SEX

Ποια είναι η σωστή διαφορά ηλικίας;

Πόσο χρονών πρέπει να είναι το επόμενο κορίτσι σου; Μπορεί μια αριθμητική πράξη να σου το υποδείξει; Ποιες ηλικιακές ομάδες να αποφύγεις και ποια να προτιμήσεις; Ανοίγουμε τον καυτό φάκελο "ηλικία" για να βρεις το target group σου.

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά” λέει η γνωστή λαϊκή ρήση, αλλά οι γνωστές λαϊκές ρήσεις συχνά λένε ψέματα και γενικούρες. Η αλήθεια είναι πως η σωστή διαφορά ηλικίας παίζει καταλυτικό ρόλο τόσο στην πρώτη προσέγγιση που θα κάνεις σε μια γυναίκα, όσο και στην πορεία και έκβαση μιας πιθανής σχέσης σας. Τι αλλάζει όμως όσο και οι δύο μεγαλώνουν; Το κάθε φύλο αντιλαμβάνεται τα χρόνια που περνάνε διαφορετικά. Ο άντρας μεγαλώνοντας αναζητά το στιλ του και την οικονομική ασφάλεια. Η γυναίκα θέλει απλώς να μην μεγαλώσει. Για τον άντρα, τα γηρατειά είναι σε 20 χρόνια από τώρα, για την γυναίκα αύριο το πρωί. Το ποιας ηλικίας γυναίκες σου ταιριάζουν όμως δεν εξαρτάται μόνο από την ομορφιά και την φρεσκάδα τους (διαφορετικά όλοι θα τα έφτιαχναν με 18χρονες) αλλά και από το να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες σου τη δεδομένη στιγμή και εσύ τις δικές τους. Με αυτά τα δεδομένα, πάμε να ανακαλύψουμε πόσο χρονών πρέπει να είναι η γυναίκα που έχεις δίπλα σου.

 

Ο κανόνας του Πλάτωνα

Πιθανόν να έχεις ήδη ακούσει τον κανόνα για τη διαφορά ηλικίας που άλλοτε αποδίδεται στον Πλάτωνα και άλλοτε σε κινέζουν φιλόσοφους. Εμείς θα πούμε ότι είναι του Πλάτωνα γιατί μας συμφέρει. Ο κανόνας αυτός λοιπόν, λέει πως η ιδανική ηλικία της γυναίκας είναι η μισή ηλικία του άντρα συν 7. Δηλαδή, για κάποιον που είναι 30 χρονών η γυναίκα που έχει δίπλα του πρέπει να είναι 30:2=15+7= 22, για κάποιον που είναι 40 το κορίτσι πρέπει να είναι 40:2=20+7=27 και πάει λέγοντας. Ο Αριστοτέλης, από την άλλη, έλεγε πως η ιδανική ηλικία γάμου για τον άντρα είναι τα 37 και για την γυναίκα τα 18, ενώ ο Χιού Χέφνερ, ας πούμε, θα διαφωνούσε και θα έλεγε πως το σωστό είναι να διαιρούμε την ηλικία του άντρα με το 3. Όμως οι κανόνες αυτοί από κάπου μπάζουν (no offence, Μεγάλοι Αρχαίοι Φιλόσοφοι). Καμία γυναίκα γύρω στα 30 δεν βρίσκει ελκυστική την ιδέα να τα φτιάξει με έναν 46άρη, για να μη συζητήσουμε το γεγονός πως η θεωρία αλλάζει με τον κάθε χρόνο που περνάει, οπότε αν ήταν να την ακολουθούσαμε θα έπρεπε να αλλάζουμε συντρόφους όσο συχνά πληρώνουμε το σήμα κυκλοφορίας. Οπότε είναι προτιμότερο να μην ακολουθήσεις τυφλά έναν κανόνα που γράφτηκε μερικές χιλιετίες πριν, αλλά να διαλέξεις μόνος σου, προσεκτικά, το ηλικιακό group στο οποίο θα χτυπήσεις.

 

18-22

Η Λαχταριστή Λολίτα

H Jennifer Lawrence είναι 22

Είναι δροσερή, είναι πανέμορφη, είναι ακαταμάχητη μέσα στην αθωότητά της και η ιδέα πως εσύ θα γίνεις ο σεξουαλικός της δάσκαλος μπορεί να σε τρελαίνει. Ωστόσο θα αντιλαμβάνεσαι και μόνος σου πως για να αντέξεις την ενέργειά της, τις αντοχές της στο ξενύχτι, την φλυαρία της για τη σχολή της και τις φίλες της και την μουσική που ακούει θα πρέπει να είσαι από 22 έως το πολύ 30. Αν είσαι μεγαλύτερος είναι πιθανό να νιώσεις σαν τον Τζέρεμι Άιρονς στην Λολίτα ή σαν υποκατάστατο του μπαμπά της – για το οποίο και πιθανότητα σκοπεύει να σε χρησιμοποιήσει.  

