SEX

Πώς το κέρατο θα αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο

Ο τίτλος περιέχει εσκεμμένη ασάφεια. Α) Εννοούμε το κέρατο που θα ΦΑΣ και β) στ' αλήθεια εννοούμε ότι θα σου κάνει καλό.

Πανεπιστημιακή έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο στη Mirror καταλήγει ότι κάθε Άγγλος έχει κάνει περίπου 50 ολόκληρες μέρες σεξ συνολικά στη ζωή του. Αυτά που δεν επισημαίνει είναι πόσες μέρες έχει κάνει ο Έλληνας (ξέρω ότι ήδη κάνεις πλάκα με τον αριθμό 50) και πόσες μέρες σπαταλάς με το φόβο μην -δεν θα το πω κομψά- φας κέρατο. Εδώ όντως μπορείς να κάνεις πλάκα με το 50.

Ο άντρας από γεννησιμιού του φοβάται αν, πότε και με ποιες συνθήκες θα τον κερατώσει η σύντροφός του. Αυτή η μεταβλητή προφανώς και παίρνει μεγαλύτερες τιμές όσο περισσότερο ποθεί τη σύντροφο κ.ο.κ, γι’ αυτό και συχνά, σε μια επίδειξη απαράμιλλης ωριμότητας, την κερατώνει ο ίδιος για να προλάβει το κακό.

 

Πλάκα έχουμε, ευαίσθητες καρδιές, καχύποπτες ψυχές, αυτοί είμαστε.

Το θέμα είναι ότι το κέρατο μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα ανά πάσα στιγμή. Να σε προλάβει (άνθρωποι είμαστε), να σε ρίξει στον πάτο (άνθρωποι είμαστε), να στενοχωρηθείς (άνθρωποι είμαστε), να μην μιλάς σε άνθρωπο για 5-6 μέρες (αλλά καμιά φορά θέλουμε να μείνουμε μόνοι).

Λογικά κι επόμενα όλα αυτά, αλλά -σου μιλάει ένας Ανώνυμος Κερατωμένος- υπάρχει και η φωτεινή πλευρά στο κέρατο. Όταν λέμε ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά από αυτό, δεν εννοούμε μόνο κατήφεια και πλερέζες. Το κέρατο που θα φας μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή, την ψυχολογία, την εικόνα σου προς το καλύτερο. Κι όχι με 1-2 τρόπους μόνο.

Εδώ καταρτίσαμε ολόκληρη λίστα, δεν γίνεται να μην ταυτιστείς. “Φάτε” άφοβα λοιπόν, αδέρφια αναγνώστες, γιατί η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι εκεί και σας περιμένει.

Καλωσήρθες στην πραγματικότητα

Το κέρατο έρχεται τις περισσότερες φορές εκεί που δεν το περιμένεις. Εννοώ ότι αν η σχέση σου έχει στοιχεία της φετινής ΑΕΚ (αχ!) -έτοιμη για διάλυση, απ’ το κακό στο χειρότερο, παίζουν παιδάκια που δεν έχουν ξανακλωτσήσει σε χορτάρι- τότε το να φας κέρατο πληρώνει λιγότερο στον ΟΠΑΠ κι απ’ τον άσο στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ (αχ!).

 

Αυτή η συνειδητοποίηση της σκληρής πραγματικότητας μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Οι γενικεύσεις τύπου “όλες οι γυναίκες είναι… ίδιες” δεν βοηθούν και αποπροσανατολίζουν. Μπορεί να φταις κι εσύ που έφαγες κέρατο. Μπορεί να υπάρχουν και γυναίκες που δεν είναι ίδιες.

Η προσγείωση, αν τη δεις σοβαρά κι όχι σαν θύμα και γκρινιάρης, θα σου εξασφαλίσει περισσότερες άμυνες για τις επόμενες σχέσεις και μια πιο άρτια ζωή στη βάση του “πρέπει να είσαι έτοιμος για παν ενδεχόμενο”. Εγρήγορση λέγεται αυτό.

