SEX

Πώς θα καταλάβεις ότι εκείνη σε βλέπει μόνο σαν φίλο

...κι εσύ θα σταματήσεις επιτέλους να εκτίθεσαι και να ξοδεύεις χρόνο και αισθήματα μέρες που 'ναι.

Υπάρχει ένας χιλιο-επιβεβαιωμένος κανόνας στις ανθρώπινες σχέσεις και δη στις γκομενικές που πάει κάπως έτσι: Mπορείς να έχεις όποια θέλεις. Με μικρά γράμματα μετά απ’ αυτό το ‘θέλεις’, η πρόταση συνεχίζεται ως εξής: “αρκεί να είσαι τη σωστή ώρα, στο σωστό σημείο και να τίθενται σε ισχύ ταυτόχρονα καμιά 20αριά συγκυρίες ακόμη”.

Κοινώς, τις περισσότερες φορές δεν έχεις αυτή που θέλεις. Ανοίγεις τα χαρτιά σου, κάνεις τις κινήσεις σου και επειδή σίγουρα είσαι συμπαθητικό παιδί, γυρνάς σπίτι με το κλασικό εκνευριστικό “Μπλα μπλα μπλα, αλλά σε βλέπω σαν φίλο”. Μετά απ’ αυτό το ‘φίλος’, η πρόταση συνεχίζεται, αλλά ξέρω, δεν σε νοιάζει να ξανακούσεις πόσο φοβερός τύπος είσαι και ότι σου αξίζει η καλύτερη. Μόλις έφαγες χυλόπιτα.

Το μόνο στο οποίο μπορεί να σε βοηθήσει το συγκεκριμένο άρθρο είναι να εντοπίσεις έγκαιρα τα σημάδια της ‘φιλικής’ χυλόπιτας και να σταματήσεις να παίρνεις πόνο. Σε αυτήν τη ζωή, είναι συχνά προτιμότερο το ‘You got punked’ παρά το ‘You got friendzoned’.

Κι εμείς σαν φίλο σε βλέπουμε.

Γι’ αυτό, παρακάτω σε βοηθάμε να καταλάβεις πως αυτή που βλέπεις σαν την μελλοντική μητέρα των παιδιών σου, σε βλέπει σαν φίλο και καλό υποψήφιο να τις ποτίζεις τα φυτά το καλοκαίρι που θα κάνει διακοπές.

Σου προξενεύει φίλες της

Που για κάποιο μυστήριο (not) λόγο, σου αρέσουν από πολύ λιγότερο έως καθόλου από την ίδια. Που -βασικά- τι συζητάμε τώρα; Αν θέλεις να κάνεις ανταλλαγή τον Kobe Bryant στους Clippers σου στο NBA 2K13 αλλά δεν γίνεται, δεν θα συμβιβαστείς τελικά με τον Antawn Jamison (πια).

Της την πέφτεις και χαμογελάει σαν κουφή ή ηλίθια ή και τα δύο μαζί

“Τι έγινε ρε παιδιά; Άκουσε τι της είπα; Να το ξαναπώ; Κι αν με περάσει για πέφτουλα; Για λιγούρη; Κι αν δεν το άκουσε; Μπα, δεν θα το άκουσε. Άντε να της το ξαναπείς τώρα’. Το άκουσε.

Αλλά δεν ανταποδίδει τα κομπλιμέντα σου

Μπορεί το ‘κομπλιμέντα’ να μοιάζει με ποίηση μπροστά στο λιγάκι άξεστο πέσιμό σου, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Η κατάσταση του να λες σε μια γυναίκα πόσο πολύ σου αρέσει εμφανισιακά, εγκεφαλικά και καρδιακά κι εκείνη να μένει στο ‘ευχαριστώ’ και να μην ανταποδίδει, ένα πράγμα μου φέρνει στο μυαλό. Κάτι φορές που πλησιάζεις κάποιον με παρατεταμένο το χέρι για να τον χαιρετήσεις, εκείνος δεν το βλέπει ποτέ κι εσύ κοιτάς γύρω γύρω να δεις πόσοι σε είδαν αυτήν την ιστορικά άβολη στιγμή σου. Άβολα πράγματα γενικώς.

Σου μιλάει περισσότερες από μία φορές για έναν συγκεκριμένο γκόμενο

Σου μιλάει = Αν βγαίνετε για καφέ για 69 λεπτά, τα 58 μιλάει για αυτόν. Από τα υπόλοιπα 11, τα 3 σκέφτεστε τι θα παραγγείλετε, τα 2 παραγγέλνετε και λέτε καμιά χαζομάρα με τη σερβιτόρα που είναι φίλη της, τα 4 λέτε τα δικά σου νέα (εκείνη χαζεύει στο iPhone) και τα τελευταία 2 πίνετε σιωπηλοί τον καφέ σας.

‘Μου αρέσει που είμαι μόνη αυτόν τον καιρό’

Μια από τις πιο όμορφες και wtf σκηνές του καθημερινού παραλόγου είναι η στιγμή που μαθαίνεις από γνωστό γνωστού μιας φίλης της ότι το κορίτσι που πριν κάνα μήνα ορκιζόταν (στο Cosmopolitan) ότι δεν θέλει σχέση, γκόμενο, ευθύνες, κανέναν πάνω απ’ το κεφάλι της, έχει αρχίσει να ‘βλέπει’ κάποιον. Εχμ, μάλλον δεν της άρεσες.

Ακυρώνει κανονισμένο ραντεβού σας

Καμία γυναίκα που πραγματικά θέλει κάποιον δεν ακυρώνει ένα ραντεβού μαζί του αν δεν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω: α) κάτι πολύ σοβαρό έχει συμβεί στη γάτα της, β) δεν επιτρέπει στον εαυτό της να εκτεθεί με το τρέχον μανικιούρ, γ) έχει πάνω από 37.6 πυρετό.

‘Κι εμένα μου αρέσεις πολύ, αλλά αλλιώς’

Όχι, αγαπητή. Ή σου αρέσει κάποιος ή δεν σου αρέσει. Δεν υπάρχει τρίτο σενάριο, δεν χωράει κανένα ‘αλλιώς’ δίπλα από θαρραλέες εξομολογήσεις όπως το ‘μου αρέσεις πολύ’. Μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε.

‘Ρε, είσαι πάρα πολύ καλό παιδί, σου αξίζει ό,τι καλύτερο’

Το βράδυ της 23ης Ιουνίου 1993, η Lorena Bobbitt έκοψε το μισό πέος του επί τετραετία συγύζου της, John Wayne, το πήρε μαζί της, μπήκε στο αυτοκίνητο και το πέταξε σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι τους στο Manassas της Βιρτζίνια.

Ε, το ‘χειρουργείο’ της Lorena δεν είναι τίποτα μπροστά στο πετσόκομμα-ευνουχισμό από αυτήν την απελπιστικά κλασική ατάκα. Χιλιάδες άντρες εκεί έξω βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που έγιναν ‘καλά παιδιά’. Και φίλοι.

“Δεν θέλω τέτοιες φίλες”, ρε.

Πασχάλη Τερζή, να μας συγχωρείς για την προσαρμογή του στίχου.