε; Ποια δεν θέλει να τελειώσει;

17. Ένας δονητής θα βοηθούσε την κατάσταση;

Τα έχουμε πει για τους δονητές, είναι ένα δώρο των κινέζων κατασκευαστών ηλεκτρικών μικροσυσκευών προς τη Γυναίκα. Πράγματι, μπορεί να συνεισφέρει στο θεάρεστο έργο σου. Αλλά προτού καταφύγεις σε βοηθήματα, είναι προτιμότερο να προσπαθήσεις με τις δικές σου δυνάμεις. Άλλωστε τι είναι ο δονητής; Ένα φτηνό (ξεκινάει από €9,90) αντίγραφο αυτού που έχεις μέσα στο παντελόνι σου. 

18. Τελικά το σημείο G υπάρχει;

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει. Τα κακά νέα είναι ότι δεν το διαθέτουν όλες οι γυναίκες. Οπότε μπορεί να ψάχνεις μάταια επί μέρες, μήνες, χρόνια να το βρεις, μόνο για να ανακαλύψεις πως η δικιά σου δεν έχει τον extra εξοπλισμό. Βρες πρώτα όλα τα παραπάνω και άσε το G για το τέλος. 

19. Αφού εσείς κρατάτε το κλειδί του οργασμού σας, γιατί δεν μας λέτε απλά τι θέλετε να κάνουμε; Ευχαρίστως θα το κάνουμε.

Προφανώς αν είχαμε οδηγίες προς ναυτιλομένους θα σας τις δίναμε. Ο οργασμός μας είναι κάτι αρκετά πολύπλοκο και συχνά το μόνο που μπορούμε να αναγνωρίσουμε είναι πότε πλησιάζει και πότε όχι. Μπορούμε, αν θέλετε, να παίξουμε μαζί σας Ζεστό – Κρύο (όπου: Ζεστό = Πλησιάζεις / Κρύο = Δεν ξέρεις που παν’ τα τέσσερα). Το μοντέλο δεν βγαίνει ακόμη με manual, sorry. 

20. Αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με κάτι τόσο πολύπλοκο; Εγώ τι θα κερδίσω;

Ναι, αξίζει. Και θα κερδίσεις πολλά, υπέροχα πράγματα. Αλλά αν πρέπει να ρωτάς, δεν σου αξίζει να τα μάθεις.