 

23-29

Νέα, Ωραία, Σέξι

H Mila Kunis είναι 29

Αν ήταν διαβαστερή, τότε έχει τελειώσει με τις σπουδές, έχει βγει στην αγορά εργασίας (ή ανεργίας, όπως θες πες το), είναι ανεξάρτητη, είναι ζωηρή, διψάει για ζωή, για δουλειά, για ταξίδια. Είναι όνειρο να έχεις δίπλα σου ένα τέτοιο κορίτσι που διατηρεί ακόμη τη φρεσκάδα του αλλά ταυτόχρονα γίνεται κάθε μέρα που περνάει ολοένα και πιο κυρία του εαυτού της. Είναι όμως εφιάλτης να σε ταλαιπωρεί με την αναποφασιστικότητά της, την αναβλητικότητά της και την ανασφάλεια που θα σου δημιουργήσει, διότι γενικά “ψάχνεται”, μόνο και μόνο γιατί η ηλικία της το επιτρέπει. Έχει όλο το χρόνο μπροστά της να κάνει λάθη, να βγει με εσένα, να βγει με τον δίπλα ή ακόμα και να βγει με τον δίπλα όσο είναι με εσένα. Δοκιμάζει τα όρια της και παίρνει μαθήματα από τις σχέσεις της. Μπορείς να κάνεις focus σε αυτό το ηλικιακό group αν είσαι από 30 έως 43, διότι πάνω κάτω θα έχετε το ίδιο mentality και οι κοινές προοπτικές σας θα είναι λαμπρές. Και αν όχι, δεν έχασες και τίποτα. Μερικά χρόνια από τη ζωή σου μόνο.

 

30-35

Στη Χρυσή Εποχή

Η Έλενα Παπαρίζου είναι 31

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει τις δεκάδες έρευνες που θέλουν την γυναίκα πιο καυτή στα 30+ της απ’ ότι στα 20+ της. Όσο ήσουν πιτσιρικάς μπορεί η τριαντάρα να σου ακουγόνταν σαν μια ρυτιδιασμένη κυρία που πρέπει να έχει κάνει οικογένεια ειδάλλως βγαίνει στα μπαρ με τις άλλες σταφιδιασμένες φίλες της και ψάχνουν γκόμενους, στην πραγματικότητα όμως θα έχεις διαπιστώσει πως αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για τις γυναίκες, είναι λαμπερές, είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση και -σε αντίθεση με τα παλιά τα χρόνια- τώρα ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως να μην χαλάσει το σώμα τους και να διατηρηθεί  νεανικό το πρόσωπό τους. Αυτή η γυναίκα ξέρει τι θέλει. Και από την ζωή και από τον παρτενέρ της στο σεξ. Συνήθως όμως ξέρει πως θέλει να κάνει ένα παιδί. Οπότε, αν είσαι έτοιμος για τη δημιουργία οικογένειας, προχώρα άφοβα με αυτή την όμορφη, ολοκληρωμένη γυναίκα. Αν όχι, approach at your own risk.

 

35-40  

Η Σίγουρη Δύναμη

Η Δήμητρα Ματσούκα είναι 39

Αν δεν έχει παντρευτεί, έχει αρχίσει να συμφιλιώνεται με την ιδέα πως ίσως δεν της συμβεί ποτέ, ειδικά όσο πλησιάζει προς τα 40. Οπότε και πιο χαλαρή είναι, και πιο έμπειρη και με λιγότερες αναστολές στο κρεβάτι απ’ ότι όλες οι προηγούμενες. Δεν έχει διάθεση να παίξει με τον χρόνο σου, δεν θα ανεχτεί σχέσεις που δεν τραβάνε, θα είναι καλή και δοτική μαζί σου όσο της φέρεσαι και εσύ καλά. Κατασταλαγμένη, ξεκάθαρη, κυρία. Θα τα πάει περίφημα με άντρες ηλικίας 40-50, ώριμους άλλα γοητευτικούς όπως εκείνη, με κοινά ενδιαφέροντα και πιθανόν με κοινό στόχο να ξεκινήσουν οικογένεια έστω και τώρα, σχετικά αργά.

 

40+

Η Απόλυτη Γυναίκα

Η Jennifer Aniston είναι 43

Αν ίσχυε η θεωρία του Πλάτωνα, οι γυναίκες αυτής της ηλικίας θα έπρεπε να κοιτάνε άντρες από 66 ετών και πάνω και όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι τουλάχιστον για γέλια, δεδομένου πως της σαραντάρας η λίμπιντο είναι στο peak ενώ εκείνος ετοιμάζεται για σεξουαλική απόσυρση. Επιπλέον, αν έχει φροντίσει στα προηγούμενα χρόνια, το κορμί και το πρόσωπό της μπορεί να έχουν διατηρεί σε πολύ καλά έως άριστα επίπεδα (και αν όχι, υπάρχει πάντα και το botox). Θα ήταν πιο ασφαλές να πούμε πως αυτές οι γυναίκες θα εκτιμήσουν έναν ωραίο άντρα στην ηλικία των 50 ή και παραπάνω, αρκεί να μπορεί να καλύψει τις σεξουαλικές της ανάγκες. Και αν δεν τον βρει –γιατί εκείνος είναι πολύ απασχολημένος να κυνηγάει την επιτυχία και τις 28άρες- κανένα πρόβλημα, υπάρχει πάντα ένας 25άρης εκεί έξω που διψάει για σεξουαλική μάθηση και εκείνη φαντάζει ως ιδανική δασκάλα. Ζήτω οι cougars.