Θα νιώσεις επιτέλους να τρυπάει το πετσί σου κάθε λέξη αυτού του ύμνου

 

Ένας φόβος λιγότερος

120 Ενωμένα Εργοστάσια Σχέσεων συνιστούν ότι ο φόβος μην σε κερατώσουν είναι πολύ μεγαλύτερος μπελάς από το ίδιο το συναίσθημα του κέρατου, στο τέλος. Ναι, αυτό συμβαίνει με το φόβο γενικότερα. Τέσσερις μέρες είχα να κοιμηθώ πριν βγάλω τον πρώτο μου φρονιμίτη (εξαγωγή). Όταν έφυγα μουδιασμένος από τον γιατρό, έκλαιγα για τις 30 ώρες χαμένου ύπνου. (Δεν είναι χαϊκού αυτό, τώρα μου βγήκε). Επειδή όλους μας διέπει ένας μαζοχισμός, κι επειδή ξαναδηλώνω κερατωμένος, μετά το κλάμα και τον οδυρμό της καλής σου Χιονάτης (πολύ παραμύθι) που σε απάτησε, φεύγει κι ένας φόβος που έπαιρνες συχνά μαζί σου στο κρεβάτι, στο μπάνιο, στο γραφείο, έ, και ψιλοχαίρεσαι γι’ αυτό.

Θα εκτιμήσεις το “Γάμο του Καλύτερου Μου Φίλου”

Το γέλιο δίνει ζωή και τέλος στην τσακισμένη αύρα του κερατωμένου. Θεωρητικά, υπερβολικά θεωρητικά, μετά το κέρατο είσαι πάλι ελεύθερος να κυνηγήσεις τη γυναίκα της ζωής σου, την Κάμερον Ντίαζ. Αλλά και γενικότερα, κάποια που σίγουρα έχει να σου προσφέρει περισσότερα λεπτά χαράς και αξιοπρέπειας.

 

Μπορείς κι εσύ, αρκεί να το πιστέψεις

Ωραία όλα τα ουμανιστικά που αναλύουμε τόση ώρα, αλλά θα ήταν μέγιστο ψέμα και αλητεία να μην παραδεχτούμε ότι μια από τις πρώτες σκέψεις, άπαξ και γραφτείς στο κλαμπ των Κερατωμένων, είναι οι ευκαιρίες που είχες/έχεις κι εσύ να λοξοδρομήσεις μες στη σχέση. Πώς το είπαμε το κορίτσι που σε πέρασε για κάποιον γνωστό της τις προάλλες; Facebook πήρες; Κινητό;

 

(λέμε και καμιά *γκουχ, γκουχ* για να περνάει η ώρα).

Θα αποκτήσεις νέα υπόσταση στην παρέα σου

Εκτός του ότι όλοι θα σου φέρονται λες και καταδικάστηκες σε θάνατο με ένεση σε κάποια φυλακή του Τέξας -αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για σένα, το κέρατο που έφαγες είναι ένα αόρατο παράσημο στο πέτο σου, ορατό μόνο στα μάτια των κολλητών σου.

“Εντάξει, τι να του πεις τώρα του Κωστή; Ο άνθρωπος ξέρει, τα ‘χει ζήσει, δεν είναι μυρωδιάς”. Έχεις πάει στο Ιράκ, έχεις κοιμηθεί 10 βράδια στο (όχι στην) ύπαιθρο κι έχεις γυρίσει αρτιμελής. Αυτός είναι ο πήχης. Απλά επειδή σε κεράτωσε η γκόμενά σου. Ασύλληπτο value for money.

Η επόμενη φορά θα πονέσει λιγότερο

Αναντίρρητο win. Τι; Δεν θα υπάρξει επόμενη φορά; Το άλλο με τον Γέροντα Φρουτίτσιο, το ξέρεις;

Πρόσφατα δεν έψαχνες αφορμή για να πιεις σαν να μην υπάρχει αύριο;

Η drama queen, ο drama king, ο King Lebron James, όποιος θες τέλος πάντων, που κατοικεί μέσα σου έτοιμος να ξεδιπλωθεί στην πρώτη στραβή, βρίσκει την ιδανική αφορμή να κοιτάξει τον ήλιο. Μεταξύ μας τώρα, δεν σε έχει βρει και το πιο φοβερό δεινό του κόσμου.

 

Γνωρίζοντας λοιπόν το ελεγχόμενο της κατάστασης, αλλά και με σκοτωμένη ψυχολογία, you hit the bars και η αθηναϊκή νύχτα θα μιλάει για εκείνη-τη-νύχτα-που-σε-μαζεύαν-απ’-τις-αποθήκες για μήνες και για χρόνια. Εντάξει, στην Άπιστη δεν θα πει τίποτα.

Κέρατα και άλλα δαιμόνια στο @illanastasiadis